Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Péče o ruce v zimě: Dopřejte jim parafínový zábal a masáž

Video se připravuje ...
Péče o ruce je v zimě důležitá
VIDEO: Adam Balažovic
30. ledna 2016 | 06:00

V zimních měsících bychom o své ruce měly pečovat mnohem více než jindy. Mrazy, sníh i výkyvy teplot je totiž výrazně vysušují. Jak o ruce pečovat, aby byly hedvábně hladké po celý rok?

Péče doma

Jakmile udeří zimní teploty, je naprostou nutností nosit teplé rukavice. Ty gumové byste správně měla nosit i doma při každém úklidu. Samozřejmostí je i každodenní promazávání rukou krémem, protože se nadměrně vysušují i po pouhém umytí vodou. Ideální jsou večerní zábaly. Na noc naneste větší vrstvu výživného krému, dejte ruce do igelitového sáčku a omotejte je malým ručníkem nebo použijte bavlněné rukavice. Pokud jsou vám zábaly na noc nepříjemné, udělejte si je alespoň večer k televizi a před spaním je sundejte.

Péče v salonu

O ruce se vám perfektně postarají v salonu. Ideální je takzvaná wellness manikúra, při které se nejen zregenerují ruce, ale klientka si i odpočine. Manikérka nejdříve zbaví ruce nečistot a pak ruce namasíruje. Díky masáži se kůže na rukou více vyživí. Následuje parafínová lázeň, která prohřeje klouby, prokrví ruce a dodá pokožce mladistvý a sametový vzhled. Po zhruba půlhodině se zábal sundá. Ruce jsou na první pohled vyživené a hladké.

Video se připravuje ...
Parafínový zábal vašim rukám v zimě pomůže • VIDEO: Adam Balažovic