Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vymažte nedokonalosti pokožky: Pomůže vám kurkuma, kokosový olej i med

  • pokožka
    15. října 2013 | 07:00

    Důvěřovat přírodě a jejím léčebným účinkům se vyplatí i v dnešní době. Nebojte se na ni obrátit ani v případě, že vás trápí nedokonalosti pokožky, jako je akné, růžovka nebo ekzémy. To, co vám pomůže, najdete ve své spíži.

  • Na akné pomůže med manuka

    Pasta z medu a skořice pomůže proti akné, ekzému , oparu i jiných kožních problémech.
    Autor: profimedia.cz
    Manuka med pochází z Nového Zélandu a Austrálie a vyznačuje se silnou a mírně nahořklou chutí. Má silnější antibakteriální účinky než jiné druhy medů, proto se skvěle hodí právě při léčbě aknózní pokožky. 

    Maska na akné

    Smíchejte 5 ml medu manuka a 10 ml kokosového oleje a tuto směs natřete na místa postižená akné. Nechte působit 15-20 minut a smyjte teplou vodou. Směsí můžete ošetřit i jednotlivé pupínky a nechat působit ji můžete až do rána.

  • Ovesné vločky na růžovku

    ovesné vločky
    Autor: Shutterstock.com
    Rosacea neboli růžovka je velice častá nemoc kůže, která je příbuznou akné. Jedná se o zánětlivé onemocnění, které postihuje převážně ženy po 30 roce života a projevuje se červenáním kůže, viditelnými rozšířenými červenými cévkami a pupínky. Jak se s touto nemocí vypořádat doma? Pomohou vám ovesné vločky napěchované vitamínem A a E, které mají protizánětlivé a zklidňující účinky. Díky obsahu škrobů a beta-glukanů poskytují pokožce ochrannou bariéru.

    Maska na růžovku

    Smíchejte 175 ml drcených ovesných vloček a 75 ml teplé vody v hustou pastu. Naneste na suchou očištěnou pokožku a nechte působit, dokud maska zcela nezaschne. Omyjte ji vlažnou a posléze studenou vodou a ošetřete pleť krémem.

  • Na ekzém s kokosovým olejem

    Kokosový olej
    Autor: Shutterstock.com
    Ekzém je chronický svědivý kožní zánět, který může být alergického i nealergického původu. Ekzematická kůže je zarudlá, velmi suchá a často svědí, proto potřebuje dodat vláhu. Klíčem k obnově vlhkosti pokožky je kokosový olej, který můžete používat na den i noc místo běžného hydratačního krému. Díky tomu, že se jedná o čistý přírodní produkt, snadno se vstřebává a nezanechává mastný film na pokožce, je kokosový olej vhodný k léčbě nemocí kůže nejen na obličeji, ale na celém těle.

  • Kurkumana hyperpigmentaci

    Kurkuma
    Autor: profimedia.cz
    Hyperpigmentace kůže se vyznačuje přemírou kožního barviva, které může být hnědočerné nebo rezavohnědé. V prvním případě se jedná o přemíru produkce melaninu, v tom druhém jej má na svědomí hemosiderin pocházející z krevního barviva a obsahující velké množství železa. Pokud tímto onemocněním kůže, které může způsobovat mimo jiné také zánět, trpíte, konzumujte každý den lžičku kurkumy. Ta snižuje v těle produkci melaninu a na již vzniklé pigmentové skvrny má bělicí účinky.

Diskuse ke článku
.