Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Odhalily jsme tajemství krásy Francouzek!

  • Učte se od Francouzek! Víme, co dělají pro to, aby byly stále šik
    27. července 2014 | 06:00

    Přestože se říká, že nejkrásnější ženy najdete v České a Slovenské republice, do dokonalosti Francouzek nám stále krůček chybí. Tyto ženy jsou totiž vždy upravené, šik, sexy a tajemné. Chcete vypadat jako ony? Pak musíte takové i být- Francouzky totiž mají doslova patent na krásu.

  • Francouzky nepodceňují slunce

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Pravé francouzské dámy vědí všechno o stárnutí kůže vlivem nadměrného opalování a už dávno se podle toho zařídily. Navíc nejsou ani zastánkyněmi příliš bronzové pokožky, ale dávají přednost přirozenému opálení, jako by byly "políbené" od sluníčka. Také proto své opálení často získávají z tubičky se samoopalovacím krémem, než díky dvoutýdenní dovolené v St. Tropez.
  • Francouzky se nestrhají

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Francouzky jsou si moc dobře vědomy, že bez pohybu si krásné, pružné tělo neudrží. To však rozhodně neznamená, že by si kvůli tomu měly sedřít kůži. Popravdě, pokud je něco nuda, dámy z Francie nad tím ohrnou nos. Také proto je v posilovně většinou nepotkáte. Místo toho Francouzky chodí. Všude a pořád a vždy o trochu víc, než je nutné, nebo jezdí na kole. Také všude. A je až fascinující sledovat, s jakou elegancí se dokážou proplétat tou největší pařížskou dopravní špičkou.
  • Francouzky milují vodu

    ...
    Autor: profimedia.cz
    Ve Francii se voda považuje bezmála za národní poklad. Také proto ji Francouzi pijí pořád, po celý dlouhý den (pokud ji tedy zrovna nestřídají s vínem). Ostatně Francie je velmi známá pro své minerální vody a není divu, že ji francouzské kosmetické značky jako Vichy, Avene nebo La Roche Posay hojně využívají ve složení svých produktů.

     

    A jistě vám nemusíme opakovat, jak důležitá je voda pro krásu a vyrovnanost vaší pleti. Proto hodně pijte a klidně si ji dopřejte i v podobě sprejů s termální vodou, které jsou v létě doslova k nezaplacení. Najdete je právě v sortimentu zmíněných třech značek.

  • Francouzky nosí masku

    ...
    Autor: Shutterstock
    Ve Francii se holčičky už od malička od maminek učí, že pleťová maska má své místo v běžné péči o pleť nejméně jednou, ale ideálně dvakrát týdně. Jaká je pak hotovým zázrakem pro vaši pleť? Údajně maska z akátového medu. Naneste ho lehkou vrstvu na obličej, nechte pár minut působit a potom opláchněte vlažnou vodou. Textura tohoto medu se vám odmění pružnou a zářivou pokožkou.
  • Francouzky si umí namíchat kosmetiku

    Olivový olej
    Autor: profimedia.cz
    Drtivá většina francouzských žen nedá dopustit na kosmetiku, kterou si mohou sami připravit pouze z ingrediencí, které najdou v lednici a ve spíži. Naprosto extrémní oblibě se u nich pak těší panenský olivový olej, který milují nejen v salátech, ale také na vlasech, pokožce těla i na obličeji.

     

    Nejlepší recept ne vlasy? Smíchejte trochu olivového oleje s vaječným žloutkem a panákem rumu. Naneste na vlasy a nechejte hodinu působit. Poté smyjte šamponem. Co můžete očekávat. Nadpozemský lesk a pružnost za pár korun.

  • Francouzky vědí, že méně je více

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Francouzky mají zdravou míru sebejistoty, díky které ze sebe nechtějí dělat nikoho jiného než jsou, což platí i v líčení. Nepotrpí si na nesmyslné množství kosmetiky všech barev a typů. Namísto toho sázejí na kvalitní značky a produkty, které se jim osvědčily. Francouzské ženy si nanášejí make-up jen aby vypadaly svěže, ne aby vypadaly dokonale bezchybně. A paradoxně právě to z nich dělá ženy, které skutečně vypadají perfektně.
  • Francouzky svoji pleť nezanedbávají

    Každodenní péče o pleť se vyplatí
    Autor: profimedia.cz
    To, co Francouzky nazývají péčí o pleť, by se u nás dalo považovat už skoro za posedlost. Faktem ale je, že když dojde na lámání chleba, objevují se francouzským ženám obličejové vrásky mnohem později, než těm ostatním. Proč? Protože už od té doby, co se začnou líčit, o sebe Francouzky také začínají pečovat a nevynechají jediný krok. Odlíčení, čištění, hydratace, ochrana před UV zářením, všechno mají v malíčku a jejich pokožka je jim za to patřičně vděčná!
  • Francouzky mají

    ...
    Autor: archiv firem
    Žádná Francouzka, ať je jí devět nebo devadesát, neodejde z domu, aniž by se navoněla svým parfémem, který používá již roky. Francouzské dámy se totiž narodily  zemi parfémů a není divu, že si na ně tudíž potrpí. Co ve Francii momentálně udává trendy? Sladké a hluboce ženské vůně, jejichž základem je vanilka, nebo silná vůně květin. Na předních příčkách v prodeji se pak drží Dior Addict, Lancome La Vie Est Belle nebo Guerlain La Robe Noir. Ovšem nepřekonatelnou vůní všech dob samozřejmě stále zůstává Chanel No°5.
  • Francouzky se nebojí nosit rudé rty

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Francouzské dámy chápou svoje rty jako šperky. Jejich výraznost by měla kontrastovat se zbytkem outfitu. A protože jejich móda je převážně jednoduchá a šik, v odstínech černé a bílé, potrpí si na rudé rty. Inspirujte se a najděte si takový odstín a podtón červené, která vám sedí a té se držte. Protože červené rty prostě nikdy nevyjdou z módy. Věřte nám.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.