Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Detox pleti před létem: Řiďte se fází měsíce

  • 10. května 2016 | 06:00

    Naše tělo a pleť čas od času potřebují důkladné pročištění a očistnou kúru, která je zbaví všech jedů a škodlivin a připraví je na intenzivní péči a hýčkání ve všech podobách. A aby očistné rituály měly co největší efekt za minimum času i námahy, je fajn jako „urychlovače“ využít magické síly Měsíce.

  • Novoluní - hydratujte

    Autor: shutterstock.com
    Měsíc vám pomůže rychleji hubnout, ale i očistit tělo od všeho, co mu neprospívá. A jak víme, jedy škodí naší pleti, nehtům a vlasům. Pokud nemáte chuť měnit jídelníček, hlídejte si alespoň pitný režim. Dostatek vody pomůže odplavit škodlivé látky, a rozzářit tak pokožku.

    Nastal čas vytáhnout hydratační krémy s vitamíny a koenzymem Q10. „Dobře fungují i krémy proti vráskám, pleťové masky a séra,“ říká astroložka Martina Lukášková. Prospěje vám také procvičování obličejových svalů nebo masáž obličeje a krku.

  • Dorůstající - vyživujte

    Autor: shutterstock.com
    Právě teď je pokožka ideálně připravená na to, aby do sebe nasála všechny výživné a regenerační látky lépe než kdykoli jindy. Dopřejte si tedy koncentrované pečující kúry, pleťové masky a séra. Pleť lépe zareaguje na aktivní látky, krémy proti vráskám i zpevňující péči. V tomto období budou fungovat intenzivněji a omlazovací efekt déle vydrží. Nebojte se experimentovat s krémy a přípravky na vlasy i pokožku a pořiďte si něco nového. Třeba olejíčky a ampulky s vitamíny.

    Toto období přeje také pohybu a všem možným aktivitám. Zajděte do posilovny, zaběhejte si nebo zvolte dlouhou a svižnou procházku. Navíc se tak snadno neunavíte. Naopak, energie získaná z pohybu bude teď několikanásobná.

  • Úplněk - depilujte

    Autor: Shutterstock
    „V období úplňku je ideální se soustředit na odlehčení stravy nebo si rovnou naordinovat půst. Ale nezapomeňte také šetřit síly, nesportujte, neposilujte a víc odpočívejte,“ doporučuje astroložka. Dobře vám udělá pomalá procházka na čerstvém vzduchu, dlouhá a voňavá koupel a odpočinek s knížkou v ruce a s teplými ponožkami na nohou.

    Ani pleť nemá chuť se moc namáhat. Svědčí jí hlavně pečlivé odličování a jen běžná péče. Během tří dnů po úplňku nechoďte na kosmetiku, vyhněte se pleťovým maskám a pokožku moc nezatěžujte. Nechte ji odpočívat, teď se zaměřte na depilaci. Chloupky odstraněné v době, kdy Měsíc na nebi září nejvíc, dorůstají pomaleji.

  • Couvající - čistěte

    Autor: shutterstock.com
    V tyto dny je ideální dopřát si hloubkové čištění pleti a vyhlásit válku všem nedokonalostem, které vás trápí. Snadno se zbavíte akné i kruhů pod očima nebo je alespoň výrazně zmírníte. Období je vhodné pro peeling a lymfodrenáž, která skvěle podpoří detoxikaci těla. Peeling odstraní odumřelé buňky, zbaví pleť šedi a umožní rychlejší vstřebávání účinných látek z kosmetiky. Začít také můžete s kúrou proti celulitidě. Objednejte se na lymfodrenáž a pořiďte si i anticelulitidní krémy, gely a rukavice.

    Nezapomeňte se na tyto dny objednat na kosmetiku, manikúru a pedikúru. Využijte účinků syrovátky, kterou můžete popíjet nebo přidávat do koupele. Tahle tekutina pomůže pročistit organismus, zrychlí metabolismus a díky vysokému obsahu bílkovin a vitamínů skupiny B nejen zabrání vysychání kůže, ale také ji okamžitě vyhladí.

Autor: Majka Dvořáková
Diskuse ke článku
.