Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Osvěžte svůj vzhled! 5 kosmetických pravidel, která můžete porušit

Dlouhé hřívy se nemusíte vzdát v žádném věku.
12. října 2012 | 08:20

Jste moc stará na dlouhé lokny? Moc zrzavá na rudou rtěnku? Moc seriózní na barevné nehty? Nesmysly. Pojďte s námi zbořit pravidla, která ve světě krásy už dávno neplatí.

Pleť musí být dokonale matná

Časy, kdy jste bez osmi vrstev krycího pudru nemohla mezi lidi, jsou pryč. „Hlavně se nelesknout,“ je přesto dodnes mottem mnoha žen. Chápeme, že nechcete během dne vypadat jako zpocený maratonec. V kurzu je ale pleť svěží a zářivá, ne přepudrovaná.

Pudru se vzdát nemusíte, ale vyzkoušejte kvalitní minerální, nejlépe s obsahem třpytivých částeček. Abyste pleť rozzářila a omladila, můžete použít také rozjasňovač. Naneste ho na lícní kosti a klidně i do středu tváře.

Po čtyřicítce zkracujte vlasy
Krátké vlasy
Autor: profimedia.cz

Zdá se, že se většina žen jednoho dne začne za svoje lokny stydět. Jak jinak vysvětlíte, že se tolik žen nad čtyřicet rozhodne pro účes „na kluka“? Krátké střihy přitom podle odborníků přidávají roky.

Jak na to: Nebojte se delšího mikáda ani princeznovských délek. Najděte si „ten svůj“ šampon i kondiconér, mezi své rituály jednou týdně zařaďte i regenerační masku. Jestli je vaší noční můrou ztráta objemu, poproste kadeřnici o vrstvený střih.

Aňa se červené rtěnky nebojí.
Autor: profimedia.cz
Zrzky nemůžou nosit červenou rtěnku

To platilo možná v době, kdy byly k sehnání tři odstíny. Je ale pravda, že rusovlásky by měly být při výběru rudé rtěnky extra opatrné. Hranice mezi Aňou Geislerovou a Ptákem Ohnivákem je totiž velmi tenká.

Jak na to: Jste lvice s rudou hřívou a světlou pletí? Zapomeňte na teplé odstíny červené, tedy ty s nádechem do hněda nebo do oranžova. V obchodě se ptejte po studených odstínech, které mají růžové či fialové podtóny.

Všechny nehty mají být stejné
Nehty v barvách duhy? Proč ne!
Autor: profimedia.cz

To, že byste měla mít nehty vždy upravené, mýtus není. To, že musí mít všechny stejnou barvu, ano. Letošní trend velí vyrabovat skříňku s laky a hrát si s barvami, strukturou i vzory.

Jak na to: Zkuste čtyři nehty v jedné barvě a jeden kontrastní. Nebo pět odstínů jedné barvy – od nejsvětlejší po nejtmavší. Moderní je i tzv. ombré look, kdy se na jednom nehtu slije několik barev, nebo nehty „rozpraskané“ speciálním lakem.

Lékaři varují, že makulární degenerace oka postihuje častěji ženy.
Autor: SHUTTERSTOCK.COM
Umělé řasy se hodí jen na večer

Hloupost! Nemusíte už být Liza Minnelli, abyste svému dennímu líčení dodala dramatický efekt. Rozdíl mezi přehnanou mrkací panenkou a přirozenou kráskou tkví ve vhodně zvoleném produktu.

Jak na to: Vyberte si málo husté umělé řasy, které rovnoměrně vyplní celou délku víčka. Nebo sáhněte po jednotlivých chomáčcích, které umístíte do vnějších koutků očí. Řasy pak jemně pročešte řasenkou, abyste dosáhla perfektního pohledu.

Bez dokonalého nalíčení některé ženy vůbec nevychází
Autor: profimedia.cz

Autor: mab