Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Tajemství krásné pleti: Stačí 3 kroky a vaše pokožka bude hedvábná

15. ledna 2014 | 08:00

Všechny toužíme po krásné pleti, ale jen málokterá z nás pro to dělá vše, co může. Většinou zanedbáváme ty nejobyčejnější úkony, které jsou pro krásu pleti ale tím nejdůležitějším.

Očista dočista

Nikdy nechoďte spát bez odlíčení! Je to stará pravda, všichni ji známe, ale jen málokterá žena se jí opravdu každodenně řídí. Díky důkladnému odlíčení make-upu, nečistot a mazu bude moci pokožka během vašeho spánku dýchat a regenerovat se. Věřte, že pokud pleti nenecháte nadechnout, bude si to pamatovat opravdu dlouho a jednou vám to vrátí i s úroky.

Není odličovač jako odličovač: Odlíčíte si večer obličej mýdlem a máte za to, že jste udělaly vše potřebné? Na to zapomeňte! Jediné, co si mýdlem přivodíte, je suchá, podrážděná a citlivá pokožka. Ve vaší kosmetické výbavě by naopak neměl chybět odličovač očí, odličovací mléko a pleťové tonikum. Co se týká odličovacích ubrousků, tahle varianta odličovaní není určena pro každodenní použití, ale spíše na cesty.

Nezanedbávejte správné odličování. Bez něj perfektní pleti nedocílíte.
Autor: Shutterstock.com
Nešetřete: Jeden odličovací tampon a dost? Ani to není vhodný přístup k odličování. Obecně platí, že byste pleť měla odličovat tak dlouho, dokud není vatový tampon zcela čistý, neznamená to ale, že byste se mala téměř sedřít z kůže. Rozhodně se ji nesnažte vytahovat a dřít, neplatí totiž, že silou odstraníte více nečistot, naopak, tamponkem spíš pleť jemně poklepávejte.

Odličujte i ráno: Sice jste si večer dokonale odlíčila obličej, ale odličovač byste měla použít i ráno. Během noci se z pleti vyloučí další nečistoty a maz, které je potřeba z pleti také odstranit.

peeling
Autor: Shutterstock.com
Broušení neškodí

Jemný peeling je dobré zařadit do péče o pokožku po celý rok. Během zimy je ale kůže citlivější a náchylnější na mechanické poranění, proto i s broušením na ní jděte opatrně.

S jemností nejdál dojdeš: Pokožku v zimě stačí „brousit“ jen 1x za dva týdny, vyhraďte si na to některé víkendové dopoledne a nechte po peelingu pokožku odpočinout a zklidnit se, namísto toho, abyste ji hned zatěžovala líčením.

Vláha jako základ krásy

Dehydrovaná pleť, která touží po vláze, nebude nikdy vypadat dobře. Naopak, vysušená pokožka je citlivá, zarudlá a šupinatá. I v období zimy byste tak měla používat hydratační krémy, a nebojte, nezamrzne vám kvůli tomu obličej. Svůj běžný hydratační krém ale přeci jen vyměňte za speciální emulzi. V té je voda ukrytá v tukových kapslích a pro toto období jsou vhodnější. Očnímu okolí pak samozřejmě dopřejte speciální oční krém.

Ani málo ani moc: V období, kdy neustále střídáte venkovní chlad a suché vytopené místnosti, vaše pleť trpí mnohem více, než v létě. Spíš než tlustou vrstvou krému ji ale pomůžete spíše lehkou vrstvičkou, kterou během dne doplníte, používáním hydratačního séra a jednou týdně byste si měla dopřát také hydratační masku.

Krém
Autor: Shutterstock.com
I v zimě slunce svítí: Nezapomínejte, že slunce svítí i v zimě a jeho intenzita není o moc menší, než v letních měsících. Hlavně na horách se vám pak může lehce stát, že se spálíte. Proto je důležité vybírat si krémy, které mají vysoký ochranný faktor a pokud se chystáte na hory, rovnou sáhněte po opalovacím krému.

Krouživé pohyby: Krém nanášejte na pokožku jemnými krouživými pohyby od spodní části obličeje směrem nahoru. Díky tomu se do pokožky dostane kyslík, prokrví se a doslova vám omládne pod rukama.