Smažená kuřecí stehýnka na 5 způsobů: K hokeji i na sváteční tabuli | Pro ženy | Blesk.cz

Smažená kuřecí stehýnka na 5 způsobů: K hokeji i na sváteční tabuli

  • Smažené kuřecí paličky si zamiluje každý - vy, váš partner i vaše děti.
    1. května 2015 | 06:00

    Smažená jídla sice nejsou nejzdravější, ale přesto patří mezi nejoblíbenější. A právem! Kuřecí paličky jsou totiž skvělým obědem i teplou večeří. Třeba ke sledování hokejového mistrovství. Navíc jimi potěšíte nejen manžela, ale i děti. Zapomeňte pro jednou na klasický trojobal a vyzkoušejte jednu z pěti chutných variant, které si určitě zamilujete.

  • Americká stehýnka v cornflakes

    ...
    Pro 4 osoby budete potřebovat:


    • 8 kuřecích spodních stehen (paličky) i s kůží
    • 1 hrnek hladké mouky
    • 2 středně velká vejce
    • 2 hrnky kukuřičných lupínků
    • lžičku mleté papriky
    • sůl, pepř

     

    Postup:

     

    Kuřecí stehna omyjte ve studené vodě a osušte papírovou utěrkou. Do hlubokého talíře nasypte dostatečné množství hladké mouky. Vejce rozšlehejte, osolte a okořeňte mletou paprikou.
    Kukuřičné lupínky nasypte do mikrotenového sáčku a pomocí válečku na těsto nebo paličky na maso je rozdrťte. Kuřecí stehna obalte v hladké mouce, v rozšlehaných vejcích a nakonec i v lupínkách. Usmažte je v horkém oleji ze všech stran.

  • Asijská stehýnka se sezamem

    ...
    Pro 4 osoby budete potřebovat:

     

    • 8 kuřecích spodních stehen (paličky) i s kůží
    • 1 hrnek hladké mouky
    • 2 středně velká vejce
    • 1 hrnek sezamových zrníček
    • 3 lžíce sezamového oleje
    • sůl, pepř

     

    Postup:

     

    Kuřecí stehna omyjte pod proudem vody, nechte okapat a osušte. Nejprve je obalte v hladké mouce, potom v rozšlehaných vejcích se solí a mletým pepřem a nakonec v sezamových zrníčkách.
    Stehna smažte v rozpáleném oleji, do kterého jste přidala 2 až 3 lžíce sezamového oleje. Díky němu získá kůrka zajímavou chuť a navíc je tak olej zdravější.

  • Italská stehýnka s česnekem a bylinkami

    ...
    Pro 4 osoby budete potřebovat:

     

    • 8 kuřecích spodních stehen (paličky) i s kůží
    • hrnek hladké mouky
    • 2 středně velká vejce
    • 2 stroužky česneku
    • hrst petrželové natě
    • 4 lžíce nastrouhaného parmazánu
    • 2 hrnky strouhanky
    • sůl, pepř

     

    Postup:


    Stehna omyjte a papírovým ubrouskem osušte. Oloupejte a rozmačkejte dva stroužky česneku a stehna jimi důkladně potřete. Do hlubokého talíře nasypte dostatečné množství hladké mouky, v druhém rozšlehejte dvě vejce se špetkou soli. Petrželovou nať umyjte, důkladně osušte, nadrobno nasekejte a v třetím talíři smíchejte se strouhankou a čtyřmi lžícemi strouhaného parmezánu. Stehna obalte v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Ve vejcích a strouhance obalte ještě jednou a důkladně přitlačte. Osmažte ze všech stran.

  • Křupavá mandlová stehýnka

    ...
    Pro 4 osoby budete potřebovat:


    • 8 kuřecích spodních stehen (paličky) i s kůží
    • 1 hrnek hladké mouky
    • 2 středně velká vejce
    • 2 lžíce mléka
    • 1 hrnek mandlových lupínků
    • 4 lžíce mletých mandlí
    • sůl, pepř

     

    Postup:


    Stehna omyjte a důkladně osušte. Do hlubokého talíře o nasypte hladkou mouku, v druhém rozšlehejte dvě vejce se dvěma lžícemi mléka a špetkou soli, do posledního nasypte mandlové lupínky. Stehna obalte v mouce, vejcích a lupínkách. Pokud chcete ještě intenzivnější mandlovou chuť, můžete mouku smíchat s několika lžícemi mletých mandlí. V oleji smažte pozvolna ze všech stran, vyberte grilovacími kleštěmi a opatrně nechte okapat nad papírovými ubrousky, aby obal neopadal.

  • Karibská stehýnka s kokosem

    ...
    Pro 4 osoby budete potřebovat:


    • 8 kuřecích spodních stehen (paličky) i s kůží
    • 1 hrnek hladké mouky
    • 2 středně velká vejce
    • 2 hrnky strouhaného kokosu
    • sušená chilli paprička
    • sůl, pepř

     

    Postup:


    Stehna omyjte a důkladně osušte. Do hlubokého talíře nasypte hladkou mouku, v druhém rozšlehejte dvě vejce se solí, do posledního nasypte strouhaný kokos. Stehna obalte v mouce, vejcích a nakonec v kokosu. Pokud vám kokos nebude dostatečně držet, namočte stehna znovu do vajec a pak do kokosu. Pikantnější verze docílíte tak, že do vajec nasekáte jednu chilli papričku. Stehna osmažte v oleji do zlatohněda, vyjměte a nechte okapat přebytečný tuk.

Autor: red
Diskuse ke článku
.