Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Adiós oktomámo! Mexičanka čeká 9 dětí

Prvenství zatím měla Nadya Suleman se svými osmerčaty
28. dubna 2012 | 13:46

Šest holčiček a tři chlapci se narodí už za měsíc. Pokud vše dobře dopadne, půjde o jeden z nejpočetnějších porodů, jaké kdy byly registrovány. Mexičanka Karla Vanessa Perez by tak pokořila i slavnou matku osmerčat Nadyu Suleman. O případu rekordního mnohočetného těhotenství nyní informovala mexická televizní stanice Televisa.

„Je ještě příliš brzy přemýšlet o jménech,“ řekla médiím nastávající maminka. „Teď hlavně doufám, že všechno dobře dopadne,“ dodala. Věk nastávající supermaminky televizní stanice neuvedla. O ženě se pouze ví, že pochází ze severovýchodního státu Coahuila u hranic s Texasem a je hospitalizována v nemocnici jeho hlavního města Saltilla.

Perez podstoupila léčbu na podporu plodnosti, která vedla k vícečetnému těhotenství. Podle zprávy agentury Notimexu má porodit 20. května. Agentura zároveň uvedla, že úpěšný porod devaterčat by byl jedním z nejpočetnějších porodů, jaké byly dosud registrovány.

V roce 2009 porodila žena z Kalifornie osmerčata, a zasloužila se tak o mediální senzací. Řeč je o Nadye Suleman (37). V lednu přivedla na svět císařským řezem osm dětí, jenž počala rovněž umělým oplodněním. Suleman, která už tehdy byla matkou šesti potomků, pak se svými 14 dětmi dokonce natáčela vlastní reality show, kde předváděla, jak se početné rodince žije. Přiznala také, že ne vždy je to jednoduché.

„Jediný způsob, jak se s tím vším dokážu vyrovnat, je zamknout se v koupelně a plakat. Někdy tam sedím celé hodiny. Na záchodě třeba i obědvám. Jsou dny, kdy myslím na sebevraždu, nemůžu si pomoci,“ popsala tehdy svoji situaci Američanka, která se se zoufalou finanční situací potýká dodnes.

Početná rodina čítající 14 dětí a jednu matku jde na procházku
Autor: profimedia.cz

Autor: ČTK, INT, vk, lena