Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

ZOO Brno

30. června 2008 | 13:32

Do brněnské zoologické zahrady se vypravila naše produkční Veronika Pohanková. Zjistila, že na prohlídku téhle zoo si musíte vyhradit alespoň půl dne. Její areál se rozkládá na 65,5 hektarech a přístupná pro veřejnost je od roku 1953. Je tu k vidění přes 300 druhů zvířat.

Parkoviště přímo u zahrady je menší, ale asi 100 metrů od ní je prostor, kde lze zaparkovat. Máte-li malé děti, připravte se, že terén je do kopce a zahrada rozlehlá. Momentálně v zahradě pokračuje rekonstrukce, ale jinak lze využít vláček.

Tropy i Divoký západ
V horní části nejdříve navštivte Tropické království. Po prohlídce hadů, ještěrů a želv si odpočiňte na zahrádce u občerstvení (nealko cca 25 Kč, voda 15 Kč, párek v rohlíku 12 Kč). Děti si mezitím zaskáčou na trampolíně. Další zastávkou je pavilon exotických ptáků při cestě na Safari se zebrami, žirafami a pštrosy. A kousek odtud na vás čeká divoký západ s bizony a indiánskou osady. Pak je čas udělat delší přestávku – třeba uvítáte venkovní posezení u Dětské zoo (U velblouda nealko 25 Kč, Starobrno 20 Kč, pizza 225g 32 Kč, hranolky 17 Kč).

Dětská zoo
Když zatoužíte po troše oddechu, třeba uvítáta venkovní posezení u Dětské zoo ("U Velblouda" nealko 25 Kč, Starobrno 20 Kč, pizza 225g 32 Kč, hranolky 17 Kč). Děti se tu mohou vydovádět na prolézačkách, pohladit si kozu, králíka, prasátko a svézt se na poníkovi. Jen pozor, i když jsou zvířátka zvyklá na lidi, hlídejte si své drobečky a nechte je krmit zvířátka jen pod dozorem.

Ochlazení u medvědů
Děti se tu mohou vydovádět na prolézačkách, pohladit si kozu, králíka, prasátko a svézt se na poníkovi. Jen pozor, i když jsou zvířata zvyklá na lidi, dávejte na své drobečky pozor a nenechte je krmit zvířátka. A je načase posunout se dál. V dolní části zahrady už na vás čekají roztomilí a dovádiví lední medvídci, na které trpělivě dohlíží jejich matka. Pak projdete kolem expozice bobrů a indiánské chýše a prohlídku zakončíte v Tygří skále, kde vás určitě ohromí majestátní tygr.

Pomůže vám
Celý komplex je převážně zasazený mezi stromy, takže i v létě je procházka zahradou příjemná. Asi 100 metrů od vstupu je restaurace "U tygra" s toaletami, ale rozhodnete-li se nejdříve pro prohlídku horní části zahrady, najdete občerstvení i tam.

Otevírací doba:

Otevřeno je po celý rok každý den

Duben – září: 9 – 18 hod
Listopad – únor: 9 – 16 hod
Březen a říjen: 9 – 17 hodin

Pavilony a občerstvení se zavírají hodinu před zavírací dobou zoo.

Vstupné:

Dospělí: 80 Kč
Děti, senioři: 40 Kč
Rodinné vstupné (2 dospělí + 2 – 3 děti): 200 Kč.
Fotoaparát: 10 Kč a videokamera 20 Kč.

Vstup se psy povolen na vodítko za poplatek 20 Kč.

Více informací: www.zoobrno.cz

Autor: Veronika Pohanková
Klíčová slova: bpž;bpz;zoo;brno;
Související články