Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

ZOO Praha

24. června 2008 | 14:51

Jedna z nejznámějších českých zahrad vás vždycky nadchne. Pražská ZOO zahájila letos už 77. sezónu a připravila pro vás nové expozice krokodýlů, lam, hyen a papoušků a mnoho dalších překvapení.

Lákají vás exotické dálky? Zveme vás na výlet do odlehlých koutů světa, při kterém ale vůbec nepřekročíte hranice naší země. Stačí se vypravit do některé z našich úžasných zoologických zahrad.

Abychom vám mohly povědět, jaké zajímavosti vás v nich čekají, jaká je otvírací doba i kolik peněz si máte připravit na vstup, vypravily se do těch největších z nich i naše redaktorky.

Dnes se s námi můžete vypravit do pražské zoologické zahrady.

Víkendový "zoobus"
Od dubna do září se můžete o víkendech dostat do zoo speciálními zoobusy. Jezdí každých 10 minut na trase Nádraží Holešovice – Troja a jsou zdarma.


Trojská karta
Tato novinka vám umožňuje zvýhodněný vstup do zoologické i botanické zahrady a Trojského zámku. Její cena je pro dospělé 250 Kč, pro děti od 6 do 15 let 130 Kč a rodinná stojí 650 Kč.

Noční procházky s průvodcem
Během srpna máte možnost vidět zoo v noci. Musíte se ale objednat předem. Taková prohlídka vyjde dospělé na 200 Kč a děti na 110 Kč.

Krmení a setkávání se zvířaty
V létě se každý den podle pravidelného harmonogramu koná setkání u vybraných druhů zvířat nebo návštěvníci mohou sledovat jejich krmení. V 11 hodin si nenechte ujít krmení tučňáků, ve 14.45 cvičení nebo koupání slonů, anebo se v 15.00 zúčastněte programu vzdělávacího centra Žáby bijí na poplach. Záleží jen na vás.

Cesta parníkem
Od května do října se do zoo můžete vydat také parníkem z Rašínova nábřeží. Báječná plavba přes celou Prahu až do Troje trvá 75 minut. Jedna cesta vás přijde za dospělého na 140 Kč, za dítě 70 Kč. Zpáteční cesta stojí dospělé 220 Kč a děti 100 Kč. Zoo Dvůr Králové Jedna z nejkrásnějších zahrad u nás se nachází v podhůří Krkonoš, v okrese Trutnov. Je domovem pro téměř dva a půl tisíce živočichů z různých kontinentů. V klasické části můžete obdivovat tropické pavilony: Vodní a Ptačí svět.
Nenechte si ujít zajímavé zvíře okapi, které chová zdejší zoo jako jediná ve střední Evropě.

Více informací najdete na www.zoopraha.cz.

Autor: Lenka Němečková
Související články