Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Chraňte děti před sluncem

13. června 2008 | 08:32

Letní sluníčko pálí a láká naše děti ven za hrami, sportem a za dobrodružstvím.

Určitě myslíte na to, aby pobyt venku byl pro děti bezpečný. Víte, že před slunečními paprsky je můžete chránit nejen krémy s ochrannými UV filtry, ale i oblečením? Už i na našem trhu najdete trička a jiné sportovní oblečení, které nabízí spolehlivou ochranu před škodlivým UV zářením. Dokonce i slunečníky, které jsou v nabídce doplňků ke kočárkům, mohou mít UV filtr a lépe tak ochrání vaše miminko. Při výběru rozhodně stojí za to všímat si těchto údajů. U oblečení výrobci zaručují funkční ochranu i po vyprání, nebo po mechanickém namáhání, ale i ve vlhkém stavu, případně při napínání během různých tělesných aktivit.

Víte, že před slunečními paprsky můžete své děti chránit nejen krémy s ochrannými UV filtry, ale i oblečením?
Autor: archiv firmy Cherokee

V čem vlastně ochrana proti UV záření spočívá? Jaké vlastnosti má takové oblečení?
Výrobce prádla Klimatex využívá polypropylenové vlákno, které umožňuje rychlý odvod vlhkosti. Prádlo má minimální nasákavost (vlákno neabsorbuje vodu, tudíž nestudí jako propocená bavlna). Dále je odolné vůči bakteriím a plísním, vlákno je chemicky netečné a z hlediska zápachu neutrální. Nízká tepelná vodivost chrání před vnější teplotou (teplem i chladem), proto prádlo v létě chladí a v zimě hřeje. Prádlo z polypropylenu má permanentní UV filtr č. 7., hodí se i pro alergiky, je zdravotně nezávadné. Výrobce provádí speciální testy i v kategorii pro děti do 3 let.

NAŠE TIPY

* Soupravu s ochranným faktorem 50 z příjemně měkkého mikrovlákna koupíte v Tchibu za zhruba 500 Kč. Snadno a rychle schne.

* Čepice s ochranným faktorem 50 má navíc extra dlouhý zadní díl na ochranu šíje. Tchibo, asi 230 Kč

* Pulover Alegro z polypropylenového je lehký, rychleschnoucí a chrání před slunečními paprsky. Více informací na: www.klimatex.cz.

 

Autor: lap
Související články