Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Jak díky make-upu omládnout o 10 let? Stačí jednoduché triky

  • Make-up vám může ubrat i deset let.
    18. listopadu 2013 | 06:00

    Líčení je jako oblékání, může vám pomoci k hvězdnému vzhledu a zamaskovat váš skutečný věk nebo vás naopak doslova potopit. Máme pro vás 7 triků vizážistů, které vykouzlí mladistvý, svěží a hlavně okouzlující vzhled, nikdo přeci nemusí na první pohled poznat, jaký je váš věk.

  • Hydratace základ krásy


    Kosmetika
    Autor: Shutterstock.com,archiv firem
    Chcete, aby váš make-up a hlavně vzhled vypadal po celý den svěže a mladistvě? Pak určitě nepodceňujte hydrataci pleti. Na pružné hydratované pleti nejsou tolik patrné vrásky, které by make-up ještě zvýraznil.

  • Podklad je poklad


    Kosmetika
    Autor: Shutterstock.com,archiv firem
    Podkladový krém nebo báze rozhodně nejsou zbytečností, které byste k líčení nepotřebovala. Právě naopak. Podklad pod make-up je stavebním kamenem vašeho líčení a pokud není dobrý on, nebude dobré ani líčení. Podkladové báze dokáží vyhladit a sjednotit povrch pokožky, ale také ji zmatnit nebo rozjasnit. Následné nanášení líčidel je pak snazší, výsledek vypadá lépe a navíc vydrží déle svěží.

  • Lehčí textury ubírají věk


    Kosmetika
    Autor: Shutterstock.com,archiv firem
    Jen málokterá žena se může pyšnit opravdu bezchybnou pletí, ty ostatní se snaží za každou cenu všechny nedokonalosti co nejlépe zamaskovat. Někdy jsou ale maskovací manévry spíše ke škodě než k užitku. Nepovedené líčení má často na svědomí výběr nevhodných produktů, zejména co se týká korektoru a make-upu. Často totiž zbytečně saháme po tuhých a hutných přípravcích, u kterých máme pocit, že lépe zamaskují problémy pleti. Pravda je ale na opačné straně, mnohem lépe vám poslouží tekuté korektory, které nanášejte v několika vrstvách. Vypadají přirozeněji a nestahují pokožku.

  • V nedokonalostech je krása


    Nenalíčená žena
    Autor: Shutterstock.com
    Nesnažte se za sebe udělat dokonalý obraz a dokonalým líčením skoro ztratit mimiku, mladistvý vzhled naopak podpoříte mírnými nedokonalostmi, mezi které patří viditelné pihy, nepatrně znatelné kruhy pod očima a také nedbale rozcuchaný účes.

  • Mladistvá jiskra v oku


    Kosmetika
    Autor: Shutterstock.com,archiv firem
    Jestli vám něco zařídí mladistvý vzhled, pak je to bílá tužka na oči a oční stín. Konturovací tužku naneste na hranu dolního očního víčka, těsně nad řasy. Oční stín pak použijte ve vnitřním koutku oka a také těstě pod konec obočí. Pohled bude díky tomu prozářený.

  • Růžová je sázkou na jistotu


    Kosmetika
    Autor: Shutterstock.com,archiv firem
    Ne nemusíte se líčit růžovou rtěnkou a používat sladké oční stíny, růžová patří na lícní kosti. Ať je vám dvacet nebo padesát, neostýchejte se sáhnout po přirozeně růžové tvářence, jako když vám tváře zrůžoví chladem. Taková barva vypadá svěže, mladistvě a hlavně přirozeně a dokáže rozzářit celý obličej. Zkuste sáhnout po krémové tvářence, kterou můžete navíc nanést také na horní víčka a budete vypadat jako byste právě vstala z postele.

  • Pevné a mladé rty jsou sexy


    Kosmetika
    Autor: Shutterstock.com,archiv firem
    Uznáváme, že barevné rtěnky vypadají skvěle, ale pokud není vaše pusa v dobré kondici, nikdy to nebude vypadat perfektně. Nejdůležitější je hydratace, díky které bude pokožka rtů pevná a hlavně pružná. Čím světlejší barvu pak na rty použijete, tím mladistvěji budete působit, pamatujte si, tmavé rtěnky si mohou dovolit jen mladé holky. Pokud je vám přes třicet, zapomeňte na experimenty a vsaďte na tóny červené, starorůžové nebo tělové. Skvěle také vypadá efekt zulíbaných rtů, kterého docílíte použitím tvářenky na rty, kterou přetřete bezbarvým leskem.

    TIP: Použijte bílou konturovací tužku do středu srdíčka rtů a těsně pod střed spodního rtu, pusa pak bude vypadat plnější.

Diskuse ke článku
.