Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Dospělé ženy s akné? Nejsou výjimkou! Poznejte 5 zásad, jak pupínkům předcházet

2. května 2016 | 00:00
Prezentace klienta |

Problémy s pletí se vyskytují nejen u pubertální mládeže. S akné bojují i ženy kolem třicítky. Jejich pleť se chová jinak, a tak jim možná přestala zabírat kosmetika, která si s pupínky před pár lety hladce poradila. Naštěstí na trhu je dostatek prostředků i pro ně. Jen je třeba vybírat takové, které akné léčí, a to i dlouhodobě.

1.     Pochopte svoji pleť
Dospělá pleť se chová jinak než pleť puberťáka. A také akné má jiné projevy. Objevuje se na dříve méně obvyklých místech, jako jsou krk, brada nebo čelisti. Zároveň se u dospělých žen mnohem častěji setkáváme s červenými zanícenými ložisky, která mohou být i bolestivá.
I proto Vám možná už nepomáhá kosmetika, kterou jste na problematickou pleť používala před lety. Naštěstí je na trhu také dostatečné množství účinných léčivých přípravků. Jen je potřeba si dát tu práci a najít ten, který Vám bude vyhovovat. Léčbu je totiž třeba uzpůsobit Vaší pleti, proto před výběrem konkrétního léčivého přípravku je vždy nejlepší navštívit lékaře.

Autor: Shutterstock

2.     Připravte se na dlouhý boj
Akné u dospělých bývá obvykle chronickým problémem. Akné se obvykle zhoršuje v období menstruace, případně při stresových situacích. Proto hledejte léčivé přípravky, které pleť léčí dlouhodobě. Vhodným by pro Vás mohl být například léčivý přípravek SKINOREN KRÉM – ten se může používat během celého roku, takže v průběhu léčby můžete pleť bez obav vystavovat slunečním paprskům.

SKINOREN KRÉM je účinný léčivý přípravek určený k léčbě akné dostupný ve většině lékáren. www.skinoren.cz
Autor: Bayer, s.r.o.

3.     Nebojte se být náročná
Je ovšem těžké zůstat trpělivá a důvěřovat dlouhodobé péči, pokud na vás právě vykoukly nové pupínky způsobené akné (tzv. komedony). Chcete se jich zbavit hned. Krátkodobé zlepšení však nemusí vydržet trvale. Léčivý přípravek SKINOREN KRÉM působí na všechny základní příčiny akné a proniká do všech vrstev kůže. Je vhodný jak na zánětlivé, tak na nezánětlivé formy akné.

Autor: Shutterstock

 
4.     Kontrolujte složení
Vaše pleť je citlivá? Zajímejte se proto o složení přípravků, které na ni nanášíte! Léčivou látkou v léčivém přípravku SKINOREN KRÉM je kyselina azelaová, která se v medicíně používá k léčbě mírného až středního akné. Na povrchu pleti se vyskytuje přirozeně a jejím úkolem je ničit bakterie v pórech kůže. Zároveň pomáhá řídit tvorbu a rohovatění kožních buněk a tím zamezuje vzniku nových pupínků.

Autor: Bayer, s.r.o.

5.     Buďte důsledná
Problémy s pletí se u dospělých rozvíjejí postupně během času. Proto ani léčba nemůže být záležitostí pár dnů. Pokud tedy chcete napomoci léčbě akné, je potřeba se pleti denně věnovat. Léčivý přípravek SKINOREN KRÉM je potřeba aplikovat dvakrát denně, vždy po pečlivém očištění pleti. Jemně jej naneste a rozetřete na postižená místa. Většinou je výrazné zlepšení akné zřetelné již po 4 týdnech. Léčivý přípravek SKINOREN KRÉM by měl být používán každý den.

SKINOREN KRÉM je léčivý přípravek k léčbě akné ke kožnímu podání s obsahem kyseliny azelaové. Pečlivě čtěte příbalovou informaci. Léčba může být úspěšná pouze při dlouhodobém užívání.

http://www.skinoren.cz

L.CZ.MKT.CC.03.2016.0630