Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Chraňte své vlasy! Super tipy pro zimní péči

Mrazivý zimní vzduch vlasům moc nesvědčí.
19. prosince 2012 | 07:00

Naše vlasy to s námi mají těžké. Chceme po nich, aby byly rovnější nebo zase vlnitější, aby se leskly a byly pevné. Ale péči o ně často zanedbáváme. Zvlášť v zimě!

Zima je přitom čas, kdy bychom se svým vlasům měli zvlášť pečlivě věnovat a chránit je. Investujte do nich čas, energii i nějakou tu korunku navíc - vlasy vám to vrátí. Uvidíte sami!

Obalte je
Expresní kondicionér Long Repair, Nivea, info o ceně v síti drogerií.
Autor: archiv firmy

Před poškozením a vysycháním, které jim působí studený vzduch, ochráníte vlasy nejlépe kondicionérem ve spreji. Je vhodnější než ten, který se vymývá, protože každý vlas obalí a posílí. Vyzkoušejte i ochranný olej nebo masku.

Nepřehřejte je

V zimě jsou vlasy už tak slabé a lámavé; úprava příliš horkými pomůckami jim nepřidá. Nechte je raději uschnout přirozeně. Pokud musíte použít fén, nastavte ho na nižší teplotu. A žehličku si nechte jen na zvláštní příležitosti.

Hydratujte je

Stejně jako vy, také vaše koruna krásy potřebuje v zimě pít. Přetopené místnosti i chladný venkovní vzduch ji extrémně vysušují. Používejte proto přípravky určené pro suché a poškozené vlasy.

Venku je zakryjte

Čepice, barety a klobouky nejsou jen skvělým módním doplňkem, ale i důležitým pomocníkem v péči o vaši kštici. Zachumlejte se důkladně! Vlasy i pokožka hlavy vám na jaře poděkují.

Péče pro suché kořínky Superbalm, Lush, 645 Kč.
Autor: archiv firmy

Nechte je odpočinout

Kromě žehlení a natáčení zkuste omezit i používání stylingových přípravků. Ani celodenní nošení gumiček vlasům moc neprospívá. Vyměnte občas přísně utažený culík za ležérní drdol nebo trendy přirozený rozcuch.

Autor: mab