Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Testovali jsme za vás: Dětské přesnídávky

10. března 2008 | 13:45

Ovocné dětské přesnídávky jsou oblíbenou lahůdkou většiny dětí. Naše redaktorka Laďka pro vás otestovala ty jablečné.

Děti by je jedly nejraději k snídani, k obědu i k večeři a dospělí jim občas tiše závidí. Vždyť této ovocné lahůdce odolá jen málokdo. Proto je dobré vědět, jak která přesnídávka chutná.

 

Značka: Hero Sunárek jablková, 200 g

Orientační cena: 19,90 Kč

Výsledek testu: výborná

I když je cena této přesnídávky poměrně vysoká, má nejvyšší hmotnost a u strávníků boduje i svou vynikající chutí a hustou konzistencí. Překvapila 100% obsahem jablek, je bez přídavku cukru a soli a má přirozený obsah sodíku. Neobsahuje aromatické, chemické ani konzervační látky nebo umělé barvivo. Je určená dětem od ukončeného 4. měsíce věku.

Naše hodnocení: ****

 

Značka: Hipp, jablková s hruškami, 125 g

Orientační cena: 21,90 Kč

Výsledek testu: nejmenší

Vzhledem k uvedené hmotnosti 125 g jde o nejmenší ze zkoušených výrobků. I když nejde jen o čistě jablečnou chuť, protože obsahuje také hrušky, trochu nás překvapila neutrální chuť. Nebylo by fér porovnávat poměr jablek a hrušek, ale rozeznali jsme malé kousky ovoce. Je obohacená o vitamin C, je bez přídavku cukru, bez lepku a přirozeně homogenizovaná. Je určená dětem od ukončeného 4. měsíce věku.

Naše hodnocení:**

 

Značka: Hamé Hamánek, jablková, 190 g

Orientační cena: 11,90 Kč

Výsledek testu: zelená

Obrázek na obalu signalizuje jablka odrůdy Golden delicius, díky kterým má nakyslou chuť. Obsahuje 60 % jablečné dužniny, navíc ještě vodu a cukr, kyselinu citronovou a askorbovou. Je zahuštěná kukuřičným modifi kovaným škrobem. Je bez lepku, chemických a aromatických látek i bez umělých barviv. Je doporučená dětem od ukončeného 4. měsíce věku.

Naše hodnocení: **

 

Značka: Hello Včelka Mája, jablková, 190 g

Orientační cena: 8,50 Kč

Výsledek testu: nízký podíl jablek

Jablečné pyré je obohaceno vitaminem C. Podíl jablečné dřeně je jen 35 %. Výrobek obsahuje vodu, přidaný cukr, modifikovaný škrob. Neobsahuje chemické konzervanty, lepek, umělá barviva ani umělé aroma. Má sladkou chuť, kterou však způsobuje přidaný cukr, což není až tak žádoucí. Určeno dětem od ukončeného 4. měsíce věku.

Naše hodnocení: ** Značka:

Clever jablečná, 190 g Orientační cena: 8,50 Kč

Výsledek testu: příjemně nakyslá

Přesnídávka dobře chutná, je spíš nakyslá než sladká, a snad právě proto je chuťově velmi blízká jablkům. Má hladkou jakoby pudinkovou konzistenci, bez kousků ovoce, což je spíše pozitivum vzhledem k věkové skupině strávníků (od ukončeného 4. měsíce věku). Obsahuje 94 % jablek, je obohacena vitaminem C. Nenajdete v ní chemické konzervanty ani aromatické látky, neosahuje lepek.

Naše hodnocení: ***

 

Značka: Alnatura Bio, 190 g

Orientační cena: 29,90 Kč

Výsledek testu: kyselejší

Výrobce garantuje na obalu kvalitu bio, tomu odpovídá i nejvyšší cena mezi testovanými výrobky. Obsahuje jablečnou dřeň, vodu, jablečnou šťávu a je zahuštěná rýžovou moučkou. Má překvapivě výraznou, poněkud nakyslou chuť, sametově hladkou konzistenci a trochu nevábné zbarvení, které bývá pro bio výrobky typické. Je určená dětem od ukončeného 4. měsíce věku.

Naše hodnocení: ***


Stupeň hodnocení: * neuspokojivé, **** výborné

Poznámka: Test má pouze informační charakter a je určen spotřebitelům. Výrobky zkoušela redaktorka Ladislava Protivanská

Související články