Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Denní tábor

18. července 2008 | 13:12

Odmítá vaše dítko odjet na tábor? Nebo se vám některý z prázdninových plánů sesypal jako domeček z karet a vy nevíte, jak svého potomka zabavit?

Děti rodičů, které se z pracovních důvodů nemohou věnovat své omladině celé prázdniny, nejsou odkázány na bezcílné potulování po ulicích nebo vysedávání u počítačů. Zejména ve větších městech se pro ně může stát příjemným útočištěm příměstský denní tábor. Tato netradiční forma letního tábora je po ruce jako náhrada za péči rodičů nebo ochotné babičky. Nabízejí dětem program, při kterém se celý den mohou bavit se svými vrstevníky. Přespávají doma, ale během dne, kdy vás zaměstnávají pracovní povinnosti, je o ně postaráno.

Co se tam odehrává?
Jak takový program vypadá? Například Dětský letní tábor Sluníčko v Areálu O2 Žluté lázně v Praze nabízí rozpracovaný program, tak aby si každé dítě mohlo zvolit oblíbenou a srdci blízkou aktivitu. Obsahuje výuku angličtiny nenásilnou formou i sport, například plážový volejbal, fotbal v kleci na písku, nohejbal, stolní tenis, stolní fotbal, zdolávání horolezecké stěny, bruslení na in-line bruslích. Na své si přijdou děvčata i kluci, kteří nejsou vyloženě sportovně založení. Výtvarně orientované děti se zase určitě zabaví v dětské výtvarné dílničce. Populární formou se děti ponoří i do různých období naší historie. Za zmínku stojí středověké rytířské souboje v režii profesionálních šermířských skupin. Pod vedením odborného instruktora pro hypoterapii je čeká jízda na koni.

Bezpečnost i strava jsou zajištěny
Podobné projekty nejsou jen výsadou hlavního města. Bývají určeny dětem od 4 do 12 let a zajišťují je domy dětí a mládeže, zpravidla v týdenních turnusech. Nebojte se informovat na vedoucí, kteří se budou starat o zábavu a spokojenost vašich dětí. Měli by mít odpovídající zkušenosti i vzdělání. Na táboře musí být samozřejmě zajištěna bezpečnost dětí, stejně jako strava, pitný režim a zdravotník.

Autor: lap
Související články