Na gril se hodí většina druhů masa. Velmi často volíme maso kuřecí, které je lehké, dietní a navíc se rychle upeče. Dobré je maso předem naložit do marinády, aby získalo na chuti a křehkosti. Většinou ale není čas chystat suroviny dopředu a navíc spousta přátel rovná se mnoho různých chutí. Jistě se nechcete zdržovat přípravou mnoha různých marinád a oceníte, když si můžete práci ulehčit již připraveným výrobkem. Drůbežářský závod Klatovy, druhý největší výrobce kuřecího masa v České republice, přichází se širokou nabídkou produktů na grilování s označením „Grilovačka“.
Mezi produkty této řady najdete marinované kuřecí steaky, stehna a křídla, vždy čerstvé maso, které pochází výhradně z českých chovů. Marinády uspokojí chutě milovníků chilli, bylinek, medu, gyrosu i ovocných chutí. Některá dvojitá balení dokonce kombinují více druhů marinád, jako jsou Kuřecí duo steaky Gyros a prsní řízky Rozemary bez E, nebo jsou doplněna praktickými pikantními dipy – Kuřecí křídla Gurmán se sladko-pálivou omáčkou Piri Piri.
Každý strávník si najde přesně to, na co má chuť. K dispozici jsou i jednotná balení různých příchutí marinád, k jejichž výrobě nejsou použita žádná umělá barviva ani konzervační látky.
A jelikož víme, že pánové jsou velcí jedlíci a že po pořádné porci masa si jako dezert rádi dají ještě grilovaný páreček nebo klobásu, pak pro ně je určeno „Duo balení“, které kombinuje kuřecí steaky s párečky nebo klobáskami (Kuřecí steaky Gyros s kuřecími bylinkovými klobáskami nebo Kuřecí prsní duo steaky Rozemary s kuřecí paprikovou klobáskou). Případně se mohou nechat zlákat samostatným balením TRIO klobásek bez E.
Opravdu je z čeho vybírat, stačí jen nachystat gril.
Přinášíme tip na dochucení v podobě domácí poctivé hořčice:
Na přípravu potřebujete 350 gramů bílých a černých rozdrcených hořčičných semínek, 2 dcl vinného octa, 50 g soli, 130 g cukru. Ocet nechte svařit a vychladit. Rozdrcená semínka smíchejte s cukrem, solí a s částí vychladlého octa. Míchejte nebo mixujte tak dlouho, dokud se nevytvoří hladká pasta. Tu dejte na 2 hodiny do lednice a nakonec přimíchejte zbytek octa tak, aby hořčice měla tu správnou konzistenci.