Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Test korektorů: Který dokázal zamaskovat kruhy pod očima?

  • 7. července 2014 | 06:00

    Kruhy pod očima, nesourodý tón pleti, pupínky nebo červené skvrny - se správně zvoleným korektorem zvládnete bez problému zamaskovat všechny z nich.Proto jsme je pro vás v redakci otestovaly. Který dokázal zakrýt všechny nedokonalosti a přitom byl na pleti úplně neviditelný?

  • Redaktorka Brigita testovala:

    Artdeco Perfect teint concealer, 389 Kč

    Artdeco Perfect teint concealer, 389 Kč, koupíte na www.artdecoshop.cz
    Autor: archiv firem
    Korektor mě na první pohled uchvátil svým luxusním stříbrným balením. Dávkuje se pomocí otočení spodní části, která aplikuje malé množství krémového korektoru do štětečku. Světlý odstín sedne i ženám s velmi bledou pletí, což bylo další velké plus. Konzistence samotného korektoru je pak velmi lehká a krémová a nezalézá do vrásek. Oční okolí ani příliš nerozjasňuje, takže je po přepudrování naprosto neviditelný, ale kruhy zamaskuje dokonale. Navíc se dá využít i na drobné nedokonalosti pleti. Za mě rozhodně plný počet bodů.

    Rimmel Match Perfection korektor, 129 Kč, k dostání na www.rimmel.cz nebo v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Rimmel Match Perfection korektor, 129 Kč

    Tento korektor je takovým malým zázrakem, protože neznám snad nikoho, kdo by si jej nepochvaloval. Světlý odstín sedí i bledulkám a aplikuje se stejně jako Artdeco - pomocí štětečku. Do vrásek nezalézá, dobře kryje a na obličeji lehce matuje. Jedinou nevýhodou je, že poměrně rychle ubývá, což ale, vzhledem k ceně, není žádná tragédie.

    Lily Lolo Minerální korektor, 299 Kč

    Lily Lolo Minerální korektor 299 Kč koupíte na www.lilylolo.cz
    Autor: archiv firem
    Jako milovnice minerálních make-upů jsem nadšeně vyzkoušela i minerální korektor Lily Lolo. Stejně jako make-up i on ubývá velmi pomalu a jsem si jistá, že minimálně půl roku vydrží. Jeho jedinou nevýhodou je, že bez štětce ho prakticky nenanesete. Je ideální ho kombinovat s minerálním make-upem a kruhy pod očima zamaskuje opravdu dokonale, stejně jako jiné nedostatky pleti. Navíc ho není potřeba přepudrovat - jen rozetřít doztracena.
  • Redaktorka Michaela testovala:

    Inglot AMC Rozjasňující korektor, 450 Kč

    Inglot AMC Rozjasňující korektor 450 Kč koupíte v prodejnách Inglot v Centru Černý most nebo v OC Chodov
    Autor: archiv firem
    Značka Inglot je jednou z těch, kterou používají vizážisté a tak se může pyšnit velkým výběrem odstínů a to i těch světlých, které u dekorativní kosmetiky prodávané v běžné drogerii budete jen těžko hledat. Já osobně mám téměř průsvitnou světlou a pihovatou pleť, a tak je pro mě výběr správného odstínu opravdu důležitý. Na tomto produktu mě zaujaly hned dvě věci: Jednak je to samozřejmě elegantní balení s praktickým dávkovačem, stačí pouze kliknout a správné množství korektoru se rozprostře do štětečku, takže můžete hned líčit. Druhá věc je dobré krytí kruhů pod očima, které ale nepůsobí jako maska. Korektor nezalézá do jemných vrásek a pokud nejste zrovna po velkém flámu, nepotřebujete nanášet druhou vrstvu. Když už ale potřebujete věší krytí, klidně vrstvěte, vrstvy se pěkně spojují a nevytvářejí nevzhledné mapy.
     
    Astor Skin Match korektor, 179 Kč
     
    Astor Skin Match korektor 179 Kč kopuíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Obecně je u kosmetiky prodávané v běžné drogerii problém s výběrem odstínů, které jsou často tmavé a mají žlutý podtón, který nám středoevropankám nesedí. Astor je ale výjimkou a v jeho portfoliu najdete i odstín pro ženy se světlou průsvitnou pletí, jako mám já. Přesto si myslím, že s tímto korektorem si vystačí spíše mladší dívky, které mají hladkou pleť a jen světlé kruhy pod očima. Konzistence korektoru má totiž za následek, že zatéká do jemných vráseček a struktury pleti a vytváří jemné mapy, které nejsou zrovna estetické. Krytí je dostačující pro menší pigmentaci, silnější kruhy pod očima byste tímto korektorem, který se špatně vrství, nezamaskovali. Co se týká balení, štěteček korektoru není špatný, ale dávkování za pomoci otáčení konce pera je trochu složitější a často se stane, že do štětin vyteče korektoru příliš, proto je lepší jej nejdříve aplikovat na ruku a z ní teprve pod oči.
  • Šéfredaktorka Markéta testovala:

    PHYRIS Time Control Concealer, 590 Kč, koupíte na www.phyris.cz
    Autor: archiv firem
    PHYRIS Time Control Concealer, 590 Kč

     

    Elegantní tyčinka, příjemné dávkování, protože otočením můžete snadno regulovat, kolik korektoru vám vyteče. Příjemná textura i barva účinné látky, která ranní kruhy pod očima výrazně zredukovala.

    L'Action Korektor na černé kruhy pod očima, 180 Kč

    L'Action Korektor na černé kruhy pod očima, 180 Kč, koupíte na eshop.rudorfer.cz nebo v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Velmi mě překvapilo už samotné balení. Opravdu není sexy. Tlustý špalíček korektoru se podle očekávání ne zcela ideálně nanášel. Obkroužit oko a vypadat jako sova? Nebo si vzít nějaký štěteček a korektor nanést postupně? Nevím. Já jsem tenhle výrobek v podstatě shodila ze stolu hned. jediné pozivtivní je, že opravdu velmi dobře kryje a nedráždí oči.
  • Redaktorka Gábi testovala:

    Eucerin Zklidňující krycí korektor DermoPURIFYER, 229 kč

     

    Eucerin Zklidňující krycí korektor DermoPURIFYER 229 kč koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem
    Korektor je určený pro mastnou a problematickou pleť, takže síš než na citlivou pokožku kolem očí se hodí na zamaskování pupínků, které má tendenci hojit. Pod očima zalézal do vrásek a měla jsem pocit, že mě vysušoval, ale na korekci nedokonalostí pleti se ale hodil báječně a stal se mým velkým oblíbencem.


    Maybelline Fit Me korektor, 149 Kč

    Maybelline Fit Me korektor 149 Kč koupíte v síti drogerií DM
    Autor: archiv firem
    Jednoduchý princip nanášení pomocí namáčecí tyčinky, která má na konci jemnou houbičku, velmi příjemnou na jemné prostředí kolem očí.Překvapilo mě pak, že přestože má velmi lehkou konzistenci, tmavé kruhy pod očima skryje dokonale.
  • Redaktorka Andrea testovala:

    Avon Zklidňující tekutý korektor 139 Kč koupíte u své Avon lady
    Autor: archiv firem
    Avon Zklidňující tekutý korektor, 139 Kč


    Korektor od Avonu mi seslalo samo nebe. Nevěřila jsem, že ranní kruhy pod očima dokáže nějaký výrobek zamaskovat tak perfektně. Je však třeba ho vždy použít přes make-up, sám o sobě zázraky nedokáže. Velkým plusem je i jemný pěnový aplikátor, kterým se korektor příjemně nanáší v citlivém očním okolí.


    MUA Undress Your Skin oční korektor, 149 Kč

    MUA Undress Your Skin oční korektor 149 Kč koupíte na www.makeupacademy.cz
    Autor: archiv firem
    Tento korektor mě v první řadě zaujal nevšedním nanášení, kdy musíte otočit spodní částí a jemný štěteček na straně druhé se vám naplní krycím přípravkem. Kruhy pod očima i vrásky skryje perfektně. Nejsem však spokojená s drobnými částečkami, které mají rozjasnit oční okolí. Já jsem vypadala spíše ubrečeně.
  • Redaktorka Maruška testovala:

    Gabriella Salvete Tekutý korektor, 129 Kč

     

    Gabriella Salvete Tekutý korektor 129 Kč koupířte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Nemám s tímto korektorem zásadní problémy, ale není to ten kosmetický přípravek, po kterém bych sáhla. Přišel mi poměrně mastný a při aplikaci se rozmazával více, než kolik bylo potřeba. Na druhou stranu díky houbičkovému aplikátoru se dobře nanáší. Jen si člověk musí dávat pozor na jeho množství.

    Astor Lift Me Up korektor 2v1, 139 Kč
     
    Astor Lift Me Up korektor 2v1 139 Kč koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Dlouho jsem sháněla korektor pod oči, který by alespoň trochu zamaskoval tmavší kruhy. Tomuto se dokonalé krytí podařilo. Navíc příjemně voní, nemastí se a vydrží po většinu dne. Velmi kvituji také štěteček na aplikaci, se kterým se korektor nanáší hezky rovnoměrně, navíc je velmi příjemný. Nenašla jsem na korektoru jedinou vadu, vyhovoval mi všema deseti.
  • Redaktorka Lenka testovala:

    Yves Rocher Projasňující opravná tužka, 315 Kč
    Yves Rocher Projasňující opravná tužka 315 Kč k dostání na www.yves-rocher.cz
    Autor: archiv firem

     
    Tahle tužka mě hned na první pohled zaujala svým designem, který působí velmi exkluzivně. Hned poté jsem ocenila praktický způsob dávkování i aplikace pomocí jemného štětečku. Textura rozjasňovače byla nádherně lehká, skvěle se roztíral. Přesto ale dobře kryl. Výsledkem byla přirozeně vypadající rozjasněná pleť. Oceňuji i to, že „nezalézal“ do jemných vrásek a opravdu dlouho vydržel.
     
    NYC Korektor, 50 Kč
     
    NYC Korektor 50 Kč koupíte v síti drogerií Rossmann
    Autor: archiv firem
    Druhý testovaný produkt mě zklamal. Konzistence byla moc hutná, špatně se roztíral, příliš dobře nekryl a dlouho nevydržel. Navíc se korektor „hromadil“ ve vráskách. Celkově mi přišlo, že se hodí mnolhem víc na zamakováí pupínků, které dokázal skrýt velmi dobře. Nevyhovovalo mi však ani balení ve formě „rtěnky“. Při otvírání i zavírání jsem o korektor často zavadila víčkem, které navíc už po jednom dni v kabelce bylo popraskané.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.