Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Jarní detox pleti: Pijte a vyměňte kosmetiku!

  • 17. března 2014 | 13:30

    Jaro je automaticky spojené s detoxem organismu a přípravou na slunečné počasí. Jenomže detox si zaslouží nejen vaše tělo, ale také vaše pleť. Jak vbyste se měla připravit na teplé dny, abyste je nemusela vítat s akné nebo suchou pletí? Dodržujte těchto pět rad.

  • Hydratujte

    Nic nového pod sluncem - bez dostatečného pitného režimu to prostě nepůjde. Vypijte alespoň 2 litry čisté vody, nebo bylinkových čajů denně, aby se co nejvíce škodlivin mohlo vyplavit v moči. Lidé s vyšší hmotností, nebo se zvýšenou pohybovou aktivitou pak samozřejmě musí pít víc.

    Éminence Organics Netřeskové hydratační tonikum, 1440 Kč, www.eminence.cz
    Autor: archiv firem
    Možná se vám zdá, že pitný režim je dobrý jen pro vaše tělo, ale také pleti velmi prospívá. ostatek tekutin přirozeně hydratuje pleť zevnitř a zanechává ji pružnou a bez vrásek. Což je přeci to, po čem neustále toužíme.

    Vláhu navíc pleti dodávejte i zvenčí. Pořiďte si minerální vodu ve spreji nebo multifunkční tonikum. To Od Éminence Organics využijete nejen k hydrataci, ale také ke zklidněni pleti po večerním odlíčení, nebo k odstranění mastnoty před ranním líčením.

  • Cvičte odmalovaná

    Pohyb je pro vaše tělo úžasný. Na co ale nesmíte zapomínat je odlíčit se před tím, než jdete spát (což je, doufáme, pro vás naprosto samozřejmé), ale také před tím, než jdete sportovat.

    Artdeco Minerální make up sypký, 569 Kč, www.ardecoshop.cz
    Autor: archiv firem
    Také potem se z vašeho těla vyplavují škodliviny a pokud na sobě máte vrstvu make-upu, snadno se vám začnou ucpávat fyzickou námahou rozšířené póry. Také po sportu se proto vyhněte líčení, dokud zcela nezchládnete a póry se opět nestáhnou.

    Pokud se nutně potřebujete nalíčit hned po sportu, používejte nekomedogenní produkty, jako je například minerální make-up značky Artdeco. Make-up který vám neucpe póry seženete také v lékárně. Pátrejte po značkách Bioderma, Avéne nebo La Roche Possay.

  • Vyměňte kosmetiku

    S prvním jarním sluníčkem a vyššími teplotami byste měla také udělat vítr ve své koupelně. Vyměňte hutné a vyživující zimní krémy za lehčí textury, které vám pleť tolik nezatíží, ale hloubkově ji hydratují.

    Eucerin Intenzivní vyplňující noční krém proti vráskám HYALURON, 659 Kč, seženete v lékárnách
    Autor: archiv firem
    Nedejte na překonané pravidlo, že by všechna kosmetika měla být stejné značky a nejlépe i stejné řady. Na každou denní dobu a péči potřebujete jiné zacílení a nejlepší je řídit se podle toho, co potřebujete.

    Obecně platí, že ráno byste měla používat hydratační sérum a lehčí krém s UV faktorem. Večer naopak dopřejte pleti dávku hydratace a výživy. Skvělá jsou séra a krémy s obsahem kyseliny hyaluronové, která má talent pojmout velké množství vody a zaručí vám hloubkovou hydrataci. My milujeme Intenzivní noční krém Hyaluron-Filler od Eucerin.

  • Odstraňte mrtvé buňky

    Inlight Bio vyživující pleťová maska a peeling, 1320 Kč, www.biorganica.cz
    Autor: archiv firem
    Aby měly všechny hydratační krémy a séra vůbec šanci na vaši pleť působit, dopřejte pleti alespoň jednou týdně šetrný peeling, při kterém se odstraní neviditelná vrstva odumřelých kožních buněk, která do vaší pleti dostatečně nepropouští všechnu péči, kterou jí dáváte.

    Vyberte si ideálně velmi jemný peeling plný přírodních složek, který pleť nejenom vyčistí, ale také vyživí. Na peelingu nikdy nešetřete! Příliš hrubé krystalky nebo nevhodné složení by na vašem obličeji nadělali víc škody, než užitku. Pokud chcete mít opravdu jistotu, sáhněte po peelingu značky Inlight, vytvořeném výlučně z přírodních bio ingrediencí.

  • Cvičte obličejovou jógu

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Obličejové svaly, stejně jako jakékoliv jiné svaly, je potřeba procvičovat. I bez zákroku plastických chirurgů si tedy můžete "vytrénovat" pleť, aby nevypadala unaveně, povisle a netvořila vám nežádoucí vrásky, nebo také "druhou bradu".

    Vrhněte se proto na obličejovou jógu. Zahrnuje sérii cviků, které byste měla cvičit alespoň jednou denně. Trénovat přitom nemusíte všechny - stačí se zaměřit jen na ty partie, které jsou podle vás problematické. Odměnou vám bude prokrvená pokožka bez vrásek.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.