Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Pleťový „jojo efekt" a jak mu zabránit

17. března 2017 | 00:00
Prezentace klienta |

Spojení „jojo efekt“ se používá hlavně v souvislosti s váhou – když drastickou dietou zhubnete a pak přiberete ještě víc, než se vám podařilo shodit. Víte ale, že stejný efekt pozorujeme i u pleti, která je dlouhodobě ošetřovaná kosmetikou s chemickými aditivy? Tyto přípravky pleť sice okamžitě zjemní a zkrásní, ale dlouhodobě zhoršují její stav. Jak to udělat tak, abyste zdravou a svěží pleť měla pořád?

Jojo efekt pleti způsobují chemické ingredience, které sice napomůžou opticky vyhladit vrásky, ale zároveň na ní mají negativní vliv, jenž není hned patrný. Všechny chemické konzervanty, parabeny a geneticky modifikované organismy totiž pleť nenápadně, zato výrazně zatěžují. Pokožka musí vynaložit mnoho energie na odbourání chemie, což ji dlouhodobě unavuje. Zároveň si ale na silná chemická aditiva zvyká a vyžaduje jich čím dál víc. A vy se dostáváte do začarovaného kruhu – jakákoliv snaha o nechemickou péči se totiž zprvu projeví zhoršením stavu pleti. To vás odradí a vracíte se zpět k chemii. Dlouhodobé a šetrné řešení je jediné – přechod na přírodní kosmetiku. Chvilku sice budete muset přetrpět to období, kdy si pleť odvyká na chemii a bouří se, ale jakmile si jednou zvykne na přírodní péči, bohatě se vám odvděčí. Přírodní kosmetika má na pokožku blahodárný vliv bez vedlejších účinků a můžete ji bez starostí používat celý život.

Autor: www.salindebiosel.cz

Proč pleti svědčí léčba rostlinami a principy čínské medicíny?

Italská značka Salin se Biosel se už třicet let zabývá vývojem přírodní kosmetiky. Vyvinula netradiční koncept, v němž kombinuje tradiční a ověřené postupy, hlavně fytoterapii (léčbu rostlinami) a principy čínské medicíny. V rámci fytoterapie využívá více než 100 druhů rostlin a jednotlivé esence získává buď z kořenů či kůry stromů, listů nebo květů. Přitom pracuje s energiemi, na kterých se zakládá čínská medicína. Jednoduše řečeno: naše pokožka má určitou energetickou hladinu, kterou je třeba harmonizovat. Trpíte na červené skvrny? Pokožku musíte ochladit (přípravky s esencemi rostlin, které žijí na stinných místech a v chladu (Yin rostliny). Má vaše pleť sklon k vysušování a tvorbě vrásek? Zahřejte ji produkty s ingrediencemi z květin a bylinek, které mají nejblíže slunci (Yang energie). 

Autor: www.salindebiosel.cz

Salin de Biosel radikálně omezuje chemické ingredience a je dokonce vhodný i pro vegany!¨V Čechách se produkty Salin de Biosel prodávají od poloviny března v eshopových lékárnách Dr. Max. Každá pleť vyžaduje určitou péči – ať už vás „trápí“ cokoliv, Salin de Biosel nabízí přírodní řešení.

Pokud vaší pleti chybí energie a potřebujete ji rozzářit, zvolte Bio Energisante Créme s květem máty vonné, kořenem ženšenu, květem lotusu a jojobovým olejem. Vhodný v kombinaci se sérem Yin (chladí, uklidňuje podrážděnou kůži) nebo sérem Yang (rozzařuje a omlazuje pleť).

Autor: www.salindebiosel.cz

Chcete-li se rozloučit s vráskami a mít krásnou a svěží pleť bez použití chemických preparátů, sáhněte po exkluzivním krému Bio Age z řady Bio Age, jejíž jedinečné produkty mají výborné a hlavně dlouhodobé výsledky.

Autor: www.salindebiosel.cz

Trápí vás akné a otevřené póry? Máte problematickou pleť? Pak je pro vás krém Eco Pure z řady Eco Pure, která obsahuje výtažky z levandule a brukve a koloidní zlato, které zklidňuje podráždění, navrací pokožce jemný vzhled a posiluje eko-systém kožních buněk.

Autor: www.salindebiosel.cz

SALIN de BIOSEL exkluzivně nabízí e-shop lékárny Dr. Max

Více informací na oficiálním webu značky www.salindebiosel.cz .