Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Svěží po flámu!

16. ledna 2010 | 05:00

Prohýřená noc, málo spánku, zbytkový alkohol. Hlava se vám může rozskočit. Vypadáte hozně, cítíte se mizerně. Ale musíte vsát. Co s tím? Jak krizi překonat?

Hlavně pomalu dámy. Při vstávání nepospíchejte. A pamatujte na osvědčené praktiky zkušených:

1. Po probuzení je ideální střídavá sprcha, která vás pěkně probere. Při sprchování postupně zvyšujte teplotu vody a nechte ji proudit na ramena, poté její teplotu opět snižujte. Tento proces několikrát opakujte. Celou sprchu byste ale měla zakončit studenou vodou. Ještě lépe se budete cítit, pokud použijete sprchový gel s mátou nebo rozmarýnem.

Svěží po flámu.
Autor: shutterstock.com

2. Nic nepomáhá? V hlavě vám hučí a žaludek máte jako na vodě. Játra a ledviny dělají co můžou, aby z těla odstranily všechny toxické látky.Toxiny po flámu nejlépe odplavíte především vodou, minerálními látkami, vitaminy a kyslíkem. Pomůže minerálka s troškou citronu nebo s kapkou jablečného octa. Dodáte tak tělu vše, co během prohýřené noci ztratilo: soli, magnézium a kalcium.

3. Na následky po vypití většího množství alkoholu se můžete připravit i den předem. Dopřejte tělu pořádnou dávku vitaminu C, který stabilizuje hladinu minerálů a kromě toho působí i jako „elixír krásy“. Díky tomu vám bude lépe a vaše pleť se hezky vypne.

Svěží po flámu.
Autor: shutterstock.com

4. Aplikujte na obličej krém, který pleť hydratuje, poté naneste korektor a kruhy zmizí. Použijte krycí krém o odstín světlejší, než je barva vaší pleti. Aplikujte ho pod oči a zlehka ho vklepáváním vetřete do pokožky.

Extra tipy

- Lymfatický systém nemá šanci pracovat a okolo očí se zadržuje voda. Vyzkoušejte „lžičkovou metodu“ – na nějakou dobu dejte do ledničky dvě lžičky a poté je přiložte na oči. Otok rychle zmizí.

- Na bolesti hlavy pomáhá nejlépe chladivý obklad. Rozmačkejte několik kostek ledu, zabalte je do ručníku a přiložte si ho na čelo.

- Na pár minut si na víčka přiložte plátky okurky, které zklidní oční okolí.

Autor: vl, mif, frč