Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Co vám na dovolenou nesmí chybět v kosmetické taštičce?

  • 31. července 2014 | 14:00

    Jistě, nikdo si s sebou nechce do zahraničí vozit všechnu kosmetiku, kterou doma běžně používá. Na co byste ale rozhodně neměla zapomenout, ať už se chystáte na dovolenou k moři, či pouze na víkend na hudební festival? Poradíme vám, co si s sebou rozhodně musíte přibalit a proč.

  • Voděodolná řasenka

     

    Artdeco All in One Mascara Waterproof, 389 Kč, koupíte na www.artdecoshop.cz
    Autor: archiv firem
    Ať už jedete k moři, do kempu, na festival nebo třeba do lázní, voděodolná řasenka je produkt, který by vám v létě v kosmetické taštičce rozhodně neměl chybět. Do moře, bazénu či rybníka je skoro nutnost, oceníte ji ale i v případě, že se koupat neplánujete, protože vydrží i pot a náročnější aktivity.
  • Komplexní odličovač

     

    Micelární voda pro citlivou pleť Sensibio H2O, Bioderma, 399 Kč
    Autor: archiv firem
    Na dovolenou se nikomu nechce vozit desítky lahviček na odlíčení a ošetření pleti. Proto si s sebou vezměte přípravek, který zvládne odlíčit celý make-up, včetně toho očního.

     

    Takovým produktem je jednoznačně micelární voda, která vás nejen odlíčí, ale také vaši pokožku vyčistí a nezamastí. Pokud ale cestujete do zahraničí letadlem jen s příručním zavazadlem, nezapomeňte, že do letadla si smíte jakoukoliv tekutinu vzít pouze v lahvičce o maximálním objemu 100ml!

     

    Rival de Loop Vlhčené ubrousky exotic mango, 45 Kč, koupíte v síti drogerií Rossmann
    Autor: archiv firem
    Do kempu, na festival, nebo kamkoliv, kam se vám nechce brát lahvičku s odličovačem a navíc ještě odličovací tampónky, si pořiďte odličovací ubrousky. Přestože na každodenní odličování je rozhodně nedoporučujeme, na jeden či dva týdny v létě se hodí perfektně.
  • Šampón a kondicionér

     

    Timotei Pure Dry Shampoo, Timotei, 112,90 Kč.
    Autor: archiv firmy
    Cestujete-li do hotelu, je velmi pravděpodobné, že na vás po příjezdu bude v koupelně čekat klasické trio šampon-sprchový gel-tělové mléko. Pokud nemáte žádné nároky, týden s univerzálním šamponem vydržíte, ale rozhodně si s sebou vezměte svůj kondicionér, na který jste zvyklá, abyste si mohla vlasy ošetřit, ať už od sluníčka, nebo slané či chlorované vody.

     

    Nechcete-li si do kempu nebo na festival s sebou brát lahvičku s šamponem a jednu navíc s kondicionérem, ale současně víte, že během tří dnů se vaše vlasy zmastí mnohem víc, než jste ochotná tolerovat, vsaďte na suchý šampón. Nebojte se, ty nové ve sprejích jsou úplně jiná kategorie, než dřívější bílé pudry a neudělají z vás tedy během chvíle stařenku s šedivými vlasy.

  • Tonikum

     

    Éminence Organics Rybízové hydratační zmatňující tonikum, 1038 Kč, koupite na www.eminence.cz
    Autor: archiv firem
    Tonikum, nebo pleťová voda ve spreji je geniálním společníkem na cestování. Využijete ji nejen večer a ráno, kdy pomáhá vaši pleť dočistit a stáhnout přebytečnou mastnotu, ale také během dne, kdy vám vyrovná pH pokožky a příjemně vás osvěží. Ideální je pak přírodní květinová voda nebo tonikum, která je bez alkoholu a krásně voní.
  •  

    Oriflame Tělové opalovací mléko ve spreji SPF 25, 549 Kč, koupíte na www.oriflame.cz
    Autor: archiv firem
    Co dodat? Bez opalovacího přípravku se v létě prostě neobejdete, tedy pokud se nechcete bolestivě spálit a riskovat rakovinu kůže. UV faktor si vybírejte podle typu pleti, stupně opálení a místu, kam jedete. Nezapomínejte ale, že ani SPF 50+ vás neochrání po celý den a natření je třeba opakovat. Nevíte-li, jestli chcete raději olej, gel či krém, podívejte se, jak jsme je v redakci otestovaly my.
  • BB krém

     

    Estée Lauder Antioxidační BB krém DayWear SPF 35, 919 Kč, koupíte na www.krasa.cz
    Autor: archiv firem
    Jistě už se budeme opakovat, ale BB krém je prostě úžasným vynálezem na léto. Je lehký, hydratační, má UV faktor a dokáže skrýt drobné nedokonalosti a sjednotit vaši pleť, aniž by s ním byla jakákoliv práce. V klidu ho totiž nanesete pouze prsty, protože má zpravidla konzistenci klasického pleťového krému.
  • Antibakteriální gel

     

    Antibakteriální gel na ruce, 170 Kč Crabtree Evelyn
    Autor: Archiv firem
    Tento výrobek vás sice neudělá krásnou, ale rozhodně vám pomůže zůstat zdravá. Antibakteriální gel má totiž schopnost zabít téměř 100% bakterií na vašich rukou, takže ho využijete hlavně v situacích, kdy si nemáte kde ruce umýt. Navíc se dělají v malých baleních, takže jsou přímo stvořené pro bezproblémové cestování.

Autor: Brigita Zemen
Diskuse ke článku
.