Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Vychytávky na cesty: Kosmetika, kterou si musíte sbalit, ať jedete k moři nebo na festival

  • 23. června 2015 | 06:00

    Balíte se na dovolenou? Jistě nezapomenete na zubní kartáček, sprchový gel, antiperspirant a opalovací krém. Ale hodit se vám toho bude více. Když vyrážíte na hudební festival, rozhodně se vám bude hodit jiná kosmetika než ta, kterou si s sebou přibalíte do čtyřhvězdičkového hotelu k moři. Na jaké kosmetické vychytávky byste neměla zapomenout?

  • Pod stan

    ...
    Autor: archiv firem/shutterstock.com

    Chystáte se s dětmi do kempu, s kamarády pod stan nebo na "čundr"? I když budete mít pravděpodobně možnost se osprchovat ve veřejných sprchách v kempu nebo ze sebe smýt špínu v rybníce, vaše vlasy se zřejmě nějaké extra péče nedočkají. Kromě klasických věcí si proto přibalte bezoplachový kondicionér od Aussie, který můžete použít na neumyté vlasy a který vám zaručí, že se budou snadno rozčesávat. Podobně oceníte také suchý šampon na vlasy. Naprostou nezbytností je pak univerzální krém, který můžete použít na tělo i obličej. Tento od Lavery má 100% přírodní složení a hodí se i pro citlivou pleť, takže s ním můžete natřít sebe i děti.

  • Na festival

    ...
    Autor: archiv firem/shutterstock.com

    Atmosféra hudebního festivalu je specifická. Přestože nemáte mnoho příležitostí se osprchovat, do davu zpravidla nevyrazíte nenalíčená a zpotit se při skákání na oblíbenou kapelu také patří tak nějak k věci. Oceníte proto vlhčené ubrousky, kterými ze sebe dokážete dostat to nejhorší. Na odlíčení si ale raději pořiďte zázračnou odličovací rukavici, která z vás odstraní i voděodolný make-up, aniž byste k odlíčení potřebovala cokoliv jiného než vodu a právě tuto rukavici. Určitě si nezapomeňte přibalit také zklidňující krém pro citlivou pleť. I když na ni normálně netrpíte, kombinace prachu, potu a alkoholu s vaší pletí dokáže udělat své.

  • K moři

    ...
    Autor: archiv firem/shutterstock.com

    K moři si určitě nezapomeňte přibalit několik opalovacích přípravků, bez kterých se neobejdete. Stejně tak si z kosmetiky můžete vzít téměř cokoliv, protože hotel vybavený koupelnou má v tomto ohledu mnoho výhod. Nespoléhejte ale na hotelovou kosmetiku, kterou máte k dispozici na pokoji, a vezměte si pořádný šampon a kondicionér. Ideálně duo od Naturalis Better – 100% přírodní šampony s vysokým podílem aloe vera – které vlasy vyživí a hydratuje, což je přesně to, co u moře potřebujete.

     

    Hodit se vám bude i kapesní žiletka Venus od Gillette, protože je malá, praktická a chlubí se pěti břity. Kvůli pleti pak sáhněte po vysoce hydratačním krému s UV filtrem, jako je například Million Dollar Moisturiser od LUSH, který obsahuje kromě SPF 30 i třpytivé částečky, které vás na přímořském slunci dokonale rozzáří.

  • Do města

    ...
    Autor: archiv firem/shutterstock.com

    Představíte si pod pojmem dovolená spíš několik kilometrů nachozených po památkách jedné ze světových metropolí než ležení na pláži? Pokud i vy patříte mezi města milující turisty, tak to, co po celodenním chození po dlážděných a vybetonovaných cestách rozhodně oceníte, je chladivý gel na nohy Lao Tze od Rituals, který vám uleví a kůži na chodidlech přes noc změkčí.

     

    Na den pak nezapomeňte na make-up, nebo ještě lépe BB krém s UV filtrem. To, že jste ve městě, totiž v žádném případě neznamená, že se nemůžete spálit. BB krém od Yves Rocher se chlubí SPF 20, a navíc má složky zpomalující tvorbu mimických vrásek. Na péči si pak přibalte Skin Drink od LUSH. Tento krém, jak už název napovídá, je hotovým koktejlem pro unavenou a žíznivou pleť, dodá jí hydrataci a ochrání ji před škodlivými vlivy, kterých je ve městě dost a dost.

  • Do letadla

    ...
    Autor: archiv firem/shutterstock.com

    I když v letadle jistě celou dovolenou nestrávíte, i pár hodin v tomto klimatizovaném dopravním prostředku vám na pleti může udělat nepěknou paseku. Na suchý vzduch reaguje každá pokožka jinak. Nejpravděpodobnější je, že bude dehydrovaná a začne se pnout. Snažte se proto létat bez make-upu a pleť jen ošetřete hydratačním krémem. Během letu a při čekání na letišti se pak dle libosti osvěžujte termální vodou La Roche-Posay. Prodává se i v 50ml balení, takže nemusíte mít strach, že byste o ni přišla během letištní kontroly.

     

    Ze stejného důvodu také mějte vždy po ruce balzám na rty. Ideálně takový, který je jen na bázi olejů a vosku a v němž nejsou žádné ropné produkty. Vyzkoušejte například osvěžující balzám s mátou a citronem od BioAroma. Pokud vaše pleť na klimatizaci naopak reaguje přehnanou produkcí kožního mazu, přihoďte si do kabelky matující papírky Essence. Stojí pár korun, a přitom jsou schopny během pár vteřin odsát z vaší pleti přebytečnou mastnotu, takže ji nemusíte zatěžovat další a další vrstvou pudru.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.