Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Francouzský šarm během několika okamžiků: Probuďte v sobě femme fatale

9. března 2016 | 06:00

Proč muži tolik obdivují Francouzky a ženy se je neustále snaží napodobovat? Dokážou působit rozverně, neformálně a přesto jsou zatraceně sexy. Ale i jejich ledabylý vzhled vyžaduje určitou péči. V čem tedy tkví tajemství jejich dokonalého vzhledu?

Obočí

Jak se staráte o obočí vy? Myslíte si, že kromě vytrhání přebytečných chloupků mu není třeba věnovat žádnou velkou péči? Opak je pravdou! Stačí pár nešikovných škubnutí pinzetou a výraz ve tváři se hned promění. Základem upraveného obočí je jeho tvar, který bude lichotit vašemu obličeji. Pokud máte pochybnosti o své manuální zručnosti, svěřte se do rukou odbornice, která si s neposednými chloupky snadno poradí.

Autor: shutterstock.com


A jak jej tedy upravovat? Stačí dodržovat jeho přirozenou linii a té se držet. Chloupky vytrhávejte vždy po koupeli, kdy je kůže napařená a nebude vás to bolet. Po skončení zkrášlujícího rituálu si daná místa vždy ošetřete pleťovou vodou. Pokud je vaše obočí nevýrazné, sáhněte po hnědém očním stínu nebo tužce na obočí.

Autor: shutterstock.com


Výrazné rty

Chcete-li vypadat opravdu šarmantně, pak vyzkoušejte francouzský styl líčení. To tvoří bezchybná pleť se světlým nádechem a výrazné rty. Zvýrazněné rty mohou být elegantní i sexy zároveň, je důležité sladit rtěnku s ostatním nalíčením, které by nemělo být moc výrazné. Stejné pravidlo platí i pro výběr oděvu. Make-up volte spíše světlý a tváře stačí lehce zvýraznit například meruňkovou tvářenkou. Oči stačí zvýraznit kvalitní řasenkou, popř. doplnit lehkou hnědou či šedou linkou.

Autor: Shutterstock


Sytost a odstín barvy vybírejte podle příležitosti. Syté odstíny rudé a vínové či rtěnky se třpytkami se spíše hodí pro romantický večer s partnerem, než na každodenní nošení do práce. Nebojte se vyzkoušet i neobvyklé odstíny jako je například fialová, kaštanová nebo hnědá – uvidíte sama, jaký odstín vám lépe sedne.

Autor: Shutterstock.com


Co na sebe

Tmavé džíny, černé kalhoty, pouzdrová sukně a kvalitní basic trička – tyto poklady vám v šatníku nesmí chybět. Stejně jako padnoucí sako, kvalitní kabelka a klasické kožené polobotky. Nemusíte být zrovna módní stylistka, abyste tyto kousky zkombinovala, přitom vypadala trendy a cítila se pohodlně.

Autor: Shutterstock


Nedáte-li dopustit na podpatky, investujte do těch kvalitních bot, které vám nebudou ničit nohu. Porozhlédněte se v obchodech se zdravotní obuví, i ty nabízejí pohodlné a zároveň stylové lodičky.

Jaké jsou jarní trendy pro tento rok? To se dozvíte v našem jarním speciálu!

 

Autor: mba
Diskuse ke článku
.
Související články