Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Páry usilující o potomka často uspějí o Vánocích

Fotografie
20. prosince 2009 | 09:56

Páry, které se příliš upínají na početí potomka, mají mnohem větší šanci uspět ve vánočním období a konečně počít.

Při shánění dárků, nakupování spousty jídla, pečení cukroví a vánočním uklízení se totiž žena soustředí na úplně jiné věci a psychický blok, který brzdí početí, pomine.

Řada párů s tím podle odborníků prý má zkušenosti. Vědecky není prozkoumáno, proč se jim podařilo počít, když přeorientovaly své soustředění jiným směrem, ale nejspíš se tak stalo díky psychice.

"Není známo, proč u nich došlo k početí až tehdy, když přeorientovali svoje soustředění jiným směrem, ale nejspíš se tak stalo díky psychice. Ta má někdy netušenou sílu," vysvětlují odborníci.

Pokud je stres z předvánočních příprav příliš velký, může mít i opačný účinek. Těžce stresovaná žena nepočne, proto pokud chce počít, měla by si užívat vánočních příprav s mírou. Vánoce nebudou méně slavnostní, když místo deseti druhů cukroví upeče jen tři. Podobně není třeba gruntovat celý byt do hygienicky sterilní podoby. Stačí běžná očista, kterou žena věnuje bytu každý týden.

Pár, který se těchto rad nedrží, padne vysílením po slavnostní večeři na gauč a místo plození potomka usne u televize. A s početím musí čekat až na příští Vánoce.

Autor: ČTK, am
Klíčová slova: početí, těhotenství, vánoce
Diskuse ke článku
.