Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Tajné triky hollywoodských hvězd: Jak to dělaly, že byly tak krásné?

  • Fotografie

    Fotogalerie

    1 fotografie

    13. dubna 2015 | 06:00

    Pokud si myslíte, že dnešní celebrity dělají společně s celými týmy vizážistů, stylistů a plastických chirurgů všechno pro to, aby porazily čas a nezestárly, pak vězte, že hvězdy stříbrného plátna byly ještě horší. Pro to, aby byly perfektní, byly totiž schopny udělat cokoliv. Od domácích kosmetických "vychytávek" až po věci, které bychom snad raději ani neměly zkoušet. Jaká jsou tajemství slavných hollywoodských krásek? Pomůžeme vám je odhalit!

  • Marilyn Monroe

    Marilyn Monroe byla milenkou Kennedyho
    Autor: archiv Blesku

    Aby její rty byly neustále sexy a plné, vymyslela Marilyn se svým dvorním vizážistou propracovanou techniku vrstvení rtěnky. Navíc kromě konturovací tužky a finálního lesku se celý proces líčení jejích rtů skládal z pěti různých odstínů červených rtěnek, které ve správném postupu stvořily rty, po kterých ženy toužily a muži šíleli. Tmavé odstíny sloužily k vymalování vnějších koutků, zatímco světlejší se nanášely do středu rtů. Nakonec celkový efekt podpořil precizně nanesený lesk.

  • Elizabeth Taylor

    Elizabeth Taylor
    Autor: ČTK

     

    Nestárnoucí "Taylorka" si svůj trik půjčila od jiné slavné krásky, a sice od královny Kleopatry. Obě ženy si totiž holily obličej. I když to možná zní divně, holením se odstraní jemné chloupky, které se nacházejí na straně obličeje, a současně se odstraní vrstva odumřelých kožních buněk, takže pleť je pak zářivější a "šťavnatější".

  • Audrey Hepburn

    Audrey Hepburn
    Autor: profimedia

     

    Zajímalo vás někdy, jak docílila Audrey svých řas, připomínajících vybavení mrkací panenky? Není za tím nic jiného než několik hodin božské trpělivosti. Po nanesení řasenky se totiž Audrey chopila pinzety a každou jednotlivou řasu oddělila od těch dalších.

  • Grace Kelly

    Grace Kelly
    Autor: Foto Isifa.com, profimedia.cz

     

    I když se konturování obličeje považuje v líčení poměrně za novinku, ve skutečnosti je starší, než byste si mohly myslet. Oblíbila si ho už Grace Kelly, jejímž trikem bylo zvýraznit líčka tvářenkou a nad ni nanést jinou, v odstínu o tón tmavším.

  • Marlene Dietrich

    Marlene Dietrich
    Autor: Profimedia.cz

     

    Marlene byla pověstná tím, že své kosmetické triky mohla sypat z rukávu na počkání. Tím nejšílenějším ale bylo, že si nechala vytrhnout zdravé stoličky, aby tak zvýraznila své lícní kosti.

  • Greta Garbo

    Greta Garbo
    Autor: profimedia.cz

     

    Aby si dodala pořádně dramatický pohled, navykla si Greta Garbo mazat si pod oční víčko čistou vazelínu. Ostatně tu měla velmi v oblibě, neboť i ikonické linky si nelíčila tužkou na oči, jak by někdo mohl předpokládat, ale směsí vazelíny a černého pigmentu z uhlí.

  • Sophia Loren

    Sophia Loren
    Autor: EPA, Reuters a Profimedia.cz

     

    Nejoblíbenější kosmetika Sophie Loren? Jednoznačně olivový olej. Bez něj neudělala ani krok a místo toho, aby se jej naučila lít jen do salátů, měla ve zvyku nalít si jej do opravdu horké koupele, aby tak udržela svou pokožku hebkou, vláčnou a hydratovanou.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.