Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jak si vybrat make-up v drogerii? Víte, který je nejlepší?

  • Video se připravuje ...
    13. března 2015 | 06:00

    Vybíráte si make-up v drogerii? Poradíme vám, jak najít takový, který vám skutečně sedne. Vždycky ho musíte vyzkoušet na obličeji, ne na rukou. Ujasněte si rovněž, zda potřebujete, aby kryl opravdu spolehlivě, nebo vám pleť pouze sjednotil, a nebojte se říct si o vzorek. Jak na to, to se dozvíte v našem videu. Abyste věděly, jaký make-up se nám zdá opravdu dobrý, rozhodly jsme se je i otestovat.

  • Redaktorka Jana testovala:


    Dermacol Caviar Long Stay, 349 Kč

    Dermacol Caviar Long Stay Make-up, 349 Kč, koupíte v síti drogerií nebo prodejnách Dermacol
    Autor: archiv firem

    Zde mě nadchlo balení s korektorem a zrcátkem v jednom. Make-up má příjemnou konzistenci, dobře se roztírá a rychle vstřebává. Neulpívá v pórech, výborně kryje a vypadá skvěle přirozeně až do večera. Stačí znovu přepudrovat a přidat trochu růže na líčka. Už jsem ho zkoušela v minulosti, ale vybrala jsem si příliš světlý odstín. Odstín 2 Fair, který jsem zkoušela teď,  je hodně světlý, ale má žlutavý podtón, takže skvěle kryje podráždění a zarudnutí pokožky. Pro mě jasná volba. Zůstanu mu určitě věrná.

     

    Catrice Nude Illusion, 212 Kč

    Catrice Make-up Nude Illusion, 212 Kč, koupíte v síti drogerií Rossmann
    Autor: archiv firem

    Navzdory výborným hodnocením na nejrůznějších kosmetických blozích pro mě zklamání. Po nanesení kryje docela dobře, ale trochu ulpívá v pórech. Po chvíli se navíc jeho krycí schopnost v podstatě vytrácí. Zkrátka se vstřebá a steče. Takže pokud hledáte něco jako BB krém, je to OK, ale jako make-up mě neoslovil.

  • Redaktorka Andrea testovala:


    Astor Perfect Stay 24h, 329 Kč

    Astor Dlouhotrvající make-up Perfect Stay 24h, 329 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Make-up slibuje 24hodinové trvání, které nemůžu ani potvrdit, ani vyloučit, protože tak dlouho v kuse nalíčená nikdy nejsem. Když jsem si však make-up nanesla kolem osmé hodiny ráno a zafixovala pudrem, vypadal téměř netknutě i po 12 hodinách, a to mi úplně stačí. Také se velmi lehce roztírá, protože nemá tuhou konzistenci. Nemusíte se tak bát nevzhledných map a flíčků. Jako majitelka spíše sušší pleti jsem s ním byla velmi spokojená, ale moje kamarádka s mastnější pletí si stěžovala, že se její obličej po nanesení ještě více leskne a mastí.

     

    MUA Matte Perfect Shine Control, 88 Kč

    MUA Matte Perfect Shine Control, 88 Kč, koupíte na www.makeupacademy.cz
    Autor: archiv firem

    Make-up mě překvapil svou opravdu nízkou pořizovací cenou, a přitom dobrou kvalitou. Skvěle kryje, vypadá přirozeně, a ještě navíc obsahuje mini třpytky, které obličej rozzáří. Obličej se po něm nemastí, ale matný efekt musíte podpořit ještě použitím pudru. Jeho jedinou nevýhodou je, že se hůř roztírá.

  • Redaktorka Brigita testovala:


    Lavera Trend Sensitiv, tekutý, 259 Kč

    Lavera Trend Sensitiv Tekutý make-up přírodní, 259 Kč, koupíte na www.organictime.cz
    Autor: archiv firem

    Mám mastnou pleť se sklonem k akné, takže mi na obličej nesmí nic, co obsahuje silikony. Proto jsem byla moc zvědavá na tento přírodní make-up. Nejsvětlejší odstín je opravdu příjemně světlý a bez podtónu, takže by mohl vyhovovat více typům pleti. Krytí je lehké a střední a vydrží opravdu celý den, aniž by pleť zatěžoval. Jedinou složitost vidím v nanášení – je potřeba nanášet ho vlhkým kosmetickým štětcem nebo houbičkou, aby byl opravdu přirozený. Rukama si naděláte šmouhy a šupiny.

     

    Zuii Bio Flora, hydratační make-up, 1045 Kč

    Zuii Bio hydratační Flora make-up, 1045 Kč, koupíte na www.biorganica.cz
    Autor: archiv firem

    Další zástupce z kategorie přírodní kosmetiky je na tom s nanášením nesrovnatelně lépe. Skvěle se roztírá, velmi jemně voní a na pleti je absolutně neviditelný a přirozený. Na obličeji vydrží celý den, aniž byste ho jen na chvíli cítila. Balení v pumpičce funguje na principu podtlaku, takže ho z lahvičky dostanete opravdu do poslední kapky. Jedinou nevýhodou je tak pro mě jen jeho lehké krytí, které výraznější nedokonalosti nezakryje, takže si musíte pomoci korektorem.

  • Editorka Markéta testovala:

     

    NYC Smooth Skin Mousse, 82 Kč

    NYC Smooth Skin Mousse pěnový make-up, 82 Kč, koupíte v síti drogerií Rossmann
    Autor: archiv firem

    Levný make-up asi není pro zralou pleť. Tento by možná mohl vyhovovat mladé dívce s mastnou pletí, ale ne mně, čtyřicátnici s pletí – hezky řečeno – poněkud vysušenou. Přípravek vytvořil na mé pleti doslova olupující se omítku. Nejenže byla viditelná ze vzdálenosti více než dva metry, ale i dokonale připomínala vyschlou poušť.

     

    NYC Skin Matching Luminizer, 79 Kč

    NYC Skin Matching Luminizer, 79 Kč, koupíte v síti drogerií Rossmann
    Autor: archiv firem

    V řadě hned druhý důkaz toho, že sáhnout v drogerii po prvním, co vám padne do ruky, se už ve středním věku neodpouští. Tentokrát zareagovala hlavně moje citlivá složka pleti. Pálení se nedalo vydržet ani minutu. Takže o výrobku můžu za tu chvíli říci jen to, že hodně voní, málo kryje a pro moji pleť se totálně nehodí.

  • Redaktorka Maruška testovala:

     

    Miss Sporty So Clear, 85 Kč

    Miss Sporty So Clear Make-up, 85 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Normálně make-up příliš nepoužívám, dávám přednost BB krémům. Tento jsem ale s chutí vyzkoušela. Co se týče struktury, make-up se velmi dobře rozmazává, není tolik tuhý, a díky tomu se  vám tak podaří ho rozetřít skutečně důkladně po celém obličeji. Na to, že jde o skutečně levný make-up, zvládne zamaskovat všechny neduhy pleti. Bohužel ale platí, že pokud ho budete používat dlouhodobě, dostanete se do nekonečné spirály maskování nedokonalostí. Protože od té doby, kdy jsem ho začala používat dennodenně, se mi lehce zhoršila kvalita pleti. Takže doporučuji jen tehdy, pokud máte skutečně odolnou pleť, kterou jen tak něco nerozhází.

  • Redaktorka Radka testovala:

     

    Avon, tekutý make-up Luxe, 399 Kč

    Avon Tekutý make up Luxe, 399 Kč, koupíte u své Avon Lady
    Autor: archiv firem

    Nemám moc ráda výrobky, které se tváří luxusněji, než by se patřilo, což je případ i tohoto make-upu od značky Avon. Neseděl mi název ani zlaté víčko balení, i když to samozřejmě o vlastnostech výrobku nijak nevypovídá. Na druhou stranu, původně jsem make-up spíše podceňovala, přičemž rozhodně to není žádný průšvih, protože dobře kryje a drží, aniž by pleť jakkoli dráždil. Menší minus dávám za konzistenci, mám raději tekutější výrobky, větší minus za ne moc příjemnou parfemaci, která přetrvávala.

     

    L´Oréal Paris Infaillible, 429 Kč

    Loreal Paris 24hodinový make-up Infaillible, 429 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    S tímto make-upem jsem celkem spokojená, kdybych mu měla dát známku na pomyslné desetibodové stupnici, bude to sedmička. S tím, že za krytí by to bylo ještě o něco lepší, a pokud jde o pocit, že kromě toho mou pleť nějak vyživuje nebo chrání, bylo by to o něco slabší. Nemám citlivou ani extra problematickou pleť, pupínky prakticky nemám, takže nevím, zda by výrobek dobře kryl i ty. Každopádně oceňuji i minimální parfemaci.

  • Editorka Lucie testovala:

     

    Rimmel Lasting Finish 25H Nude, 189 Kč

    Rimmel Lasting Finish 25H Nude Make-up, 189 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Mám velmi světlou a pihovatou pleť, která potřebuje taky ten nejsvětlejší make-up, takže mi tahle značka a barevnost vyhovovaly. Na rozdíl od BB krémů ale make-up potřebuje dokonalý podklad, takže jsem pod něj používala podkladovou bázi, která póry jakoby zahladí a vyretušuje. Jen tak je výsledek dokonalý a vydrží celý den. Make-up zároveň vůbec nevysušoval a pleť netahal, přestože mám jinak sklony spíše k sušší pokožce.

     

     

    Yves Rocher, komfortní krémový make-up, 329 Kč

    Yves Rocher Komfortní krémový make-up, 329 Kč, koupíte v prodejnách Yves Rocher
    Autor: archiv firem

    Je ideální pro večerní a slavnostnější líčení, protože vytvoří na pleti alabastrový film, kterému nejvíc sluší výrazné líčení – červená rtěnka nebo kouřové oční stíny. Je tužší než většina běžných make-upů, a tak jsem se neobešla bez houbičky na make-up Beauty Blender. Štětcem nebo prsty bych make-up nikdy tak dokonale nerozetřela. Pleť působila rozzářeně a vyhlazeně. 

Autor: brig
Diskuse ke článku
.