Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

To prostě musíte mít! Růžová, "Pepto pink" rtěnka letí!

23. února 2012 | 13:32

Růžová rtěnka hýbe světem. Světové "must have" je miláčkem všech předních světových vizážistů. Tato, celkem nevšední barva, byla v minulých týdnech viděna na nejslavnějších celebritách Holywoodu - Katy Perry, Kelly Osbourne, Julianne Moore a dalších!

Na rudé rty jsme si již zvykly. Jednu dobu to byl velký hit. Ale jak všichni dobře víme, trend střídá trend a pokaždé se snaží ten "nový" zajít co nejdál.

To bychom měli, tak tedy. Novinka na trhu kosmetiky je rtěnka v růžové barvě. Barvička je to ale specifická a proto se jí odborně říká Pepto-pink.

Proč právě Pepto-pink? "Pepto" je součást názvu v Americe populárních léků na žaludeční potíže, především, když se to přežene s alkoholem. Tato berlička pařmenů se ukrývá v lahvičce právě takto sladce růžové barvy.

Růžová je druhá červená
Autor: Archiv firem

Tato "novinka" se šíří celým Holywoodem. Je oblíbená hlavně proto, že na rozdíl od červené prozáří tvář a nepřidává na věku.

Růžová to ale není ledajaká. Věřte tomu, že když vsadíte na světle růžový, žvýkačkový tón, bez lesku nebo třpytek, budete super sexy.

Melissa George
Autor: Profimedia.cz

Vizážisté však varují: "Pokud se doopravdy rozhodnete vyrazit s Pepto-pink rtěnkou, dávejte si pozor na make-up! Ke světle růžové barvě naličte jednoduchý, svěží, ne příliš výrazný podklad, aby rty vynikly. Tak docílíte dokonalého vzhledu a nebudete vypadat lacině."

Pro středně tmavou a olivovou pleť doporučují trošičku tmavší růž, inspirovanou stejnojmennou květinou. Světlejší typy si naopak mohou dovolit růž "žvýkačkovou".

Podívejte se, kdo ještě září v růžové rtěnce:

Autor: ema