Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

ZOO Ústí nad Labem

27. června 2008 | 14:19

Severočeská zoologická zahrada letos oslavila právě 100 let od svého vzniku. První obyvatelé zoo, kteří vás uvítají, jakmile vejdete dovnitř spodní bránou, jsou roztomilí tuleni.

Hned u vstupu jsou toalety a budova s občerstvením a posezením. Nemusíte se tu bát předražených dobrůtek. Například za párek v rohlíku zde zaplatíte lidových 16 Kč a ledová káva vás vyjde na 19 Kč.

Anakonda i piraňa
V žádném případě byste neměla vynechat návštěvu exotária. Naleznete zde skutečně nádherná exotická zvířata. Od obrovské anakondy, která je nádherná, i když trochu nahání strach, až po dravé piraně. Většina zdejších obyvatel s námi příliš nekomunikovala, ale přeci jen jsme tu našli několik zvířat, která nás poctila svou přízní. Chvilku ze svého drahocenného času nám věnovaly zvědavé surikaty, které nám dokonce i zapózovaly.

Jste větší než medvěd?
Výběh s nádhernými na pohled plyšovými medvědy nás okouzlil. Při své návštěvě byste ho určitě neměla vynechat. Žijí zde čtyři medvědi malajští a jmenují se Bibi, Kubula, Ajči a Imro. Hned za jejich výběhem je vchod do pavilonu velkých šelem. Než však do pavilonu vejdete, změřte si na siluetách na budově, jak velcí (malí) jste oproti medvědům.

Po svých nebo vláčkem
Ústecká zoo nenabízí procházku po rovince, a tak počítejte s tím, že pokud budete chtít vidět třeba slony nebo zebry, budete šlapat hezky do kopce. Nezkazí vám to však náladu, protože stále je na co se dívat. Můžete se však rozhodnout, zda chcete absolvovat prohlídku po svých, anebo raději pojedetevláčkem. Za ten je ovšem příplatek.

Vzhůru za dinosaury
Pro děti jsou na každém rohu připraveny houpačky, klouzačky a další zpestření, pokud je náhodou zvířátka přestala bavit. Navíc se se svými ratolestmi pro zábavu a pro ponaučení můžete vrátit v čase a projít si stezku dinosaurů.

Otevírací doba a vstupné:

Otevřeno je po celý rok každý den.

Letní sezóna (1. 4. – 31. 10.) 8–18 hod
Dospělí: 100 Kč
Děti, studenti, důchodci: 50 Kč
Rodinné vstupné (2 dospělí a 2 děti): 270 Kč
Poplatek za psa na vodítku: 20 Kč

Zimní sezóna (1. 11. – 31. 3.) 9 – 16 hod
Dospělí: 80 Kč
Děti, studenti, důchodci: 40 Kč
Rodinné vstupné (2 dospělí a 2 děti): 220 Kč
Poplatek za psa na vodítku: 20 Kč

Více informací na: www.zoousti.cz.

Autor: Milada Fialová
Související články