Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Testovaly jsme voděodolné řasenky: Které skutečně "netečou" a udělají vám delší řasy?

  • 8. srpna 2014 | 06:00

    Nevím, bez čeho se na dovolené neobejdete vy, ale pro mě jsou to jednoznačně pohodlné boty, opalovací krém a voděodolná řasenka. I když se k bazénu nebo k moři jinak nemaluji, bez řasenky nedám prostě ani ránu. Každý rok proto hledám tu, která by se nedrolila, nepouštěla, udělala mi krásné řasy a šla odlíčit bez nutnosti dlouhého dření očí. Co myslíte, našly jsme ji letos?

  • Redaktorka Brigita testovala:

     

    Inglot Volume and Waterproof Mascara, 250 Kč

     

    Inglot Volume and Waterproof Mascara, 250 Kč, koupíte v prodejnách Inglot v OC Chodov nebo Centru Černý Most
    Autor: archiv firem
    Musím bez okolků přiznat, že jsem ještě nikdy nenarazila na voděodolnou řasenku, které bych neměla co vytknout. Tedy až do teď. Inglot opět potvrzuje, že je silným hráčem v oblasti kosmetiky. Jejich voděodolná řasenka se nejen nerozmazává, ani nedrolí, ale také vám s řasami opravdu něco udělá - krásně je natočí, oddělí a zvýrazní, což byl pro mě doslova šok.

     

    Pravdou je, že jako většina voděodolných řasenek, i tato se nesnadno odličuje. Pokud ale nanesete na tamponek odličovací olej (tipy naleznete v naší fotogalerii) a na zavřené víčko je na 2-3 minuty přiložíte a necháte působit, jde stáhnout poměrně snadno a bez zbytečného tření, které očím rozhodně nesvědčí.

  • Redaktorka Andrea testovala:

     

    Dermacol Volume Mania Waterproof Mascara, 199 Kč


    Dermacol Volume Mania Waterproof Mascara, 199 Kč, koupíte na www.dermacol.cz nebo v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Jestli chcete perfektního parťáka, který vám usnadní zbytek léta, pak si rozhodně pořiďte tuto voděodolnou řasenku. Na potápění to sice není, ale vydrží během koupání, opalovaní i když vás nějaký "vtipálek" postříká vodou. Připravte se však na to, že odličování je běh na dlouhou trať. Ideálním prostředkem jsou odličovací oleje, s micelární vodou nebo odličovacím mlékem je to opravdu složitější.
  • Radaktorka Maruška testovala:


    Artdeco All in One Mascara Waterproof, 389 Kč


    Artdeco All in One Mascara Waterproof, 389 Kč, koupíte na www.artdecoshop.cz
    Autor: archiv firem
    Aby řasenka splnila svůj účel, tedy dělala vás úchvatnou za každé situace, jak u bazénu, tak rozněžněnou u dojemného filmu, musíte být s jejím nanášením opravdu opatrná. Napoprvé jsem to nejspíš trochu přehnala a řasenka se mi po chvíli drolila. Navíc při kontaktu s vodou se trochu roztékala.


    Ovšem když jsem to zkusila podruhé a pouze lehce přejela řasy, měla jsem pocit, jako bych najednou sáhla po úplně jiné maskaře. Řasy mi zvýraznila, mohla jsem jí mít celý den i celou noc, koupala se s ní a stále držela na řasách. Odlíčit samozřejmě jde, ale chce to opravdu odličovací olej a trvá to dlouho. a upřímně si myslím, že řasám to také příliš neprospívá.

  • Grafička Tereza testovala:


    Yves Rocher Couleurs Nature voděodolná řasenka, 335 Kč


    Yves Rocher Couleurs Nature voděodolná řasenka, 335 Kč, koupíte na www.yves-rocher.cz nebo v kamenných prodejnách YR
    Autor: archiv firem
    Voděodolnou řasenku od Yves Rocher jsem si s sebou vzala na dovolenou, kde jsem ji náležitě využila a dala jí pořádně zabrat. S výsledkem jsem ale byla více než spokojená. Stačila jedna vrstva a vydržela celodenní koupání v moři. Navíc dostatečně zvýraznila řasy a šla bez problému odlíčit.
  • Šéfredaktorka Markéta testovala:


    Astor BIG & Beautiful BOOM! Waterproof, 149 Kč


    Astor Voděodolná objemová řasenka BIG & Beautiful BOOM! Waterproof, 149 Kč, koupíte v síti drogerií nebo na www.krasa.cz
    Autor: archiv firem
    Tato řasenka drží jako helvétská víra - tak by zněl stručný popis. Rozhodně jsem se do ní ale nezamilovala. Při nanášení se vám rozmaže a obtiskne a pokud nechcete mít na víčkách černé obtisky, musíte mít při ruce vhodný odličovač.


    Štěteček řasy nerozčeše ani neprodlouží. Můžete si být ale jistá, že na koupališti se s ní můžete i potápět, aniž byste měla černo pod očima.

  • Redaktorka Jana testovala:


    Rimmel Volume Flash Scandaleyes Waterproof, 189 Kč


    Rimmel Volume Flash Scandaleyes Waterproof, 189 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Předem musím přiznat, že voděodolné řasenky nesnáším. Mám pocit, že jsou na řasách těžké a vadí mi, že je musím odličovat speciálními odličovači.  Ani tato mě nenadchla. Nanáší se špatně, patlá se kolem očí. Podle mě je to moc velkým kartáčkem a hustotou barvy. Řasy slepuje a nejsou nijak skandálně dlouhé, jak slibuje název.


    Co jí ale musím přiznat, je voděodolnost. Přežila beze změny sprchování i mytí hlavy, mnutí očí a pocení se v ukrutném vedru. A taky chvíli odolávala odlíčení - speciální odličovací emulzi nepoužívám, tudíž nevlastním.  Běžný gel na mytí običeje nepomohl, tělové mléko také ne, nakonec zabral až olejíček. Zkrátka nic pro mě.

  • Redaktorka Lenka testovala:


    Miss Sporty Pump Up Booster 24h, 90 Kč


    Miss Sporty Pump Up Booster 24h voděodolná řasenka, 90 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Masivní řasenka díky svému tvaru skvěle padne do ruky, na rozdíl od spousty jiných je opravdu sytě „černá“, nedráždí oči a vodě i slzám opravdu úspěšně odolává.  Ale tím její výhody asi končí. Klasický kartáček je příliš velký a silný, takže při nanášení musíte dávat pozor, abyste si řasenku neobtiskly na kůži.


    Navíc má vlhčí konzistenci a široké hrdlo, takže pokud nechcete mít řasenku všude, je třeba kartáček důkladně otřít o okraj. I přesto mi ale poměrně dost slepovala řasy. Slibovaný 12krát větší objem a prodloužení jsem hledala marně. Stejně jako 70% nazdvihnutí řas.

  • Redaktorka Gábi testovala:


    Dermacol Imperial Long Lash Waterproof Mascara, 229 Kč


    Dermacol Imperial Long Lash Waterproof Mascara, 229 Kč, koupíte na www.dermacol.cz nebo v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Řasenka má silikonový štěteček, který nemá vůbec dlouhé štětinky, naopak. Byla jsem zvědavá, jaký tenhle tvar bude dělat řasy. Nejdříve mě trochu odradilo to, že se musí barva na řasy nanášet několikrát, aby byla vůbec vidět, ovšem má to zřejmě jistý smysl. Řasy jsou totiž namalovány jedna po druhé a tím, že štěteček nepojme tolik barvy, tak nejsou slepené a vypadají opravdu dobře.


    Má to jen jedno drobné mínus a to, že při několikanásobném nanášení nejde moc zamezit tomu, abyste si na víčku, těsně kolem řas nenanesly barvu, která jde potom dost špatně odstranit. Voděodolnost je opravdu dobrá, odličovat tak musíte pouze olejovými odličovači.

  • Redaktorka Radka testovala:


    NYC Show Time voděodolná řasenka, 80 Kč


    NYC Show Time voděodolná řasenka, 80 Kč, koupíte v síti drogerií Rossmann
    Autor: archiv firem
    Když používám řasenku, chci, aby byla na řasách vidět, což o téhle bohužel neplatilo. Pro mě to bylo dost velké minus, zvláště když výrobce slibuje, že je to řasenka, která dokonce objem řas zvětší. Vadilo mi to víc než fakt, že řasenka šla z řas dolů hůře než běžná, což je důvod, proč tenhle typ maskary běžně nepoužívám.


    Tuhle jsem kupodivu odstranila pomocí olejového odličovadla během chvilky, patrně proto, že jí na řasách moc neulpělo. Voděodolnost je asi dobrá, během dne se nerozpila, vodou dolů nešla.

Autor: Brigita Zemen
Diskuse ke článku
.