Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Velké testování peelingů: Na vaší pleti dokážou zázraky

  • 19. září 2014 | 06:00

    Možná si myslíte, že peeling na obličej je jenom tah kosmetických firem, jak vytáhnout další peníze z vaší peněženky a že ho rozhodně nepotřebujete. Opak je pravdou! Pleťový peeling totiž odstraní z vašeho obličeje odumřelé kožní buňky a umožní vaší pokožce vstřebávat výživu, kterou jí dodáváte formou krémů a pleťových sér. Nesmíte to s ním ale přehánět. Jaký je pro vaši pleť ten nejlepší? Právě to jsme se rozhodly otestovat a také se na to zeptat odborníků...

  • K čemu je dobrý peeling?

     

    Pleťových peelingů je celá řada. Na českém trhu najdete jak mechanické, tak enzymatické, s mikročástečkami na cukrové bázi i s pevnými částicemi, ale také přírodní a bio. Který si vybrat a jak často ho používat, když máte mastnou, problematickou, nebo naopak suchou a citlivou pleť? Na to jsme se zeptaly Barbory Marckx z pražského salonu kosmetiky Éminence Organics:

     

    Video se připravuje ...
    Zeptaly jsme se Barbory Marckx ze salonu Éminence Organics, jak správně používat peeling • VIDEO: Adam Balažovič

     

    Zajímá vás, jaké peelingy jsme otestovaly? Čtěte dál.

  • Redaktorka Brigita testovala:

     

    Inlight Bio vyživující pleťová maska, 1465 Kč



    Inlight Bio vyživující pleťová maska, 1465 Kč, koupíte na www.biorganica.cz
    Autor: archiv firem
    Už jsem si zvykla na fakt, že 100% bio přírodní kosmetika Inlight je tím nejlepším, co jsem své pleti kdy dopřála. Tato pleťová maska ve mně ale opět dokázala vzbudit pocit, že se "stal zázrak". Kromě ostatních antioxidačních bio složek obsahuje spirulinu a jemný prášek z baobabu, který vytváří jemný peeling, aniž by pokožku byť nejméně poškrábal.

     

    Podle návodu jsem doslova mikroskopické množství vmasírovala do pokožky, nechala působit 15 minut, poté smyla vlažnou vodou a pak už se jen nestačila divit. Pleť byla nádherně hebká, nevysušená, rozzářená a co víc - sjednocená a bez černých teček. Cena je sice poměrně vysoká, ale vzhledem k tomu, že neobsahuje žádnou chemii, stačí ho opravdu málo a aplikuje se jednou týdně, myslím, že minimálně 9 měsíců mi 30ml balení  vydrží. Každopádně už se bez něj asi neobejdu.

     

    BioAroma Peeling s levandulovými zrníčky, 298 Kč


    BioAroma Peeling s levandulovými zrníčky, 298 Kč, koupíte na www.bioaromakosmetika.cz
    Autor: archiv firem
    Základem tohoto peelingu je olej z hroznových jader, esenciální olej ylang-ylang a levandulová zrníčka, která se postarají o odstranění odumřelých kožních buněk. Konzistence pak vypadá, jako sušená levandule nadrcená do oleje a božsky voní, jako levandulová pole ve Francii.

     

    Peeling samotný je k pleti velmi šetrný, vyčistí ji, zbaví černých teček a přitom vyživí díky obsahu olejů. Odstraňuje se jednoduše, vatovým tamponkém namočeným v toniku. Pokud zbožňujete vůni levandule jako já a chcete přírodní kosmetiku v krásném balení, a za báječnou cenu, je BioAroma tou pravou značkou pro vás.

  • Grafička Tereza testovala:

     

    Éminence Organics Vyhlazující peeling z ředkvičkových semen, 1584 Kč


    Éminence Organics Vyhlazující peeling z ředkvičkových semen, 1584 Kč, koupíte na www.eminence.cz
    Autor: archiv firem
    Nevěděla jsem, co čekat od peelingu v této cenové kategorii a musím s nadšením přiznat, že výsledkem jsem byla přímo uchvácená. Bio přírodní kosmetiku zrovna nevyhledávám, ale po této zkušenosti pravděpodobně začnu. Peeling je velmi jemný, naprosto mě nevysušoval, ale také na pleti nezanechával žádný film. Malé částečky neškrábaly a moje pokožka byla po použití rozzářená, vyčištěná a "šťavnatá". Navíc není parfémovaný, takže nedráždí a sedne opravdu každému. Za mě bez debat jednička s hvězdičkou!


    Oriflame Vyhlazující peeling na obličej Swedish Spa, 199 Kč


    Oriflame Vyhlazující peeling na obličej Swedish Spa, 199 Kč, koupíte na www.oriflame.cz
    Autor: archiv firem
    Peeling od této značky předčil moje očekávání. U levnějších peelingů jsem měla vždy problém, že místo hebké pleti, jsem ji měla spíše podrážděnou, ale tento peeling je tak jemný a příjemný, že dosáhl požadovaného výsledku. Poměrně silnou vůní jsem si nebyla jistá, ale nakonec mi nevadila. Doporučuji všem, kteří chtějí mít krásně svěží a hebkou pleť.
  • Redaktorka Radka testovala:


    Alva Maska peelingová Rhassoul, 299 Kč

     

    Alva Maska peelingová Rhassoul, 299 Kč, koupíte na www.biooo.cz
    Autor: archiv firem
    Nejde o klasický peeling pro rychlé použití, protože je to de facto pleťová maska, která by měla na obličeji zůstat deset až patnáct minut. Zprvu mi trochu vadila hutnější konzistence a specifická vůně, nicméně nakonec jsem si výrobek hodně oblíbila, protože na druhou stranu mám slabost pro jílové masky  - zatímco se malý syn koupal, já jsem si na obličej nanesla masku, po níž byl obličej skutečně jemnější a zároveň hydratovaný. Výhodou je, že patrně díky obsahu rostlinných olejů na obličeji nezaschne, ale snadno se smyje vodou.

     

    Dermacol Cleansing Daily Gommage, 99 Kč


    Dermacol Cleansing Daily Gommage, 99 Kč, koupíte v síti drogerií nebo na www.dermacol.cz
    Autor: archiv firem
    Bála jsem se toho, že gel bude vonět podobně jako některé přípravky určené především na pleť s akné, což nemám ráda, ale to se naštěstí nepotvrdilo. Stejně se nepotvrdila ani obava, že přípravek bude hodně hrubý - ačkoli jsou mikroperličky patrné a na kůži je zprvu cítíte, velice rychle změknou a péče je tak celkem jemná. Bohužel se však měkké kuličky peelingu zároveň z obličeje docela špatně odstraňují.
  • Šéfredaktorka Markéta testovala:


    Lavera Čisticí pleťový peeling, 166 Kč

     

    Lavera Čisticí pleťový peeling (Gingo
    Autor: archiv firem
    Jedna z mých nejoblíbenějších značek s podtitulem nature cosmetics mě tentokrát maličko zklamala. Aplikace je sice snadná, peeling hned po otevření zdánlivě velmi příjemně voní po ginko biloba, ale během několika sekund mi vůně začala opravdu vadit. Je na mě zkrátka příliš intenzivní. Jinak není výrobku co vytknout, nedráždí, pleť vypadá osvěženě. Mikrogranule jsou malinké a jejich koncentrace není vysoká, což je k pleti velmi šetrné.

     

    Ziaja Květ růže peeling s mikrogranulkami, 80 Kč

     

    Ziaja Květ růže peeling s mikrogranulkami, 80 Kč, www.ruzova10.cz
    Autor: archiv firem
    Polská značka s příjemnou cenovou politou se při letošním testování již podruhé stala mým favoritem. Nenápadná mýdlová vůně, příjemná velikost mikrogranulí spolu s jejich vysokou koncentrací výrazně usnadňuje nanášení. Nepálí, nedráždí, pleť zanechá hladkou.
  • Redaktorka Andrea testovala:


    Avéne Gommage Doux Purifiant Jemný peeling, 399 Kč


    Avéne Gommage Doux Purifiant Jemný peeling, 399 Kč, koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem
    Používat peeling jsem se naučila teprve nedávno a jsem nadšená. Výrobek od Avéne obsahuje mikro kuličky, které šetrně odstraní odumřelé buňky, ale nepodráždí vám pokožku. Peeling příjemně voní a má praktické 50 ml balení na cesty. Jedinou nevýhodou je, že trochu lepí, a proto se poměrně těžce smývá.

     

    Nivea All in 1 pro extra hloubkové čištění, 110 Kč

     

    Nivea All in 1 pro extra hloubkové čištění, 110 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Poměr cena/výkon mě opravdu překvapil. Peeling je příjemný, pleť skvěle vyčistil a také zmatnil, takže je vhodný především pro ženy s mastnější pletí. Rozhodně se však nebojte, že by vysušoval. Naopak jsem cítila, že je můj obličej příjemně hydratovaný.
  • Redaktorka Gábi testovala:


    Eucerin DermoPURIFYER Jemný čistící peeling, 229 Kč


    Eucerin DermoPURIFYER Jemný čistící peeling, 229 Kč, koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem
    Ač je to k nevíře, tak jsem po třicítce začala bojovat s nepříjemnými pupínky, které jsem nezažila ani v pubertě. Tudíž jsem uvítala velice vřele, že si mohu vyzkoušet produkt, který jsem zatím netestovala. Eucerin Dermo Purifyer je plný hrubých zrnek, které jsou o něco větší, než jsem byla zvyklá u jakýchkoli jiných podobných přípravků, takže jsem si na tenhle detail musela chvilku zvykat. Netrvalo dlouho a výborně jsme se sžili. Při pravidelném používání jsem během necelého měsíce začala pozorovat viditelné účinky. Mně sedl tenhle produkt skvěle, takže vřele doporučuji vyzkoušet.


    Oriflame Peeling s hrozny Love Nature, 159 Kč


    Oriflame Peeling s hrozny Love Nature, 159 Kč, koupíte na www.oriflame.cz
    Autor: archiv firem
    Když člověk používá mýdlové čističe pleti, tak má po jejich použití občas pocit stažené a vysušené pleti. V případě Oriflame Love Nature musím podotknout, že mě neuvěřitelně mile překvapil, protože po jeho použití je moje pleť krásně rozzářená a jako by hydratovaná. Rozhodně nemám ten pocit, že musím okamžitě sáhnout po krému a natřít se. Konzistence cleanseru je jemná a krémovitá s drobnými zrníčky a při mydlení vytváří nádherně hustou pěnu. Jeho používání je opravdu požitek, protože i vůně, v mém případě hrozny, je úžasná.
  • Redaktorka Jana testovala:


    Bioderma Hydrabio Gommante Peelingový krém, 345 Kč


    Bioderma Hydrabio Gommante Peelingový krém, 345 Kč, koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem
    Tento přípravek je kombinací peelingu a hydratačního krému, což je pro citlivou a suchou pleť ideální. V mém případě byl však právě v této kombinaci kámen úrazu. Nevyhovovala mi konzistence onoho "krému", který po umytí vytvářel na pleti poměrně silný film, který se velmi pomalu vstřebával. Cítila jsem se po aplikaci trochu uplatlaně. Jinak však pleť skvěle čistí a nezpůsobuje žádné alergické reakce.

     

    Ziaja Sensitiv enzymatický peeling, 90 Kč


    Ziaja Sensitiv enzymatický peeling, 90 Kč, www.ruzova10.cz
    Autor: archiv firem
    Dávám přednost mechanickému peelingu, protože mám citlivou pleť se sklony k alergiím, a enzymatických se bojím. Byla jsem tedy k přípravku velice nedůvěřivá. Po nanesení jemně zaštípal, ale výsledek mne velice příjemně překvapil. Štípání po chviličcce ustalo a když jsem peeling po 15 minutách smyla teplou vodou, jak doporučoval návod, pleť byla jemná, osvěžená a vypnutá. Žádné zarudlé fleky, jen pocit čisté pokožky. Rozhodně tedy přidám tento přípravek do své domácí kolekce. Vynikající poměr cena výkon.
  • Redaktorka Maruška testovala:

     

    Vichy Detoxikační pleťový peeling Purete Thermale, 355 Kč

     

    Vichy Detoxikační pleťový peeling Purete Thermale, 355 Kč, koupíte na www.krasa.cz
    Autor: archiv firem
    Nejsem úplným fanouškem peelingu, ale ten od Vichy se mi docela zalíbil. Používala jsem ho dvakrát týdně po delší dobu a na mé pleti to bylo znát, že je čistší a taková "pružnější".

     

    Dermacol Čisticí gel na obličej s australským čajovníkem, 105 Kč

     

    Dermacol Čisticí gel na obličej s australským čajovníkem, 105 Kč, koupíte v síti drogerií nebo na www.dermacol.cz
    Autor: archiv firem
    Tento peeling mě docela zklamal. Značku mám ráda, ale a peelingem jsme se tedy neskamarádili. Obsahuje tea tree, což mi úplně nevyhovuje, takže mě lehce pálila pleť. Navíc se dost špatně smýval. Zkoušela jsem ho ještě jednou, ale ne, něšlo to. Na druhou stranu chápu, že člověk, který má rád takový ten "fresh" pocit, bude z peelingu nadšen.
  • Redaktorka Lenka testovala:

     

    Ziaja Enzymatický peeling mořské řasy, 78 Kč


    Ziaja Enzymatický peeling mořské řasy, 78 Kč, koupíte na www.drogerie-dolce.cz
    Autor: archiv firem
    Musím přiznat, že když slyším slovo peeling, vybavím si přípravek plný větších či menších zrníček. Proto mě překvapilo, když jsem je tady nenašla. Až pak jsem si přečetla, že jde o tzv. enzymatický peeling, který odumřelé šupinky pokožky odstraňuje pomocí ovocných enzymů, který je na rozdíl od toho mechanického daleko šetrnější. A hned po prvním použití jsem se do něj zamilovala.

     

    Na tváři neštípe, ani jinak nedráží pokožku. Nezaznamenala jsem ani žádné červené fleky, kterých jsem se obávala. Po použití je pleť krásně hladká, jemná na dotek a hlavně vůbec nepne, ani není vysušená. Zanesené póry čisté. Peeling má navíc příjemnou konzistenci krémového gelu a krásně jemně voní.

     

    Yves Rocher Gurmánský peeling na tvář z meruňkových jader, 145 Kč


    Yves Rocher Gurmánský peeling na tvář z meruňkových jader, 145 Kč, koupíte na www.yves-rocher.cz nebo v kamenných prodejnách Yves Rocher
    Autor: archiv firem
    Klasický mechanický peeling se zrníčky z meruňkových jader mě nejvíc dostal svojí vůní, která opravdu připomíná čerstvé meruňky. Obavy, které jsem měla  z poměrně velkých částeček, byly nakonec zbytečné. Po použití byla pleť krásně hladká na dotek a voňavá. Vzhledem k obsahu přírodního oleje z pomeranče dokonce ani nebyla vysušená. Na "černé tečky" ale nemá žádný vliv.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.