Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Kosmetické testování fixačních pudrů: Který vám vykouzlí porcelánovou pleť?

  • 12. září 2014 | 06:00

    S končícím létem pomalu nastává čas zasunout broznery hlouběji do šuplíku a nachystat se na sezónu matné, porcelánově bezchybné pleti. Pokud hledáte produkt, který vám k ní pomůže, vyzkoušejte sypký transparentní purd. My jsme to už udělaly a takhle u nás dopadly...

  • Artdeco Sypký fixační pudr, 229 Kč (redaktorka Brigita)

     

    Artdeco Sypký fixační pudr, 229 Kč, koupíte na www.artdecoshop.cz
    Autor: archiv firem
    Když se mi dostal do rukou transparentní fixační pudr Artdeco, byla jsem nejprve zhrozená jeho balením. Úzká "filmovka" s víčkem o průměru kovové koruny, bez labutěnky  rozhodně nevypadala jako něco, co se bude snadno aplikovat.

     

    Opak je pravdou! Vzhledem k tomu, že sypké pudry je stejně nejlepší nanášet velkým, jemným štětcem, je toto balení naprosto ideální. Jednoduše pudr totiž vyklepnete přímo na štětec, takže ho použijete opravdu jen takové množství, jaké potřebujete.

     

    Pudr samotný je pak bez nadsázky dokonalý. Troufám si říci, že předčí spoustu konkurentů i v mnohem vyšší cenové kategorii. Je úžasně lehký, skvěle matuje a na obličeji je úplně neviditelný. Samozřejmě ani nezvýrazňuje suchá místa. Díky praktickému balení ho můžete i bez problémů nosit v kabelce. Pro mě jednoznačně jeden z produktů, který mi nikdy nesmí zmizet z kosmetické taštičky.

  • Inglot Transparentní sypký pudr, 370 Kč (Produkční Míša)

     

    Inglot Transparentní sypký pudr, 370 Kč, koupíte v prodejnách Inglot OC Chodov a Centrum Černý most v Praze
    Autor: archiv firem
    Přestože všechny výrobky Inglot, které jsem zatím vyzkoušela, jsou naprosto skvělé a jejich klasický sypký pudr si nemohu vynachválit, z tohoto transparentního jsem byla poměrně zklamaná.

     

    Pudr je velmi lehký a velmi dobře matuje, má ale tendenci na pleti zvýrazňovat suchá místa a vytvářet mapy. A to i v případě, že máte vhodný štětec a "lehkou ruku". Hodí se tak vyloženě pro dámy s mastnou pletí.

     

    Bohužel ani balení není zrovna praktické. Dózička je příliš velká na to, aby se dal pudr vyklepnout přímo na štětec (vždy část skončí i mimo něj) a přitom moc malá na to, abyste si trošku vyklepli do víčka a "rejdili" v něm štětcem (vždy si část pudru "vyprášíte" ven). Na aplikaci labuťenkou pak můžete rovnou zapomenout.

  • Oriflame Přizpůsobivý sypký pudr Beauty Studio Artist, 299 Kč (redaktorka Maruška)

     

     

    Oriflame Přizpůsobivý sypký pudr Beauty Studio Artist, 299 Kč, koupíte na www.oriflame.cz
    Autor: archiv firem
    Nechápu, jak jsem kdy mohla žít bez fixačního pudru! Vždy se děsím toho, že neodhadnu odstín make-upu a pudru a budu vypadat jak klaun. Ovšem s fixačním pudrem mám tento problém vyřešen.

     

    Stačí nanést BB krém a posléze pudr. Pleť nebude lesklá a získá odstín již naneseného BB krému. Navíc ho zafixuje tak, že vaše nalíčení pak vydrží celý den, vaše tvář se neleskne a působí přirozeněji.

     

    Fixační pudr Oriflame splnil přesně to, co jsem od něj očekávala a byla jsem s ním maximálně spokojená. Jediné mínus je jeho nanášení. Pudr je sypký, takže doporučuji se při líčení vyvarovat černého oblečení, pokud ho nechcete mít bílé.

  • Maqpro Transparentní fixační pudr, 599 Kč (redaktorka Gábi)

     

     

    Maqpro Transparentní fixační pudr, 599 Kč, koupíte na www.beauty-bar.cz
    Autor: archiv firem
    S transparentním pudrem jsem se setkala poprvé v životě. Co se pudrů týče, nejsem v nich dostatečně zběhlá, takže fakt, že na trhu existuje něco podobného, mi zůstal doposud utajen. Jsem ovšem opravdu ráda, že se ke mně tento produkt dostal, protože je báječný.

     

    Jelikož v klimatizovaných místnostech se člověk leskne od potu, je občasné přepudrování nutné a výhodou transparentního pudru je, že nemusíte ladit stejný tón barvy s make-upem, on se totiž sladí s jakýmkoli podkladem. Vaše pleť je po něm navíc sametově hebká! Paráda, jsem nadšena!

  • Dermacol Transparentní fixační pudr, 229 Kč (redaktorka Michaela)

     

    Dermacol Transparentní fixační pudr, 229 Kč, koupíte v síti drogerií nebo na www.dermacol.cz
    Autor: archiv firem
    Tento fixační pudr od Dermacolu je doslova legendou mezi českými kosmetickými blogerkami, proto jsem na něj byla docela zvědavá. Není čistě bílý, jak jsem u transparentních fixačních pudrů zvyklá, ale má lehce žlutý nádech. Na pleti je ale dokonale průhledný a nevytváří mapy ani nevysušuje.

     

    Balení je mnohem praktičtější, než by se za cenu lehce přes dvě stovky mohlo očekávat. Kromě průhledné krabičky s pudrem je jeho součástí také houbička (já ji používám k tomu, aby zakryla dírky a já mohla pudr v klidu převážet v kabelce) a praktický štětec. Přestože doma používám klasický štětec na pudr, ten od Dermacolu se skvěle hodí na přepudrování během dne.

     

    Výdrž pudru je poměrně slušná - matnou pleť vám vykouzlí zhruba na 5 hodin. Celkově patří rozhodně k těm nejlepším transparentním pudrům, které koupíte na pultech drogerií. V poměru cena/výkon je totiž prakticky neporazitelný.

  • Glazel Voděodolný fixační pudr, 467 Kč (grafička Tereza)

     

    Glazel Voděodolný fixační pudr, 467 Kč, koupíte na www.bestmakeup.cz
    Autor: archiv firem
    Transparentní fixační pudr  jsem vyzkoušela úplně poprvé. Normálně jsem totiž zvyklá na kompaktní pudry v odstínu, který mi vyhovuje. Glazel mě tak hned v úvodu překvapil tím, že je úplně bílý, ale při nanesení na pleť není vidět a nijak nemění odstín mého make-upu.

     

    Vyhovuje mé mastné pleti, lehce kryje a krásně zmatní pleť. Co ale musím vytknout, je balení krabičky. Pudr se všude sype, zůstává na oblečení a do kabelky na přepudrování během dne se tak naprosto nehodí.

  • NYC Smooth Skin sypký pudr, 99 Kč (redaktorka Andrea)

     

    NYC Smooth Skin sypký pudr, 99 Kč, koupíte v síti drogerií Rossmann
    Autor: archiv firem
    Transparentní pudr se pro mě stal další "novinkou", bez které už si teď nedokážu líčení představit. V kombinaci s bází pod make-up mi líčení vydrží opravdu celý den i ve vedrech. Jedinou nevýhodou je, že trochu práší, takže si ho raději nenanášejte v černém oblečení.

     

    Zvyknout si musíte i na trochu nepraktické balení, kdy si musíte pudr každý den vyklepávat do víčka a pak ho teprve štětcem nanášet. Na nošení do kabelky to také není, víčko nedrží a hrozí, že si cestou do práce "pocukrujete" celý obsah tašky.

  • MUA Transparentní fixační pudr Matte Perfect, 109 Kč (šéfredaktorka Markéta)

     

    MUA Transparentní fixační pudr Matte Perfect, 109 Kč, koupíte na www.makeupacademy.cz
    Autor: archiv firem
    Britská značka MUA je známá svými až směšně nízkými cenami a poměrně kolísavou kvalitou produktů. Zatímco jejich paletky očních stínů jsou bezmála dokonalé, najdou se u nich i produkty, které si prakticky nezaslouží vaši pozornost. Byla jsem proto velmi zvědavá, do které varianty zařadit fixační pudr od MUA.

     

    Musím uznat, že jsem byla velmi překvapená. Pudr je sice pigmentovaný lehce do žluta, avšak na pleti je neviditelný. Nemá tendence zvýrazňovat suchá místa, ale pokud máte sušší či citlivou pokožku, můžete mít pocit, že vás trošku "táhne". Výdrž je velmi dobrá - i po pěti hodinách nemáte pocit mastné pleti. Navíc je ho takové množství, že vám vydrží klidně i na rok.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.