Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pořiďte si řasy jako filmová hvězda

9. prosince 2008 | 10:03

Dnes je kosmetický průmysl tak daleko, že si "přirozenou krásu", kterou vám nedopřála příroda, ale přesto vydrží koupání, sprchování, pot i slzy, můžete koupit za poměrně přijatelnou cenu. Třeba dlouhé řasy.

Prodlužování a zhušťování řas absolvovala zástupkyně šéfredaktorky Olga Poucheová.

Blíží se sezona večírků a plesů, proto jsem se rozhodla vyzkoušet prodlužování a zhušťování řas. Metoda je to bezbolestná a znamená efektní zkrášlení vzhledu. Po aplikaci bych se za své nové řasy nemusela stydět ani na oscarovém červeném koberci. O půlnoci, po ránu, ba i večer – jsou dlouhé, černé, sexy a drží.



Jak vybrat nejvhodnější řasy
Pro nové řasy jsem šla do salonu Dermitage na Senovážném náměstí v Praze. Musela jsem přijít nenalíčená, protože oči musí být před aplikací suché a čisté.
Podle toho, jak husté a dlouhé máte řasy vlastní, si po konzultaci s kosmetičkou vyberete, jaké a kolik vám jich aplikuje. Nejmenší sada je 45 řas na každé oko a stojí 4 500 Kč. Můžete využít i větší počet řas, což je vhodné zejména pro ženy s řídkými a krátkými řasami nebo pro ty, jimž se řasy po prodělané chemoterapii obnovují.
Rozhodla jsem se vyzkoušet set 45 umělých řas. Mezi černé mi kosmetička přimíchala několik zelených, aby ladily s barvou očí.
Barevná škála je široká, můžete si základní barvu protkat řasami červenými, oranžovými nebo zlatými. Dokonce si můžete na řasy nechat přilepit třpytivé krystaly Swarovski. Celé metoda aplikace je patentovaná Xtreme Lashes.

Aplikace na řasu po řase - je to hodinářská práce.
Autor: Michal Protivanský

Aplikace
Položila jsem se na lůžko a mým jediným úkolem bylo mít hodinu a půl zavřené oči. Mnoho dam prý při aplikaci usne. Kosmetička speciální adhezivem lepila krásné dlouhé řasy jednu po druhé na moje vlastní. "Zájem o to je opravdu veliký, už dva roky nedělám prakticky nic jiného. Chodí sem dokonce i muži," svěřila se. Po hodince a půl bylo hotovo.
Řasy vypadávají a rostou podobně jako vlasy, k jejich obměně dochází každé dva až tři měsíce. Tak dlouho vám tedy vydrží i umělé. Pokud chcete řasy zachovat, v periodě asi 4 týdnů se chodí na doplňování.

Aby dlouho vydržely
Po aplikaci je třeba následujících 24 hodin dodržovat určitá pravidla. Musíte se vyhýbat teplu (solárium, sauna), vodě (déšť, slzy, bazén, sprcha), páře (vaření) krémům, líčení, a cvičení. První noc se doporučuje spát na zádech.
Nesmíte si mnout oči, na řasy sahat nebo je jinak mechanicky poškozovat, například třením ručníku – a to ani po 24 hodinách. Je to trochu obtížné, ale zvykla jsem si.
Pokud chcete mít řasy stále ve formě, musíte si koupit řasenku, odličovač a krém na oči Xtreme Lashes, protože jiné prostředky poškozují adhezivo. To zvyšuje cenu celé záležitosti.

Po aplikaci: bez řasenky se obejdu v pohodě.
Autor: Michal Protivanský

Můj dojem
Řasy vypadají opravdu skvěle a velmi přirozeně. Bez práce dělají dojem jako nalíčené kvalitní řasenkou – a narozdíl od řasenky se nedrolí, nevytvářejí české šmouhy kolem oka a nemusíte je složitě odličovat.
Trochu mě obtěžovalo, že jsem si na ně musela dávat víc pozor. Protože jsem si nekoupila speciální Xtreme Lashes prostředky, omezila jsem krém na oči, odličovala se mýdlem a vodou a nepoužívala řasenku – i to se dá zvládnout.

Olga po aplikaci
Autor: Michal Protivanský

Autor: Olga Poucheová