Pátek 10. května 2024
Svátek slaví Blažena, zítra Svatava
Polojasno 19°C

Pavlík se narodil na Vánoce v autě!

Šťastná máma se svými dětmi Míšou (3) a Pavlíkem (3 týdny)
15. ledna 2011 | 06:30

Šárka Průchová (31) na porod svého druhého miminka jen tak nezapomene! Nestihla totiž dojet s manželem Jindřichem (31) do benešovské nemocnice a chlapečka Pavlíka porodila přímo na zadním sedadle Opelu Astra! A aby toho nebylo málo, miminko přišlo na svět přímo na Štědrý den. Třítýdenního chlapečka nyní ukázala Blesku.

Rodina měla termín porodu stanovený na 27. prosince. Na Štědrý den ráno však maminka cítila bolesti. „Tlakům v břiše jsem nevěnovala nejprve žádnou pozornost. Před osmou už jsem začala krvácet a zavelela jsem k okamžitému odjezdu. Dcerku Míšu (3) jsme odvezli k babičce a manžel uháněl do nemocnice,“ vypráví Šárka. Té však jen sedm kilometrů před porodnicí bylo jasné, že na sál to už nestíhá.

„U Olbramovic mi praskla plodová voda, manžel zastavil na autobusové zastávce. Pomohl mi na zadní sedadla a já už cítila Pavlíkovu hlavičku. Muž mi zatlačil na břicho a rázem byl malý na světě,“ vypráví, jak Pavlík přišel na svět. Manžel Jindřich se navíc zachoval jako zkušený porodník.

Novorozeně obrátil hlavou dolů, protože si loklo plodové vody. „Když se Pavlík rozplakal, rozplakali jsme se štěstím také,“ říká maminka. Dítě přišlo na svět, když teplota sahala k minus deseti stupňům Celsia. Tatínek Pavlíka zabalil a společně všichni čekali na sanitku. Mamince i Pavlíkovi se pár týdnů po porodu daří dobře.

Autor: js, Krvs