Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Test hydratačních krémů: Na ceně až tak nezáleží!

  • 17. září 2015 | 06:00

    Jestli vaše pleť po tropickém létě něco opravdu potřebuje, pak je to intenzivní hydratace. Proto jsme se vrhli na testování denních krémů, které slibují, že vaši pokožku doslova napumpují vodou. Jak se liší ty za sto korun od těch za tisícovku? A který nás uchvátil nejvíc?

  • Editorka Lucie testovala:

     

    La Roche Posay Hydreane Legere, 299 Kč (40 ml)

    La Roche Posay Hydreane Legere, 299 Kč (40 ml), koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem
    Velmi lehký a příjemný krém určený i pro citlivou pleť, takže je neparfemovaný. Také neobsahuje silikony a jeho struktura je opravdu vodová a lehce se vpíjí, takže ho ocení převážně majitelky mastnější nebo smíšené pleti a mladší dívky, protože pleť nezatěžuje a neucpává póry. Přesto ale obstojně hydratuje a pokožku nemastí. Pokud hledáte lehčí krém, je tenhle přesně ten pravý pro vás. A navíc oceňuji balení, které je opravdu velmi hygienické.

     

    Eucerin AquaPorin Active, 510 Kč (50 ml)

    Eucerin Hydratační krém AQUAporin ACTIVE, 519 Kč (50 ml), koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem
    Se značkou Eucerin jsem nikdy nesáhla vedle. Cokoliv od ní včetně šampónů nebo opalovacích krémů vždycky fungovalo. Stejně tak tenhle hydratační krém s lehkou texturou. Okamžitě se vstřebává, slibuje výrobce, a ani tentokrát nelže. Testovala jsem jej celé léto a přiznávám, používala jsem ho jen na noc, protože jsem se přes den stejně jako vždycky „patlala“ krémy s ochranným filtrem 50 + (jsem pihatá a bledá). A za celé léto mě nikdy pleť netahala a nepřipadala mi unavená.

  • Kosmetická redaktorka Brigita testovala:

     

    LUSH Vanishing Cream, 945 Kč (45 ml)

    LUSH Vanishing Cream, 945 Kč (45 ml), koupíte na www.lush.cz
    Autor: archiv firem
    Cena tohoto krému vás rozhodně nenadchne, spíš naopak. Pokud ale hledáte opravdu hydratační krém na mastnou pleť, vyplatí se vám za něj připlatit. Krém od LUSH je lehký, okamžitě se vstřebává a pokožku zanechává jemnou a přitom bez jakéhokoliv filmu. Neucpává póry a viditelně hydratuje, takže má pleť tentenci se při pravidelném používání mastit méně. Pro sušší typ pokožky by byl pravděpodobně příliš lehký, pokud vás ale (i přestože jste pubertě už odrostla) stejně jako mě trápí pupínky, směle do něj.

     

    BioAroma Aloe vera gel, 245 Kč (40 ml)

    BioAroma Aloe Vera hydratační gel, 245 Kč (40 ml), koupíte na www.bioaromakosmetika.cz
    Autor: archiv firem
    100% přírodní gel z aloe vera od značky BioAroma se hodí pro každý typ pleti. Pokud ji máte sušší, dejte si ho pod denní krém, pokud mastnější, klidně ho použijte samostratně. Gel okamžitě hydratuje, zjemňuje a zklidňuje pokožku a přitom na ní nezanechává žádný film nebo pocit mastnoty. Naprosto přírodní složení je skvělý bonus. V létě ho moje mastící se pleť ocenila jen tak, v zimě se bude hodit pod můj oblíbený krém. Určitě si ho plánuji koupit znovu.

  • Editorka Radka testovala:

     

    Olay Total Effects Day Moisturiser, 430 Kč (50 ml)

    Olay Total Effects Day Moisturiser, 430 Kč (50 ml), koupíte v síti parfumerií Fann nebo na www.fann.cz
    Autor: archiv firem
    Tenhle krém mi dost vyhovoval. Jak ví naše kosmetická redaktorka, to, jakou kosmetiku na obličej používám, zase tolik neřeším - chci, aby se pleť nedráždila a nevysušovala, ale například anti ageing efekt jsem nevyhledávala. Vždycky jsem si myslela, že takové krémy jsou buď moc drahé, nebo neúčinné. Tenhle má cenu přijatelnou a zároveň se mi zdá, že skutečně splňuje, co slibuje. Nebo takhle, slib o sedmi viditelných efektech beru trochu s rezervou, ale celkově mám skutečně dojem mladší, hladší a vypjatější kůže. Hodlám v používání pokračovat.

     

    Nivea Zvláčňující denní krém, 158 Kč
    (50 ml)

    Nivea Zvláčňující denní krém, 158 Kč (50 ml), koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Krém, který jsem už před otevřením balení považovala za slušný standard, rozhodně nezklamal, i kdžy třeba a obličej bych si ho nedala, na to je moc hutný. Ale na ruce, dekolt nebo vysušenou kůži na těhotenském břiše je příjemný.

  • Módní redaktorka Andrea testovala:

     

    L´Occitane zkrášlující krém pivoňka, 1075 Kč (50 ml)

    L´Occitane Zkrášlující pleťový krém Pivoňka, 1075 Kč (50 ml), koupíte na www.loccitane.cz nebo v prodejnách L´Occitane
    Autor: archiv firem
    Pár dnů po návratu od moře je pro mě hydratační krém naprostou nezbytností. U tohoto produktu mě na první pohled zaujal roztomilý "holčičí" obal a jemná vůně pivoněk. Konzistencí se krém velmi podobá pleťovým maskám, protože je hutný a lepivý, ale brzy se do pokožky vstřebá a vy přestanete mít pocit, že ho musíte (stejně jako masku) po pár minutách umýt. Po několika naneseních byla má pleť opravdu krásně jemná a pružná. Akorát mě při každé aplikaci krém mírně pálil pod nosem, kde mám teď po otravné rýmě lehce podrážděnou pokožku. Takže pozor, pokud máte velmi citlivou pleť, není tento krém nic pro vás.

  • Šéfeditorka Markéta testovala:

     

    Lirene Almond Oil, 65 Kč (50 ml)

    Lirene Almond oil, 65 Kč (50 ml), koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Krém za necelých 70 korun? Šetřivá žena ve mně zajásá, ale přeci jen zapochybuje. Může to fungovat? Zdá se, že ano. Již druhá polská kosmetická značka, která mě potěšila. Krém voní příjemně po mandlích stejně jako legendární slovenský AB kosmetika mandlový krém, který používala moje babička. Mimochodem původem Polka. Nepálí ani v oblasti očí a příjemně hydratuje, aniž by byl příliš mastný.

     

    Sebamed Hydratační denní krém, 249 Kč (75 ml)

    Sebamed Hydratační denní krém, 249 Kč (75 ml), koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Jedna z mnoha značek, která se tváří přírodně. Podtitul na krabičce: věda pro zdravou pokožku vás hned naláká.  Cena kolem 250 korun už méně. Na první pohled příjemná textura moji kůži jako obvykle zklamala. Krém mě opravdu hodně pálil, a to nejen kolem očí. Potvrzuji svoji pověst nejvysušenější a nejcitlivější pokožky v redakci a uchyluji se zpět ke svým přírodním olejům.

  • Redaktorka VIP Gábi testovala:

     

    Avon Hydratační krém Nutra Effects, 109 Kč (50 ml)

    Avon Hydratační denní krém Nutra Effects, 109 Kč (50 ml), koupíte na www.avon.cz
    Autor: archiv firem
    Jemná vůně krému je velice příjemná, konzistencí připomíná spíš výživný krém, ale nezanechává pleť mastnou. Naopak, dobře se vstřebává a pleť je po něm jemná a vláčná. Chia semínka pomáhají udržet pleť hydratovanou, a to až 12x více. Tahle super potravina je teď hodně populární a je to doslova a do písmene malinký zázrak.

     

    For Life & Madaga Grapevine Line Therapy Cream, 560 Kč (50 ml)

    For Life Madaga Grapevine Line Therapy Cream, 560 Kč (50 ml), koupíte na www.forlifemadaga.cz
    Autor: archiv firem
    Stávám se pomalu expertem na tuto českou značku kosmetiky. Musím opět říct, že jsem z ní absolutně nadšená. Většina jejích produktů má hrozně výraznou, příjemnou vůni, tento je bez jakékoli parfemace, nebo je tak jemná, že opravdu není cítit. Krém je krásně vyživující, má příjemnou konzistenci a po nanesení na obličej se během pár vteřin vsákne. Obsahuje hroznový extrakt, také hroznový olej a mandlový olej, což jsou rostlinné zázraky, které by měly pleti zajistit mladší vzhled.

  • Redaktorka zdraví Maruška testovala:

     

    Green Line HydroMineral, 135 Kč (50 ml)

    Green Line HydroMineral, 135 Kč (50 ml), koupíte na www.babybaby.cz
    Autor: archiv firem
    Krém hezky voní a velmi příjemně se nanáší. Vadí mi takové ty příliš hutné, co i přes veškerou snahu nedokážete rozetřít tak, aby vám nezůstávaly někde bílé šmouhy. To se mi rozhodně nestalo. Jen jsem měla pocit, že trvá trochu déle, než se do pokožky úplně vsákne. Na druhou stranu – používala jsem ho vždy večer před spaním, takže mi to nevadilo a po pár dnech jsem měla pocit, že mám obličej méně vysušený. Za drobné plus považuji i pěkný obal, který vypadá elegantně, jako skleněný. Ovšem pokud vám vypadne z vašich nešikovných rukou přímo do keramického umyvadla, nemusíte se bát, že by se jedno či druhé rozbilo.

     

    Lumene 24h hluboce hydratační krém, 279 Kč (50 ml)

    Lumene 24h hluboce hydratační krém, 279 Kč (50 ml), koupíte na www.krasa.cz
    Autor: archiv firem
    Mile překvapena jsem byla i u hydratačního krému Lumene Artic Aqua, který má navíc oproti tomu od Greenline malou výhodu - lépe se vsakuje. A to jsem se snažila poskytnout oběma krémům stejné podmínky, takže jsem o pokožku mezi jejich užíváním pečovala stejně, jako předtím. Nemyslím si tedy, že bych ji měla v jednom případě více či méně vysušenou. Lumene Artic Aqua má skutečně jemnou, nevtíravou vůni.

Autor: Brigita Zemen
Diskuse ke článku
.