Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Františka radí: Rychlá krása - půvabná za 15 minut

Fotografie
20. prosince 2009 | 15:03

Štědrý večer se kvapem blíží. Všechno už je nachystané, stůl prostřený a vy se musíte za pár minut převléct. Půvabně upravit.

Je dobré znát triky, jak být v co nejkratší době půvabná. Ostatně tyto fígle zúročíte i jindy, kdy moc času na zkrášlení nezbývá. V případě Štědrého večera je velký make-up spíš nevhodný. Tvrdé líčení si nechte na bujarého Silvestra. Něžná přirozená vizáž víc konvenuje s rodinnou atmosférou, rozjímáním, poklidem, který je pro naše vnímání křesťanských Vánoc typický.

Účes

1. Předkloňte hlavu a od plotny zplihlou hřívu pořádně vykartáčujte.

2. Delší vlasy natočte na velké natáčky a každý pramen před tím lehce nalakujte. Kratší sestřih přestříkněte vodou nebo tužidlem a fénem od kořínků zvedněte.

Líčení
1. Očistěte tvář pleťovou vodou. Ošetřete ji vhodným krémem (ženy po třicítce by měly použít liftingový výrobek a partii očí pomoci účinným sérem).

2. Tekutý make-up můžete vynechat. Stačí, když kruhy pod očima zamaskujte rozjasňovacím korektorem, který rozetřete do ztracena.

3. Na obličej a šíji (mimo oční partie) štětcem jemně naneste sluneční pudr, jenž dodá zdravý, jemně opálený vzhled.

4. Lícní kosti zvýrazněte decentní opalizující tvářenkou, kterou můžete lehce poznamenat i horní víčka.

5. Pohled prozařte světlým, pod obočí naneseným stínem, oči zvýrazněte řasenkou, případně linkou kouřového stínu měkké kajalové tužky. Kartáčkem upravte obočí.

6. Ústa zkrášlete rtěnkou či leskem, které mohou být vzhledem k jemnému líčení dominantou make-upu.

Finále
1. Sundejte natáčky a vlasy znovu vykartáčujte. Formu můžete dotvarovat i prsty, nebo použít trochu gelu, případně vosku na špičky. Záleží na typu účesu.

2. Poslední krok patří parfému – lehce jím poznamenejte lalůčky uší, záhyb předloktí, střed šíje a zápěstí.

P.S. Celá tato akce by měla trvat včetně vysprchování deset minut, maximálně čtvrt hodiny. Vytrénované ji zvládnou ještě rychleji.