Pátek 15. března 2024
Svátek slaví Ida, zítra Elena / Herbert
Oblačno 12°C

Připravte se na léto: Dokonale hladká pokožka i krásné nehty

  • 14. května 2014 | 15:15

    I když nás až do konce týdne čekají spíš nižší teploty, od pondělí dá o sobě léto konečně pořádně vědět. Tomu byste samozřejmě měla podřídit i svoji kosmetickou taštičku a poličky v koupelně. S těmito kosmetickými produkty zvládnete přechod mezi jarem a létem bez ztráty kytičky.

  • Tělový peeling

    Kdykoliv má některá z mých nejlepších kamarádek rande, pronese naše kamarádka Eva všeříkající větu: "Hlavně si nezapomeň udělat peeling celého těla!".

    Eminence Organics Cukrový peeling na tělo, 1730 Kč, koupíte na www.eminence.cz
    Autor: archiv firem
    Pravdou je, že tělový peeling byste si měla udělat nejméně jednou za dva týdny. Odstraní odumřelé kožní buňky a díky tomu je pokožka krásně hladká, sametová a lépe do sebe absorbuje všechny pečující přípravky jako jsou tělová mléka či nejrůznější produkty k odstranění celulitidy nebo strií. Před nanesením samoopalovacích přípravků je pak peeling naprostou nutností, kterou byste rozhodně neměla přeskočit, pokud chcete mít opálení rovnoměrné a bez fleků.

    Tělový peeling by však měl být dostatečně jemný, aby vám nepodráždil kůži. Ideální jsou pak takové přípravky, které jsou založeny jen na přírodních ingrediencích, jako například peeling od Éminence Organics. Jeho abrazivní složky se během mytí dokonale rozpustí, takže máte přehled, jak dlouho je potřeba s nimi pokožku ošetřovat. Navíc naprosto božsky voní.

    Braun Silk-épil 7 SkinSpa Beauty Edition, 4399 Kč, koupíte na www.mall.cz
    Autor: archiv firem
    Tip: Peeling bude nejúčinnější, použijete-li k tomuto účelu speciálně vyrobenou rukavici nebo houbu. Naprostou špičkou je pak epilátor Silk-épil od značky Braun, jehož součástí je speciální kartáčová hlavice na tělo, která zvládne bezpracně vykouzlit nádherně hebkou kůži od hlavy až k patě.
  • Letní tvářenka

    Artdeco Tvářenka Blusherbox, 585 Kč, www.artdecoshop.cz
    Autor: archiv firem
    Zatímco v zimě si užíváme růžových tvářenek, které nám dodají kýžený "právě jsem přišla z mrazu" efekt, v létě sáhněte spíš po odstínech, které mají broskvový nebo korálový podtón a lépe se tak hodí k opálené pleti.

    Co se textur týče - pudrové tvářenky mají tendenci pleť lehce zmatnit a hodí se spíš pro dámy s mastnější nebo smíšenou pletí. Dokonale letní odstíny nabízí ve své Jungle Fever kolekci značka Artdeco.

    Sleek MakeUP tvářenky Blush by 3, odstín California, 319 Kč, koupíte na www.bestmakeup.cz
    Autor: archiv firem
    Krémové tvářenky pak líčkům poskytnou jemný lesk, který v létě jistě oceníte. Pokud si (jako já) nikdy nemůžete vybrat jen jeden odstín, naprosto vás nadchne paletka tvářenek značky Sleek v odstínu California, která vám v jednom balení nabízí hned tři krémové tvářenky.
  • Účinný antiperspirant

    Intenzivni antiperspirant ve spreji, 199 Kč, koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem
    I když se tváříme, že ženy nechodí na záchod, vstávají nalíčené a nepotí se, všechny moc dobře víme, jaká je pravda. Teplé počasí a stres udělají své a proto zoufale hledáme antiperspirant, který opravdu funguje.

    Na trhu se v poslední době objevily produkty, které slibují celodenní ochranu proti nadměrnému pocení. Jejich specifickou vlastností je, že se používají zásadně na noc a následně zaručují ochranu po celý další den. Jedním z nich je i novinka od firmy Eucerin v podobě bezbarvého spreje. Díky svému složení a absenci parfemace je hypoalergenní, nepálí a jeho účinek je fenomenální.

  • Krém s ochranným faktorem

    Poměrně rozšířeným mýtem v oblasti ochrany pokožky proti slunečním paprskům je domněnka, že jednotlivé SPF faktory se sčítají. Ve skutečnosti je ale úplně jedno, kolik produktů s ochranným faktorem na sebe nanesete, počítá se totiž jen ten první.

    LUSH Pleťový krém British Nanny, 1220 Kč, koupíte na www.lush.cz
    Autor: archiv firem
    Proto byste měla používat pleťový krém s co nejvyšším SPF a to především pokud bydlíte ve městě. Sluneční světlo se totiž odráží od skleněných výloh a zvyšuje se tak jeho působení na vaši pokožku.

    Pleťový krém s vysokým faktorem SPF 30 naleznete v sortimentu značky LUSH. Kromě ochrany před sluníčkem slibuje také znatelnou pomoc v boji proti vráskám. Navíc je, jako všechny výrobky LUSH, namíchán pouze ze složek, které nebyly testované na zvířatech.

  • Matná rtěnka

    Inglot Freedom system lipstick matte, 200 Kč, koupíte v prodejnách Inglot OC Chodov a Centrum černý most
    Autor: archiv firem
    Lesky na rty sice nikdy nevyjdou z módy, trendem letošního jara a léta jsou ovšem sametově matné rty. Ať už máte v oblibě výrazné, nebo spíše tělové odstíny, v sortimentu matných rtěnek si bez problémů vyberete ten svůj.

    Celých 20 odstínů naleznete v nové kolekci matných rtěnek značky Inglot s bonusem ve formě jejich ikonického "freedom" systému, který umožňuje sestavit si vlastní paletku líčení. K nanesení sice budete potřebovat kosmetický štětec na rty, ale brzy zjistíte, že díky němu je aplikace rtěnky daleko dokonalejší.

    MUA zmatnující rtěnka odstín Scarlet Siren, 44 Kč, www.makeupacademy.cz
    Autor: archiv firem
    Jste-li zastánkyní klasické "vysouvací" rtěnky, rozhodně prozkoumejte kolekci matných rtěnek britské značky MUA. Za bezkonkurenční cenu dostanete rtěnku s báječnou pigmentací a výdrží.
  • Bronzer

    MeMeMe Goddess Rocks bronzer, 379 Kč, koupíte na www.bestmakeup.cz
    Autor: archiv firem
    Zatímco na rtech jsou in matné textury, váš obličej by měl v létě zářit vstříc slunečním paprskům. Ve vaší kosmetické taštičce by tedy letos rozhodně neměl chybět bronzer, který vám vytvoří mladistvé a přirozené opálení obličeje.

    Nanášejte ho na make-up a pudr, na oblast čela, nosu, brady a pod lícní kosti. Pamatujte, že méně je více - chcete vytvořit přirozené opálení, nikoliv oranžově-hnědou masku. a nezapomeňte bronzer lehce nanést také na uši a dekolt. Jemný třpyt a přirozený vzhled docílíte například s bronzovými kameny Mememe, které vás navíc uchvátí svým andělským balením.

  • Nekomedogenni make-up

    Lily Lolo Minerální make-up, 499 Kč, www.lilylolo.cz
    Autor: archiv firem
    Co na léto rozhodně potřebujete? Make-up, který neucpává póry. Pleť potící se pod make-upem má tendenci vytvářet nežádoucí akné a proto byste měla v létě sáhnout po přípravcích, se kterými vám pupínky nehrozí.

    Vyvarujte se kosmetických produktů, které obsahují především silikony a konzervanty. Místo toho sáhněte po těch, které mají přírodní nebo minerální složení, takže navíc vaši pleť přirozeně zmatní.

    Zuii make-up, 895 Kč, www.biorganica.cz
    Autor: archiv firem
    Kromě minerálních make-upů jako Lily Lolo nebo Everyday Minerals, které mají pudrovou konzistenci a při jejich nanášení se neobejdete bez kosmetického štětce, vyzkoušejte také australskou kosmetiku Zuii, která se na českém trhu objevila poměrně nedávno. Má 100% přírodní složení, lehkou texturu a velmi dobře se vrství.
  • Červený lak na nehty

    O.P.I. Red Lights Ahead, 173 Kč, koupíte na www.krasa.cz
    Autor: archiv firem
    Nikdy nevyjde z módy a na sluníčku vypadá prostě dokonale. Navíc, co si budeme povídat, žádná jiná barva na nehtech nevypadá tak žensky a sexy, jako právě červená.

    Při lakování nehtů na červenou ale nezapomeňte dodržet základní triky - vždy nanášejte bezbarvý podkladový lak. Při odlakovávání se vám tak nestane, že byste měla nehty načervenalé. Nanášejte vždy alespoň 2 vrstvy, aby byla barva opravdu sytá. A nakonec nezapomeňte na "nadlak", díky kterému prodloužíte výdrž a lesk vašich dokonale nalakovaných nehtů.

    Anny lak na nehty odstín Love Touch, 259 Kč, koupíte v parfumeriích Douglas
    Autor: archiv firem
    Červené odstíny naleznete samozřejmě u každé kosmetické značky, naprosto ikonickými červenými laky ve všech tónech se ale chlubí značka O.P.I. Neuvěřitelnou výdrž pak můžete čekat od laků německé značky Anny.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.