Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Velký test opalovacích krémů: Na obličej potřebujete jiný než na tělo

  • Video se připravuje ...
    18. června 2015 | 06:00

    Toužíte po vráskách na obličeji? Pokud ne, měla byste se v letních měsících důsledně mazat krémem nebo make-upem, který má ochranný faktor. Do města by to měla být alespoň "třicítka" a u moře nebo na horách jednoznačně "padesátka". Proto jsme se rozhodly otestovat opalovací krémy na obličej. Jsou totiž mnohem lehčí než klasické opalovací krémy, ale ochrání vás SPF 50.

  • Módní redaktorka Andrea testovala:

     

    Bioderma Photoderm SPF 50+, 349 Kč (40 ml)

     

    Bioderma Photoderm MAX Aquafluid SPF 50+, 349 Kč (40 ml), koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem
    Abych se přiznala, dříve jsem si k vodě vzala jeden krém a tím jsem se namazala doslova od hlavy až k patě. Kouzlo speciálních krémů na obličej jsem objevila až s Biodermou, která dokáže opravdu zázraky. Mám světlou pleť posetou drobnými pihami, které mi lehce dohněda zabarvený krém perfektně zamaskuje. Díky tomu už před opalováním budete v obličeji přirozeně snědá. K moři je to naprosto nepostradatelný společník!

  • Grafička Tereza testovala:

     

    LUSH Million Dollar Moisturiser SPF 30, 1395 Kč (50 ml)

     

    LUSH Million Dollar Moisturiser SPF 30, 1395 Kč (50 ml), koupíte na www.lush.cz
    Autor: archiv firem
    Tento produkt od LUSH je vlastně pleťový krém i opalovací přípravek v jednom. Přestože konzistencí je velmi krémový a nelepí, chlubí se SPF 30, což je do města na léto naprosto dostačující. Za 50ml balení zaplatíte víc než tisíc korun, což mi přišlo opravdu hodně, pravdou ale je, že ho stačí opravdu jen troška a obličej máte dokonale ochráněný a hydratovaný. Na pleti se rychle vstřebal a já o něm celý den nevěděla. Bonusem je, že obsahuje velmi malé částečky, které vaši pleť v letním slunci nádherně rozzáří. Jen bych řekla, že se nehodí pro příliš mastnou pleť, protože je maličko hutnější.

  • Redaktorka zdraví Maruška testovala:

     

    Dermalogica Protection Sport SPF 50, 985 Kč (156 ml)

     

    Dermalogica Protection SPF 50 Sport, 985 Kč (165 ml), koupíte na www.salonpro.cz
    Autor: archiv firem
    Nemám moc důvěru vůči opalovacím krémům na sport, které slibují, že se vám nerozmažou ve chvíli, kdy se trochu zapotíte nebo skočíte do vody. Přistupovala jsem k tomu tedy s rezervou a musím říct, že jsem byla naprosto nadšena! Krém jsem používala na dovolené u moře. Tam jsem si obličej namazala a po chvíli skočila do vody. Neobjevily se žádné mastné filmy, které by mi stékaly po obličeji a pálily mě v očích. A co víc – běžně mi po dni na sluníčku svítí červeně nos a lícní kosti, ale po užívání krému Dermalogica Protection Sport 50 se mi obličej opálil souměrně a nevypadala jsem konečně jako žárovka.

  • Kosmetická redaktorka Brigita testovala:

     

    Rituals, opalovací krém na obličej SPF 30, 480 Kč (50 ml)

     

    Rituals, opalovací krém na obličej SPF 30, 480 Kč (50 ml), koupíte na www.rituals.cz
    Autor: archiv firem
    Na opalovací krémy na obličej mě popravdě moc neužije, protože mám pleť, která se rychle mastí, a tak se mi po hutné konzistenci opalovacího krému ucpávají póry a tvoří pupínky. Takže v létě sahám spíš po krémech nebo make-upech s SPF. Proto mě velmi příjemně překvapil opalovací krém na obličej Rituals, který má tak lehkou a jemnou konzistenci, že se nijak neliší od běžného denního krému. S tím rozdílem, že Rituals se chlubí UV faktorem 30. Má velmi jemnou parfemaci, nelepí, neleskne se a skvěle se roztírá i vstřebává. Na dny, kdy se mi na obličeji nechce nosit make-up nebo BB krém, je naprosto perfektní.

  • Editorka webu Radka testovala:

     

    Lancaster Sun Delicate Skin SPF 50, 495 Kč (50 ml)

     

    Lancaster SUNDELICATE skin SPF 50, 495 Kč (50 ml), koupíte na www.parfums.cz
    Autor: archiv firem
    Zvykla jsem si používat lehké podkladové krémy, a to včetně lehounkých krémů hydratačních. Takže pro mě je setkání s krémem chránícím před účinky slunečních paprsků vždycky stejné, překvapí mě svou hutnou konzistencí a po nanesení pocitem, že moje kůže nemůže dýchat. Ale abych krému nekřivdila, tyto pocity po čase zeslábly, stejně jako ustoupilo mírné pálení obličeje. Nicméně ho budu používat jen ve dnech, kdy mě bude čekat hodně hodin na slunci nebo extrémní počasí, případně ve dnech volna, kdy si budu chtít dát na obličej jen opalovací krém a jinak žádný make- up.

  • Editorka Blesk zdraví Lucie testovala:

     

    Avon SUN, omlazující voděodolný krém SPF 50, 109 Kč (50 ml)

     

    Avon, omlazující voděodolný opalovací krém na obličej pro citlivou pleť SPF 50, 109 Kč (50 ml), koupíte na www.avon.cz
    Autor: archiv firem
    Opalovací krém na obličej je určen pro citlivou pleť, má být voděodolný a také omlazující. Při delším používání by měl podle výrobce redukovat drobné mimické vrásky. To ale já od opalovacího krému nečekám ani nechci (a ani tomu moc nevěřím). Jsem fototyp číslo pět, to znamená, že se na slunci bez ochrany ihned spálím, jdu doruda a pak zpátky dobíla. Takže od opalovacího krému potřebuju dobrou ochranu od března do konce září a chci, aby mi na obličeji nebo dekoltu nevadil a snesl se s make-upem. To Avon Sun+ SPF 50 umí. Rychle se vstřebá, s mým letním BB krémem se dobře spojí a pleť se ani moc neleskne.

  • Redaktorka VIP Gábi testovala:

     

    Oriflame Sun Zone, omlazující krém SPF 25, 179 Kč (50 ml)

     

    Oriflame, omlazující opalovací krém na obličej, 179 Kč (50 ml), koupíte na www.oriflame.cz
    Autor: archiv firem
    Některé opalovací krémy, které nejsou speciálně určené jen na obličej, pálí, když si s nimi natíráte jemnou kůži v obličeji. Jenže mnohdy je člověk líný a říká si, že trochu toho pálení vydrží, a k vodě si s sebou vezme jen jeden krém s faktorem. To je samozřejmě i můj případ. V rámci testování jsem ale měla možnost vyzkoušet krém na obličej Oriflame Sun Zone a musím říct, že má něco do sebe. Krásně a rychle se vstřebává a nezanechává pokožku mastnou, takže se vám na ní okamžitě nezačínají tvořit krůpěje potu. Je voděodolný, takže se nemusíte natírat pořád dokola, a tím pádem stačí malá tubička.

  • Externí redaktorka Lucka testovala:

     

    Vichy Idéal Soleil Gel Fluid SPF 50, 369 Kč (50 ml)

     

    Vichy Idéal Soleil Gel, fluid na obličej SPF 50, 369 Kč, koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem
    Mám bezproblémovou pleť, takže v létě se vyhýbám make-upům, abych svou pokožku příliš nezatěžovala. Také proto nechci na obličej používat opalovací přípravky, které jsou určené na tělo. Vichy Idéal Soleil – gelový fluid na obličej – je ideální volba nejen pro mě, ale troufám si říci, že i pro každý typ pleti. Je totiž až nebesky lehký, snadno se roztírá a superrychle se vstřebává, takže jsem o něm za chvíli nevěděla. Ochranný faktor 50 je pak něco, co mě spolehlivě ochrání, ať se hnu kamkoliv. Navíc na pleti vydrží dlouho a nechá ji hydratovanou. Už se těším, až si ho vezmu na dovolenou.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.