Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

S kým spolupracujeme?

Srdce pro děti
17. října 2011 | 11:36

Partnerskou organizací projektu Blesk Srdce pro děti je obecně prospěšná společnost Život dětem, nezisková organizace s více než desetiletou historií.

Posláním obecně prospěšné společnosti Život dětem je pomáhat vážně nemocným a postiženým dětem v rámci celé České republiky. Pracovníci Života dětem se denně potýkají s lidským neštěstím (jedná se především o neštěstí dětí, které jsou odkázány na lékařskou pomoc) a snaží se pomoci dětem hlavně formou zkvalitnění zdravotnické a přístrojové techniky na dětských odděleních, kterou lékaři potřebují k tomu, aby děti mohli řádně a šetrně léčit. Současně ve velké míře pomáhá vážně nemocným dětem v domácí péči svých rodičů, ke kterým patří především děti nemocné mozkovou obrnou, mukopolysacharidózou, spinální svalovou atrofií a dystrofií, děti s onkologickým onemocněním, nemocí EB tzv. „motýlích křídel“, cystickou fibrózou, syndromem krátkého střeva, celiakií, autismem a dalšími onemocněními.

Obecně prospěšná společnost Život dětem žadatelům neposkytuje finanční prostředky. Veškerou přístrojovou, zdravotnickou techniku a další vybavení a zařízení, které žadatelé požadují nakupuje společnost od dodavatelských společnosti přímo a následně daruje obdarovaným subjektům a jednotlivcům. Důvodem je ochrana získaných finančních prostředků před zneužitím.

Obecně prospěšná společnost Život dětem  působí v České republice 13 let,  díky podpoře laskavých dárců zakoupila od počátku své činnosti zdravotní techniku a další potřebné vybavení a pomůcky pro vážně nemocné děti v domácí péči svých rodičů, dětská oddělení nemocnic po celé České republice a další dětská zařízení pečující o nemocné děti v celkové výši 124  738 659 Kč. Na pomoc těm nejmenším organizuje nejrůznější akce a projekty až po náročný každoroční předvánoční benefiční galavečer Srdce pro děti v přímém přenosu na TV Prima, na kterém velmi úzce spolupracuje s deníkem Blesk.

 

Velkým přáním o.p.s. Život dětem je, aby se podařilo vyléčit všechny děti na celém světě a rodily se již jen zdravé děti.

Video se připravuje ...