Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Mýty a polopravdy o vráskách, kterým hned přestaňte věřit

  • Neusmíváte se, abyste neměla vrásky? Vykašlete se na to a začněte!
    30. června 2015 | 06:00

    Přestože čas by chtěl zastavit každý, bez rozdílu pohlaví, je pravdou, že my ženy řešíme vznik vrásek a boj s nimi mnohem častěji než muži. Naším heslem je: Žijte tak, abyste zapomněla stárnout! Pokud vás ale i tak začíná trápit, že vaše pleť nevypadá jako ve dvaceti, rozhodně nevěřte těmto mýtům, které se o tvorbě vrásek tradují.

  • Neusmívejte se a nebudete mít vrásky

     

    Autor: Shutterstock.com
    Trendu nedávat na sobě znát emoce a neusmívat se, aby se neobjevily mimické vrásky, podlehly i celebrity jako například Kim Kardashian nebo Victoria Beckham. I když je pravda, že výrazné emoce pomáhají formovat obličejové vrásky, prožít život s maskou ledové královny je nepřirozené a smutné. Smích je prý nejlepší prevencí proti stárnutí, takže vrásky, které se vám dělají od toho, jak moc jste šťastná, noste s hlavou hrdě vztyčenou!

  • Pořádně umytá pleť je základ

     

    Ano, důsledné a důkladné odlíčení a čištění pleti jsou opravdu zásadní v boji s vráskami, to ale rozhodně neznamená, že byste si měla každý den mýt obličej mýdlem nebo ho týrat peelingem. Ve skutečnosti totiž vysušování pokožky a zbavování jí přirozeného kožního mazu vedou jen k jejímu přílišnému vysušování, a tím samozřejmě i k urychlení procesu tvorby vrásek.

    Video se připravuje ...
    Vyzkoušely jsme, čím jde nejlépe odlíčit voděodolná řasenka • VIDEO: Adam Balažovič

  • Když budete dělat přesně to a to...

     

    Autor: profimedia.cz
    Nevěřte na žádný univerzální a zaručený postup, díky kterému bude vaše pleť pomaleji stárnout. Pravdou je, že pokud kouříte, žijete ve městě, nepoužíváte UV ochranu a celkově nežijete zrovna zdravým životním stylem, stárne vaše pokožka rychleji. Vliv na to mají ale i vaše fyzická hmotnost, množství podkožního tuku, geny, stres a v neposlední řadě typ vaší pleti. Právě s tím by měla souviset i vaše péče o ni.

     

    Používejte takové produkty, které jsou pro vaši pleť určené, a hledejte tak dlouho, dokud vám nějaké nebudou vyhovovat na sto procent. Kosmetický trh je široký, takže není důvod spokojit se s něčím, co vám "docela sedí". Pokud potřebujete nasměrovat, kde hledat, vrhněte se na přírodní kosmetiku (myslíme tu bez zbytečné chemie), která vám díky svému složení neublíží.

  • Čím dražší je krém, tím lépe funguje

     

    Autor: shutterstock.com
    Pokud žijete v iluzi, že čím víc za krém zaplatíte, tím účinnějším bojovníkem proti vráskám bude, pletete se. Pravdou je, že jako u všeho, i v kosmetice platíte za značku, a tak se soustřeďte především na složení.

  • Opalovací krém na obličej je zbytečnost

     

    Autor: shutterstock.com
    Máte pocit, že na sluníčku netrávíte tolik času, abyste potřebovala UV ochranu? A ty chvíle, kdy jdete do práce nebo z práce, řešíte make-upem s SPF? Pravdou je, že právě sluneční záření urychluje proces stárnutí kůže, a vy byste tedy pokožku svého obličeje měla chránit, a to minimálně krémem s SPF 30, ale ideálně 50.

     

    Krémy na tělo se na obličej nehodí, protože jsou hutnější, mohou vás dráždit, mastit pokožku či ucpávat póry, a make-upy či BB krémy mají zpravidla faktor mnohem nižší. Navíc byste si je musela nanášet každé 2 až 3 hodiny, stejně jako opalovací krém, aby vás opravdu ochránily, což určitě neděláte a ani dělat nechcete. Pořiďte si proto pořádný opalovací krém na obličej.

  • Obličejové cvičení je nejlepší prevence

     

    Autor: shutterstock.com
    Ve skutečnosti to není tak docela pravda. Přestože obličejová jóga nebo aerobik vám rozhodně pomůžou zlepšit krevní oběh ve tváři, během cvičení nepřirozeně pohybujete velkým množstvím mimických svalů, což může naopak tvorbu vrásek urychlit.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.