Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Bylo vám čtyřicet? Na tohle už raději zapomeňte!

  • Na co zapomenout, abyste byla za každých okolností za dámu?
    3. listopadu 2014 | 06:00

    Ještě před třiceti lety byla žena, která překročila tuto věkovou hranici, vnímaná jako stará. Dnes je situace naprosto odlišná. „Čtyřicítky“ si běžně pořizují děti, jsou atraktivní, svěží, šik. Přesto už ale některé módní věci jejich věku nesedí. Co dělat, abyste neztratila grácii a naopak byla za dámu?

  • Zaměřte se na pleť

     

    Pokud jste se o svoji plť ještě nezačala starat, ve 40 je nejvyšší čas!
    Autor: profimedia.cz
    Snažte se podtrhnout přirozenou krásu, šarm, vypadat žensky, ale ne přeplácaně. Základem by měla být dobře pěstěná pleť a upravené obočí. Ve vašem věku zainvestujte do kvalitnější kosmetiky, jednou měsíčně si pak dopřejte regenerační proceduru v salonu. Ale hlavně pleť pravidelně čistěte. Alespoň každý večer před spaním, ale ideálně i ráno. A jezte zdravě a pravidelně spěte!
  • Uberte make-up

     

    Střízlivý make-up dokáže podtrhnout vaši přirozenou krásu a nikdy nepůsobí lasině
    Autor: shutterstock.com
    Být zmalovaná jako puberťačka se už pro vás nehodí. Pleť proto tónujte zásadně  do přirozeného odstínu. V případě denního líčení buďte malinko střídmější, i když sytých rtěnek se rozhodně vzdávat nemusíte. Jen barvy stínů by měly být trochu tlumenější, výrazné černé linky a silně obtažené obočí také nejsou správnou cestou. Absolutní faux pas jsou pak dlouhé nehty ozdobené všemožnými i nemožnými kreacemi. Být dámou znamená znát míru!
  • Vlasy svěřte odborníkovi

     

    Růžové vlasy ve 40 přestávají být cool a stávají se směšnými
    Autor: shutterstock.com
    Dobrý střih a barva dovede s vaší podobou divy a skvěle vás omladí. Ale pokud nevíte, co vám sedí, můžete docílit přesně opačného efektu. Zapomeňte na barvení doma a stříhání od kamarádky. Váš účes by měl mít tvar! A pusťte z hlavy i šílené pestrobarevné kreace či zběsilou střapatost. V určitém věku už to rozverně ani roztomile nepůsobí. Zvlášť, když oblékáte větší konfekční velikost.
  • Oblečení musí sedět

     

    Hluboké výstřihy by pravá dáma neměla nosit v žádném věku
    Autor: Shutterstock.com
    S věkem se mění proporce, i když pravidelně cvičíte. Abyste působila opravdu dobře, oblečení by mělo některé věci stáhnout, jiné zakrýt. Co je pro váš věk nevhodné? Příliš krátká mini. Nohy, pokud jsou stále vaší chloubou, klidně odhalte, ale prvoplánová vyzývavost už by neměla být vaším stylem. Svým modelům byste měla dát jistou kultivovanost. Proto se nehodí ani vše odhalující výstřihy, ani rozparky až k rozkroku. Dobře nepůsobí ani křiklavé barvy, obnošený vzhled, nekvalitní materiály, nedotažené střihy.

    Základem všeho by pak mělo být dobře padnoucí prádlo. S vnadami až na břiše „neprodáte“ ani sebedražší model. A řadu levných kabelek byste měla rozhodně vyměnit za alespoň jednu kvalitní. A nezapomeňte: být sexy neznamená vypadat za každou cenu na sedmnáct!

Autor: duš
Diskuse ke článku
.