Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Proměna: Z nudné šedesátnice sexy dámou

19. července 2011 | 05:22

Chybí vám odvaha obléct si ve vyšším věku sukni nad kolena nebo outfit plný divokých a barevných vzorů? Vezměte si příklad z Aleny (61). Téhle aktivní obchodní manažerce z Prahy nová image padla jako ulitá.

Alena se pyšní výstavní figurou, kterou jí může závidět lecjaká třicítka. Na proměnu přišla s tím, že je svolná i k radikální změně. A to byla výzva! Kadeřnice, vizážistka i stylistka se s chutí pustily do práce. Výsledek nám všem vzal doslova dech...

Hrátky s očima

Vizážistka Eva Valechovská nejprve sjednotila Aleninu smíšenou a citlivou pleť jemným make-upem. Pudr pak použila jen na střed obličeje. Růžová tvářenka na lícních kostech nádherně prozářila pleť a efektně dotvarovala oválný obličej. K Aleniným očím sedly jako ulité stíny ve stříbrném a tmavě šedém tónu. Aby bylo docíleno optického oddálení očí, protože Alena je má posazené poměrně blízko u sebe, Eva jí nalíčila oči stejným způsobem na horním víčku i pod dolními řasami. Obočí ztmavila hnědou tužkou. Rty volaly po zvětšení objemu, vizážistka proto sáhla po červenorůžovém odstínu rtěnky s větší dávkou perleti a lesku.

Citlivá pleť si žádala velmi jemný make-up
Autor: Daniel Zahrádka
Bohatá ofina dodala Alenině tváři šmrnc.
Autor: Daniel Zahrádka
Kadeřnice Aleně doporučila, aby před foukáním vlasů používala přípravky na objem.
Autor: Daniel Zahrádka

Střih dodal objem

Alena dostala do vínku jemné vlasy, se kterými je vždycky více práce. Vlasová odbornice Misha Čadková je proto zkrátila, aby získaly objem, a zároveň vytvořila bohatou ofinu, která zakryla větší čelo. Tmavá barva je oživila a dodala jim lesk. Misha Aleně doporučila, aby doma používala přípravky na objem, které však vlasy nezatěžují, a také si občas dopřála vlasovou vyživující noční masku.

Ležérní střih, svěží make-up a více barev na oblečení ubere pěkných pár let.
Autor: Daniel Zahrádka
Paní Alena se v mladistvém kalhotovém kostýmu rozhodně necítila jako šedesátnice.
Autor: Daniel Zahrádka

Sázka na barvy

Majitelka obchodu Magic Helena, Helena Kohoutová, při výběru outfitu vzala v úvahu hlavně Aleninu temperamentní povahu a její velké pracovní vytížení. Odvážně sáhla po pestrých, dekoltovaných šatech v kratší délce a Alena rázem omládla minimálně o deset let. Podobně jí zalichotil i kostým v jemně růžovém tónu s atypicky tvarovaným sáčkem.

Podívejte se na proměnu paní Aleny:

Proměnit se můžete i vy:

Toužíte i vy po změně? Nevíte jaké barvy vám sluší ani jaký účes zvolit? Rádi byste se svěřili do rukou špičkových kadeřníků a vizážistů, ale nemáte na to potřebné finance? Pak právě teď máte šanci stát se další z žen, kterým se díky nám splní jejich sen. Tým profesionálů vám poradí, jaký účes vám sluší a nalíčí vás tak, aby podtrhl vaše přednosti. Poradí i, jak správně pečovat o váš typ pleti. Nebudou chybět ani užitečné rady a triky, díky kterým budete krásná každý den. A nezáleží vůbec na tom, zda je vám dvacet či padesát let. Neváhejte proto a přihlaste se do naší proměny.

Přihlášku pošlete na adresu redakce prozeny@ringier.cz. Ta by měla obsahovat:

* váš věk a pár slov o vás
* váš krátky osobní příběh a to, proč si myslíte, že právě vás bychom měli vybrat
* dvě kvalitní fotografie (portrét a celá postava) ve formátu .jpg o velikosti minimálně 150 kB
* kontaktní telefon

Ze zaslaných přihlášek vybereme ty nejzajímavější.

Autor: kač, Kbak, lena