Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C

Velký test BB krémů: Drahé nezklamaly, nejlevnější překvapily!

  • 29. srpna 2014 | 06:00

    I když už je léto pomalu za námi, pořád je ještě zbytečné zatěžovat svoji pleť make-upy, které se o slovo přihlásí v chladnějších měsících. Raději sáhněte opět po BB krému. A pokud ještě stále nemáte svůj oblíbený, podívejte se, jak dopadly BB krémy v našem redakčním kosmetickém testování. Určitě vám nějaký padne do oka.

  • Redaktorka Brigita testovala:

     

    L´Occitane Hydratační tónovací krém Iris & Andělika, 795 Kč (40ml)


    L´Occitane Hydratační tónovací krém Iris
    Autor: archiv firem
    To nejlepší na BB krému od L'Occitane je pro mě bezkonkurenčně jeho vůně, která je pro mě u dekorativní kosmetiky vždy vítaným bonusem. Také samotný BB krém mě velmi překvapil svojí krycí schopností, kterou normálně u výrobků tohoto typu postrádám. Kromě toho pleť samozřejmě skvěle sjednotí a vydrží celý den. Jediné, co mě zamrzelo, jsou silikony ve složení, které bych u kosmetiky využívající přírodní ingredience nečekala. Příjemné překvapení byl naopak SPF faktor 30.

     

    Alva BIO BB krém pro citlivou pleť, 749 Kč (30ml)


    Alva BIO BB krém pro citlivou pleť, 749 Kč (30ml), koupíte na www.krasa.cz
    Autor: archiv firem
    Složení bio BB krému Alva je čistě přírodní, jak už jsme ostatně u této značky zvyklí. Musím přiznat, že poslední dobou se mi do hledáčku dostává čím dál tím víc a například její pleťové tonikum mi nikdy nesmí chybět v koupelně. BB krém mě překvapil svojí "dvousložkovou" konzistencí. Bílý krém totiž obsahuje pigmentované kuličky, které se rozbijí až při nanášení na pleť. Světlý odstín je opravdu velmi světlý, což mi veli vyhovovalo a je to v Čechách u BB krémů spíše raritou. BB krém krásně matuje a sjednocuje pleť, ale nabízí jen mírné krytí. Vzhledem k tomu, že neobsahuje žádné chemické látky, parfemace ani konzervanty, je vhodný i pro alergickou pleť. Pro mě jednoznačně jeden z nejlepších BB krémů, které jsem kdy měla.
  • Šéfredaktorka Markéta testovala:

     

    Artdeco Skin Perfection BB Cream, 555 Kč (30ml)


    Artdeco Skin Perfection BB Cream, 555 Kč (30ml), koupíte na www.artdecoshop.cz
    Autor: archiv firem
    BB krémy používám již nějakou dobu. Nejdříve jsem na nich oceňovala hlavně to, že jsou lehké a nevytváří pověstnou „omítku“. V poslední době mě ale vlastně tato výhoda přestala bavit, protože někdy opravdu nezakryjí ani drobné rozdíly barvy pleti. I proto se mi tak zalíbil tento BB krém od Artdeco. Dokonale kryje, přitom si váš partner ani nevšimne, že jste se namalovala. Hydratuje pleť a já jako vždy musím ocenit, že mě z něj nepálí ani kůže kolem očí. Navíc oceníte SPF filtr 15. Škoda jen, že nepatří k těm levnějším značkám.


    Astor BB krém Skin Match Care, 118 Kč (30ml)


    Astor BB krém Skin Match Care, 118 Kč (30ml), koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Nemáte žádnou zkušenost s BB krémy? Astor je vhodná volba. Nízká cena je první důvod. Za druhé: pleť sice příjemně hydratuje, ale na druhou stranu se nebojte, že bez pudru nemůžete mezi lidi. Obličej barevně sjednotí, ale nezanechává mastný film. Nevýhoda: nepočítejte s tím, že zakryje drobné nedostatky. I když není určen pro citlivou pleť, ale jen pro normální a suchou, nemusí se ho bát použít ani „citlivky“ jako já.
  • Redaktorka Jana testovala:

     

    Vichy BB krém Idéalia, 549 Kč (40ml)


    Vichy BB krém Idéalia, 549 Kč (40ml), koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Mám velmi světlou pleť, ale tohle BB bylo extrémně světlé i na mě. Pleť byla po aplikaci velice mastná a lesklá. Neměla jsem pocit, že by nějak reguloval nestejnou barevnost pleti. Nakonec jsem přes něj raději použila svůj běžný make-up.

     

    Nivea Zkrášlující hydratační krém 5 v 1 BB Cream, 199 Kč (50ml)


    Nivea Zkrášlující hydratační krém 5 v 1 BB Cream, 199 Kč (50ml), koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Tento přípravek mi velice vyhovoval, i přes to, že je i verze pro světlou pleť trochu tmavší. Užila jsem ho tedy až když jsem nachytala bronzu. Má hutnější konzistenci, ale dobře se roztírá. Hezky kryje nedostatky a tónuje pleť. Obličej je po aplikaci svěží.

     

    Oriflame BB krém Skin Dream, 129 Kč (30ml)


    Oriflame BB krém Skin Dream, 129 Kč (30ml), koupíte na www.oriflame.cz
    Autor: archiv firmy
    Z trojice, kterou jsem zkoušela, mi sedl nejlépe. Odstín seděl k mé světlé pleti. Příjemně hydratuje, tónuje a koriguje zarudlosti. Stačí poprášit transparentním pudrem a můžete vyrazit.
  • Redaktorka Maruška testovala:

     

    Rimmel BB Cream Matte, 119 (30ml)


    Rimmel BB Cream Matte, 119 (30ml), koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Asi by bylo vhodné nejprve uvést, že mám smíšenou pleť, tedy na někoho s jinou, sušší pletí, může působit úplně jinak. Používala jsem Rimmel pár dnů a přišlo mi, že se mi po něm mastí pleť ještě více. Možná to bylo i tím, že jsem BB používala v létě, poměrně horkém období, kdy jsem se potila. Každopádně tento přípravek se  s mojí pokožkou rozhodně neskamarádil. Navíc se poměrně těžce roztírá, čekala bych trochu jemnější strukturu. Abych ale pouze nehanila, příjemně voní a dobře kryje.

     

    Miss Sporty Morning Baby! BB Cream, 80 Kč (30ml)


    Miss Sporty Morning Baby! BB Cream, 80 Kč (30ml), koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Nemůžu si vynachválit. Používám ho denně, je velmi příjemný, hezky voní, dobře se nanáší. Společně se s fixačním pudrem vytvoří přirozený vzhled a je tak skvělou alternativou pro ženy, které potřebují zamaskovat své nedokonalosti pleti, ale nechtějí používat přímo make-up. Navíc nanášení je rychlé, BB cream hezky voní a dobře se roztírá.

  • Redaktorka Gábi testovala:


    Astor Lift Me Up BB Cream, 119 Kč (20ml)


    Astor Lift Me Up BB Cream, 119 Kč (20ml), koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Nikdy jsem předtím nepoužívala BB krémy a v podstatě pohled na obal, který mi tvrdí, že produkt je deset v jednom, ve mně vzbuzoval trochu nedůvěru. Musím ovšem říct, že název Lift me up, neboli zvedni mně nebo pozvedni mně, dost sedí. Pokud se totiž ráno necítíte úplně svěží, nemáte naspáno mnoho hodin, neb jste večer předtím trochu protáhly poslední drink, tak po aplikaci budete příjemně překvapené, že je z vás najednou lidská bytost. Textura a krytí není tak silné jako u běžného make-upu, což je také příjemné. V podstatě mohu říct, že jsem byla mile překvapena.

    Lavera Přírodní BIO BB krém 6v1, 369 Kč (30ml)


    Lavera Přírodní BIO BB krém 6v1, 369 Kč (30ml), koupíte na www.krasa.cz
    Autor: archiv firem
    Tenhle malý zázrak jsem si ovšem úplně zamilovala. Lavera Beauty Balm 6in1 je v podstatě takový obarvený krém, který se skvěle vstřebává a absolutně splyne s vaší pletí, takže není ani vidět, že na sobě něco máte. Tím nemyslím, že by nebyl efektivní, naopak, jemně sjednotí tón vaší pleti a já jsem ho téměř celé léto používala i bez krému, protože pleť krásně hydratuje. Je skvělé, že je to produkt přírodní a v bio kvalitě a musím říct, že je to poznat. Rozhodně doporučuji vyzkoušet.

  • Redaktorka Radka testovala:


    NYC BB Cream, 90 Kč (30ml)


    NYC BB Cream, 90 Kč (30ml), koupíte v síti drogerií Rossmann
    Autor: archiv firem
    Používám BB krémy už několik let a po vyzkoušení různých produktů různých výrobců s různou texturou jsem si oblíbila tekutější výrobky, ovšem za předpokladu, že zároveň dobře kryjí. Tento výrobek bohužel splňoval jen první podmínku, ale jinak moc dobře nekryl, navíc se mi zdálo, že můj obličej barví trochu dooranžova a navíc házel divné odlesky. Nakonec ho tedy bylo potřeba celkem výrazně předpudrovat, ale právě tomu by se člověk díky BB krémům rád vyhnul, že? Půjčila jsem nicméně krém na vyzkoušení naší patnáctileté dceři a ta s ním byla spokojená, jenže ona je schopná svůj obličej ráno přivádět k dokonalosti i hodinu a tolik času bohužel nemívám.


    La Roche- Posay BB krém Hydreane, 380 Kč (40ml)



    La Roche- Posay BB krém Hydreane, 380 Kč (40ml), koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem
    Překvapilo mě, že výrobek značky, kterou mám spojenou s péčí o citlivou a problematickou pleť, voní poněkud chemicky. Na pleti však nepálí a jelikož je bez parfemace, ani ji nijak nedráždí. Samotné použití bylo příjemné - neměla jsem pocit, že si na tvář nanáším něco cizorodého - i když znám i krémy, které ani necítím a těm dám vždycky přednost. Tady bohužel žádné velké nadšení nenastalo, protože BB krém bohužel nedokázal skrýt různé pupínky, které se na mém obličeji bohužel v průběhu měsíce vždycky čas od času objeví. Pleť hezky sjednocuje a výrazně hydratuje, ale krytí od něj nečekejte.

     

  • Redaktorka Andrea testovala:

     

    Dermacol BB Magic beauty cream 8in1, 169 Kč (30ml)


    Dermacol BB Magic beauty cream 8in1, 169 Kč (30ml), koupíte v síti drogerií nebo na www.dermacol.cz
    Autor: archiv firem
    BB creamy jsem dříve používala velmi sporadicky. Tento výrobek o Dermacolu mě však natolik překvapil, že jsem klasický make-up na celé léto uložila hluboko do šuplíku. A proč jsem si ho tolik zamilovala? Protože splňuje všech osm bodů, které slibuje. Dodává pleti přirozený vzhled, hydratuje, sjednocuje tón pleti, kryje nedokonalosti, rozzáří, dodá pocit svěžesti a jemné pleti a má ochranný faktor.


    Garnier BB Cream Miracle Skin Perfector,199 Kč (50ml)


    Garnier BB Cream Miracle Skin Perfector,199 Kč (50ml), koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Na BB creamu od Garnier mě při prvním použití velmi zaujala svěží vůně, která vydrží i několik hodin. Později jsem objevila i jiné kvality tohoto výrobku. Například, že perfektně kryje nedostatky a velmi snadno se roztírá. Jediné, co mi příliš nevyhovovalo, byl odstín light, který byl na mě opravdu příliš světlý.

     

  • Redaktorka Lenka testovala:


    Yves Rocher BB krém pro dokonalou pleť 6v1, 235 Kč (50ml)


    Yves Rocher BB krém pro dokonalou pleť 6v1, 235 Kč (50ml), koupíte na www.yves-rocher.cz nebo v prodejnách Yves Rocher
    Autor: archiv firem
    Příliš výrazně se nemaluji, make-up využívám jen sporadicky, takže BB krémy jsou pro mě ideální volbou. Na tomhle mi bylo hned od začátku sympatické to, že 90 % složení je přírodního původu a neobsahuje žádné živočišné složky. Má příjemnou lehkou konzistenci, dobře se roztírá a příjemně voní. Jak slibuje obal, opravdu sjednotí odstín pleti a projasní ji. Drobné nedostatky dobře zakryje. Problémem ale je, že po delší době se pleť leskne, takže je lepší používat ho společně s pudrem.


    Rimmel BB cream 9in1, 159 Kč (30ml)


    Rimmel BB cream 9in1, 159 Kč (30ml), koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Tenhle BB krém mi příliš nevyhovoval. Je poměrně hutný a pokud ho opravdu rychle nerozetřete, tvoří hrudky a fleky. Navíc mi nepěkně zvýraznil jemné vrásky a póry. Bohužel ani moc dobře nekryje, hodně se otírá a dlouho nevydrží. Plusem pro mě byla snad jen příjemná, i když poměrně výrazná vůně, která ale někoho může naopak obtěžovat.

Diskuse ke článku
.