Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Lži kosmetických firem! Podvody u šamponů a krémů proti celulitidě!

  • Víte za jakou kosmetiku úplně zbytečně vyhazujete peníze?
    30. října 2013 | 09:00

    Také je vaše koupelna zásobená kelímky a lahvičkami, které mají zaručit bezchybný vzhled vaší pleti, vlasů a celého těla? Jenže co když spousta těchto přípravků prostě nefunguje? Podívejte se na zbytečnou kosmetiku, kterou opravdu nepotřebujete.

  • Pleťové tonikum

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Kolotoč večerního odličování pleťovým mlékem nebo micelární vodou jsme zvyklé zakončit pleťovým tonikem a pak nočním krémem. Krok s tonikem ale můžete s klidným srdcem vynechat, protože pro vaši pleť představuje prakticky nulovou péči.

    Tonikum původně sloužilo k odstranění lepkavého filmu, který na pleti zanechávaly odličovací přípravky. Ty už jsou dnes ale natolik kvalitní, že tonikum zkrátka není potřeba. Pokud tedy potřebujete svoji pleť "osvěžit" stačí vám k tomu právě micelární nebo obyčejná voda.

  • Přípravky na roztřepené konečky

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Uvěřila jste olejům, maskám a dalším přípravkům slibujícím napravit roztřepené vlasové konečky? Máme pro vás špatnou zprávu - nefungují. Dokážou pouze zmírňovat statickou elektřinu na vašich vlasech, díky které roztřepené konečky vznikají. Vaše vlasy tak vypadají lesklejší a hladší, ale problém s konečky bohužel neřeší. Jedinou fungující metodou tak bohužel zůstává nechat se ostříhat.
  • Šampóny pro barvené vlasy

    ...
    Autor: profimedia.cz
    Nevím, jak se kosmetickým firmám povedlo přesvědčit nás, že s lahvičkou z drogerie za 100 korun budeme déle blonďatější nebo více brunety, ale statistiky prodeje kosmetiky na barvené vlasy ukazují, že byly úspěšné.

    Totéž se bohužel nedá říct o samotných šampónech. Pokud chcete aby vám barva vydržela déle, myjte si vlasy méně často zařaďte pravidelné "mytí" suchými šampóny.

  • Přípravky proti celulitidě

    ...
    Autor: Profimedia.cz
    Už vám nějaký krém celulitidu skutečně odstranil? Sem s ním! Zřejmě jste totiž našla svatý grál. Jinak tyto údajně zpevňující přípravky pro hladkou pleť můžete klidně hodit do koše.

    Přestože obsahují výtažky z kofeinu a jiných rostlin, které by měly podpořit váš krevní oběh a do hloubky hydratovat, nevěřte na zázraky. Neradi to tedy přiznáváme, ale jediné, co tedy stále pomáhá proti celulitidě je pohyb a správná strava.

  • Krémy na nohy

    ...
    Autor: profimedia.cz
    V době, kdy jsme doslova posedlí mytím rukou a bez-oplachovými desinfekčními gely je v podstatě nutnost, vlastnit krém na ruce. Proč byste si tedy měla kupovat ještě jeden na nohy? Složení je totiž prakticky totožné. Své nohy tak klidně namažte krémem na ruce, nebo dokonce obyčejnou vazelinou, natáhněte ponožky a běžte spát. Efekt bude stejný.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.