Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Levné a účinné: Domácí pleťové masky proti mrazu

Díky doma vyrobeným pleťovým maskám ušetříte.
27. ledna 2013 | 07:30

Mrazivé počasí je pro vaši pleť opravdovým zabijákem. Dopřejte jí proto maximální péči a udělejte si z vaší koupelny ten nejlepší kosmetický salon.

Chcete vaší pleti dopřát malé lázně? Ušetřete si kroky za dermatologem nebo kosmetičkou. Nemusíte utrácet spousty peněz za drahé kosmetické přípravky, vystačíte si z domácích zdrojů. Poradíme vám, jak si vyrobíte výživné kůry ze zásob ve vaší kuchyni. Vyzkoušejte je!

Pro vyhlazení
Pro rozjasnění a zjemnění pleti vsaďte na vejce. Jeden až dva bílky smíchejte se lžičkou tekutého medu a vyšlehejte do pěny. Pěnu naneste na obličej, nechte asi 15 minut působit, pak smyjte vlažnou vodou a pleť ošetřete hydratačním krémem.

Díky doma vyrobeným pleťovým maskám ušetříte.
Autor: Shutterstock.com
Výživná
Potřebujete polovinu zralého banánu, dvě lžíce hustého bílého jogurtu a lžíci olivového oleje. Všechny ingredience smíchejte dohromady a rozmixujte dohladka. Naneste v silné vrstvě na obličej, vynechejte partie kolem očí. Po 30 minutách smyjte vlažnou vodou.

Pro citlivou pleť
Zklidňující a regenerační účinky má avokádo. Vydlabejte z něj dužinu a rozmačkejte na kašičku. Přidejte k ní pár kapek panenského olivového nebo růžového oleje a prsty rovnoměrně naneste na obličej. Nechte 10 minut působit, pak opláchněte vlažnou vodou.

Proti vráskám
Smíchejte jednu lžíci plnotučného tvarohu se dvěma lžičkami tekutého medu a dobře rozmíchejte. Pak přidejte trochu mandlového oleje a vymíchejte dohladka. Naneste na pleť obličeje a dekoltu (můžete použít i na zábal rukou) a nechte působit 15 až 20 minut.

Díky doma vyrobeným pleťovým maskám ušetříte.
Autor: Shutterstock.com

Autor: sim