Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Horké léto v práci: Jak si ho užít?

30. července 2008 | 05:00

Žhavé sluneční paprsky, teploty nad třicet ve stínu, dovolená daleko, stůl v kanceláři plný lejster, která stejně jako sluníčko venku nepočkají. Co s tím?

Blesk má pár tipů, jak horké dny v práci nejen přežít, ale i bez dovolené si užívat skvělého léta.

Cesta do práce úplně jinak

Proč se mačkat v dopravních prostředcích? Vytáhněte kolo, nasaďte přilbu a jeďte do práce jinudy, než jste zvyklí. Budete tam dřív a vaše pracovní výsledky budou určitě úžasné. A ještě uděláte hodně pro svou figuru. Půlhodinkou jízdy na kole se spálí 135 až 345 kalorií! Nebo přijeďte do práce na kolečkových bruslích. To za hodinku jízdy spotřebujete až 476 kalorií. Procházka cestou do práce taky s psychikou dokáže hotové divy.

Místo oběda porce slunce

Na oběd běžte s kolegy do restaurace se zahrádkou. Než číšník přinese jídlo, můžete ve stínu slunečníku stihnout i docela uvolněnou pracovní poradu. Pár minut přetaženou pauzu na oběd šéf jistě odpustí, když se do kanceláře vrátíte doslova nabití energií. Neobědváte? Tak běžte s kolegou na půl hodiny třeba na lodičky! Nebo sama někam stranou, kde to opaluje. Půl hodiny na sluníčku je dávka, proti které lékaři nic nemají.

Večerní koktejl jako tečka

Když odpoledne 'padla', sluníčko je ještě vysoko a do večera se toho dá hodně stihnout. Co hodinka tenisu nebo procházka v lesoparku? Aktivní pohyb uvolňuje hormony dobré nálady - endorfiny - a odpolední sluníčko opaluje, ale už nespaluje. Nebo si běžte zaplavat! Plaváním se spalují kalorie i pěkně formuje postava. Čím horký pracovní den ukončit? Lahodný ledový drink může být důstojnou tečkou.

Autor: Alena Sobotková