Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Obrovská rodina: Máme 18 dětí a další je na cestě!

Rodina Batesových potřebuje pět ložnic, osm koupelen a dvě kuchyně
11. listopadu 2010 | 09:51

Dětí není nidky dost! Tímto krédem se zřejmě řídí americká rodina, která se může pochlubit tím, že čítá 20 členů! »Superrodiče« Batesovi z Tennessee tak v současné době vychovávají už osmnáct (vlastních) dětí. Jejich nejstaršímu potomkovi je 21 let, nejmladší dítě má dva týdny.

Tím však Batesovi nekončí a do své už tak rozvětvené rodinky očekávají další přírůstek, v pořadí už devatenáctý... „Budeme jich mít mnohem víc,“ nemá dost otec Gil Bates (45).

„Děti jsou požehnání a nám bůh požehnal mnohokrát,“ dodává šťastně. „Milujeme děti, každé přináší do rodiny novou radost,“ libuje si aktivní rodička Kelly Bates (43), která posledního potomka povila před dvěma týdny.

Nepřetržitě těhotná

Za prvních patnáct let jejich třiadvacetiletého manželství byla těhotná prakticky nepřetržitě. „Původně jsem děti mít vůbec nechtěla, nebavilo mě se o ně starat. Chtěla jsem budovat kariéru, ale bůh mě změnil,“ líčí svůj přerod v profesionální matku Kelly.

Táta Gil musí neustále rozšiřovat jejich dům, který už má pět ložnic, osm koupelen, dvě kuchyně, velkou jídelnu, jesle a jednu učebnu. Oblečení si Batesovi šijí sami. Obejdou se také bez televize, raději hrají na hudební nástroje a zpívají. O víkendech chodí zpívat ke starým lidem domů.

Zatímco Kelly funguje doma jako učitelka a máma, Gil spravuje firmu, která se zabývá prořezáváním stromů pro jejich lepší růst. A má se co ohánět, už za několik měsíců přivítají v rodině 19. dítě!

VÝZVA

Máte velkou rodinu? Vychováváte s manželem či partnerem více než pět dětí? Vaše příběhy nás zajímají. Pište na prozeny@blesk.cz.

To jsou oni. Rodinka, která má 18 dětí a další je na cestě
Autor: profimedia.cz

Autor: INT, dis