Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Oblačno 22°C

Dobročinná aukce kytary Petra Nagyho!

Fotografie
8. ledna 2009 | 17:04


Už 19.1. se od 9.00 do 17.00 bude konat na našich stránkách dobročinná aukce. Dražit budeme legendární kytaru Petra Nagyho, se kterou složil hit Kristínka iba spí. Výtěžek aukce bude věnovaný nadaci Srdce pro děti.


Příběh slavné kytary

Je to první profesionální kytara Petra Nagyho. Vlastní ji už 25 let, tedy celou svou profesionální hudební kariéru. Petr ji koupil od kytaristy skupiny Elán, Jana Baláže, když byl ve finanční tísni, protože byl těsně po rozvodu. Nebýt této události, kytaru, zakoupenou ve Švédsku, by dle svých slov Jan Baláž nikdy neprodal.

V roce 1983 písníčkář Peter Nagy na této kytaře složil svůj nejznámější hit - Kristínka iba spí. Se samotnou kytarou poté koncertoval více než 1000x a dnes patří na první místo relikvií jeho hudební kariéry. Protože Peter letos slaví 25 leté výročí na scéně československé popmusic a vydává speciální dvojalbum, rozhodl se tuto kytaru věnovat na dobročinné účely.

Přesný model kytary je Ibanez JUMBO model M-340 AV, v sběratelských katalozích ji najdete pod číslem H 790214 a je jí zhruba 30 let.

Více informací o Peterovi Nagym naleznete na adrese www.peternagy.eu .

272128:gallery:true:true

Autor: red
Diskuse ke článku
.
Související články
Video se připravuje ...