Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Jitka Kocurová: „ Rozhodně bych nešetřila na aktovce!“

3. září 2015 | 00:00

Modelka, moderátorka a herečka Jitka Kocurová (36) se na veřejnosti moc neukazuje. Je to především tím, že má šťastné manželství a spokojenou rodinu, se kterou tráví téměř veškerý volný čas. Nyní se ale začíná připravovat se synem Tomášem (5) na nástup do školy, který ho čeká příští rok.

1.      Jak trávíte léto?
Nejlépe, jak si umím představit. Se svojí rodinou! Jsme sportovní rodina, takže navíc aktivně a především doma v Čechách. Jezdíme na výlety, hory a chalupu.

2.      Jak se připravuje Tomášek na školní výuku?
Tomík chodí do sportovní školky Človíček a letos po prázdninách právě nastupuje do přípravky na školu. Rozhodně mu chceme s manželem dopřát lepší vzdělání, než jaké jsme měli možnost získat my. V dnešní době, kdy jsou neomezené možnosti, stále přemýšlíme, co pro něj bude to nejlepší. Chceme mu vybrat takovou školu, aby se hodně naučil, ale aby ho to i bavilo. Snad už jsem takovou našla!

3.      Myslíte, že pro něj bude velký šok, zvyknout si na režim a pravidla, která ve škole panují?
Doufám, že ne. Je velmi zvídavý a učenlivý, proto myslím, že se bude o všechno zajímat. Jen si přeju, aby měl štěstí na hodnou paní učitelku. Z vlastní zkušenosti vím, že to je v podstatě to nejdůležitější.

Autor: Archiv Jitky Kocurové

4.      Co si myslíte, že ho bude ve škole bavit?
Miluje různé pokusy a objevy, takže mu určitě půjde matematika. Také pěkně kreslí a zpívá. Pokud ale bude po mně, tak ho nebude bavit čeština a pokud bude po manželovi, bude ji naopak zvládat bravurně.

5.      Připravujete se s ním na zápis do 1. třídy?
Rozhodla jsem se, že se s ním připravovat nebudu. Nechci ho nijak stresovat, on to určitě zvládne.

6.      Výbava pro prvňáčka je většinou finančně náročná. Na čem by maminky podle vás rozhodně neměly šetřit?
Určitě si budu dávat pozor na výběr aktovky, aby záda těch našich drobečků trpěla co nejméně. Jinak budu ale vyčkávat na to, co po nás budou chtít ve škole. Vše se dá dokoupit v průběhu roku. Kupovat věci dopředu mi přijde zbytečné.

Autor: Archiv Jitky Kocurové

7.      Schvalujete školní uniformy?
Myslím, že to má něco do sebe. Ale aby si děti nezáviděly a mělo to ten správný efekt, tak by se musely zakázat i iPady a iPhony i jiné nejmodernější vychytávky a lákadla pro děti. Jinak je efekt „nezávidění si“ úplně na nic.

8.      Bude váš syn chodit na klasickou státní školu nebo jste mu vybrala nějakou soukromou?
Zatím vše nasvědčuje tomu, že Tomík bude chodit do sportovní atletické školy. Náš syn je totiž velký sportovec, tak věříme, že tato cesta pro něj bude ta nejlepší.

9.      Jak vzpomínáte na školní léta vy?
Základní škola pro mě byla trochu trnitá právě díky paní učitelce, ale na střední školu vzpomínám s úsměvem na rtech. Tu jsem měla snad tu nejlepší, co jsem si mohla přát! Mám nádherné vzpomínky na všechny profesory, ředitele a dokonalou paní správcovou.

Autor: Archiv Jitky Kocurové

10.   Máte nějaký vtipný nebo traumatizující zážitek ze školy?
Vtipných mám hodně, ale vzhledem k tomu, že jsou vtipné pouze pro mé bývalé spolužáky a profesory, publikovat se nedají. No a k těm traumatizujícím bych se nerada vracela. Je to už dávno.

11.   Sportujete se synem? Jaká společná aktivita vás nejvíce baví?
Žijeme sportem! Syna nejvíce baví lyžovat, jezdit na kole, hrát golf, plavat a veškeré atletické disciplíny. Sportovním aktivitám se věnujeme každý den.

12.   Myslíte si, že dnešní rodiče vedou děti ke sportu málo a nechávají je raději sedět doma u počítače?
Vím, že se to děje, ale my se naštěstí obklopujeme takovými známými, kteří jsou sportovci a vedou k tomu i své děti, takže s tím osobní zkušenosti nemám.

Autor: Archiv Jitky Kocurové

13.   Byly časy, kdy vás byla média plná. Nyní už to tak není. Nenavštěvujete večírky a jiné společenské akce pro celebrity, čím se tedy teď baví Jitka Kocurová?
Jednoznačně svojí báječnou rodinou! A když potřebuji na chvíli vypnout a být sama, tak ráda jezdím na koni.

14.   Jako jedna z mála hereček jste ve svém manželství evidentně šťastná a neprovázejí ho žádné skandály. Jak to děláte?
Máte pravdu, jsem opravdu šťastná! Asi nade mnou stojí anděl, který mě a mé blízké opatruje. A nebo je to jen tím, že se vyhýbám médiím (smích).

15.   Co plánujete po pracovní stránce?
To co doteď. Moderování. Jedná se o jednorázovou záležitost, což mi vyhovuje, baví mě to a uspokojuje. Odmoderuji a hurá zase domů!

 

 

Autor: Archiv Jitky Kocurové

Autor: pej