Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

5 mýtů o epilaci – opravdu se nemáte čeho bát!

14. května 2014 | 00:00
Prezentace klienta |

Epilace přináší oproti klasickému holení jednu obrovskou výhodu, a tou je opravdu dlouhá doba, po kterou budou vaše nohy krásně hladké. Podívejme se na některé z mýtů o epilaci, které mezi ženami často kolují…

1. Epilace nesnesitelně bolí.

Nebojte se, dnešní výrobci moderních epilátorů dělají vše možné pro to, aby nám tuto na první pohled masochistickou činnost zpříjemnili a od bolesti nám ulevili.

 

Dnes již najdeme na trhu epilátory, které konejší pokožku např. masážními vibrujícími válečky, a před epilací navíc můžete pleť ošetřit ubrousky se zklidňujícími a ochlazujícími účinky. Epilace je také mnohem příjemnější namokro při koupeli či sprchování, teplá voda totiž kůži uvolní a zklidní a ta je poté méně citlivá. Pozor ovšem, aby voda nebyla příliš horká, ta by mohla pokožku spíše podráždit!

 

A hlavně, milé dámy – při dlouhodobém pravidelném epilování se budou nepříjemné pocity postupně stále snižovat a pokožka i vy si zkrátka zvyknete!

 

2. Epilace zničí chloupky jednou provždy.

 

Ano, to by bylo krásné, ale bohužel zbavit se chloupků natrvalo zatím stále zůstává pro ženy pouhým snem. Nicméně místo operování se žiletkou několikrát do týdne (což bývá pro některé z nás i poněkud nebezpečná akce) je představa odstraňování chloupků jednou až dvakrát do měsíce určitě mnohem příjemnější, nemyslíte?

 

3. Po epilaci mi naroste ještě více chloupků než předtím.

 

Ve skutečnosti díky dermatologickým testům víme, že se počet chloupků nezvyšuje, naopak se může díky opětovnému odstraňování chloupků i s kořínky ještě snižovat. A k tomu ještě přidejte fakt, že až chloupky znovu vyrostou, budou tenčí a jemnější než po holení.

 

4. Chloupky mi po epilaci ztmavnou.

 

Barva chloupků se rozhodně nezmění, možná vám budou připadat tmavší, protože po vyrostení nebudou zesvětlené sluníčkem či kosmetickými přípravky. Ale zase jich bude na pohled méně, protože chloupky budou dorůstat postupně.

 

5. Po depilaci zarůstají chloupky.

 

Občas se nějaký ten chloupek zkroutí, zarůstá zpět směrem ke kořínku a vytvoří tak hrbolek, který může někdy bolet. Pokud však budeme pravidelně provádět peeling pokožky, můžeme se tomuto jevu zcela vyhnout. Jen dbejte na to, abyste peelingem netrápily pokožku těsně před nebo po epilaci, to by pro ni bylo opravdu příliš náročné.

 

A pár rad pro hladké nohy na závěr:

 

-          Pokud se zbavujete chloupků nasucho, před epilací se vykoupejte či osprchujte a poté nohy důkladně vysušte. Před tím, než s odstraňováním chloupků začnete, můžete ještě pokožku ošetřit speciálními pečujícími ubrousky. Epilujte vždy proti směru růstu chloupků.

 

-          Při epilaci namokro ve vaně se položte alespoň na 5 minut do vody a poté chloupky odstraňujte tak, že strojek i nohy budete mít zcela ponořené pod vodou. Ve sprše dbejte na to, aby byla pokožka opravdu zcela mokrá, a vypomoci si můžete také použitím sprchového gelu.

 

-          Kůži po epilaci zklidněte promazáním tělovým olejem či mlékem, odvděčí se vám hebkým vzhledem.

 

-          Je lépe provádět epilaci večer, při případném podráždění se pokožka do rána stihne zklidnit.

 

-          Nezapomínejte na pravidelný peeling, abyste se vyhnula zarůstání nezbedných chloupků.

 

Božské tělo